Існує думка, що макаронні вироби – це шкідливо для фігури, так і для здоров'я нічого доброго не несе. Але тоді чому їх люблять у усіх країнах і вживають в чималих кількостях? Вся справа в тому, що спагетті з твердих сортів пшениці не тільки смачні, але і корисні, оскільки містять такі необхідні нам фосфор, магній, калій, кальцій, вітаміни груп В і Е, а також рослинний білок і складні вуглеводи. Вони не принесуть шкоди вашій фігурі, оскільки містять всього 80 калорій на 100 г продукту, якщо не заливати їх жирними соусами, а використовувати ароматні трави і овочі.
Загальні правила приготування спагетті Безумовно, для того, щоб паста була смачною і найголовніше, щоб вона не злипалися потрібно дотримуватися кількох правил як правильно зварити спагетті:
Завжди потрібно дотримуватися пропорції спагетті, води і солі 100 г на 1 літр на 10 м відповідно. Порцію на одну людину можна визначити, стуливши вказівний і великий палець, скільки там спагетті помістилося, така повинна бути і порція. В середньому це близько 100 г на людину. Солимо, як тільки закипіла вода, до закладки спагетті. Кладемо спагетті тільки в гарячу, киплячу воду. Час приготування в межах 7-15 хвилин, але краще почитати на упаковці і зварити на 2 хвилини менше, особливо якщо передбачається соус. Спагетті, так звані аль денте, тобто на зубок, виходять завдяки тому, що злегка недоварятся і потім краще вбирають соус. Якщо їх переварити, вони мало того, що розваляться, але і не зможуть вже нічого ввібрати, т. к. ввібрали максимум води. Щоб спагетті напевно не злиплися у воду потрібно додати олія: 1 ст. ложку на 1 л води. При варінні не закриваємо кришку і після приготування не промиваємо. Іноді варто зливати не всю воду, а залишити трохи, щоб довести соус до потрібної густоти. Як зварити спагетті в каструлі?
Каструлю, звичайно, краще взяти з товстими стінками і дном, так вона буде рівномірно прогріватися по всій поверхні. Розмір повинен бути досить великий, щоб вона при готуванні була заповнена на 2/3 так при кипінні ви напевно не заллєте плиту.
Інгредієнти: спагетті – 200 г; вода – 2 л; сіль – 20 р. Ставимо каструлю з водою на плиту, як тільки вона закипіла солимо і ставимо спагетті, чекаємо, коли частина, занурена у воду, стане м'якою і заштовхуємо всю іншу. Як тільки вона закрутилася по дну перемішуємо і варимо близько 10 хвилин. Щоб не помилитися, краще час від часу пробувати.
Як зварити смачні спагетті в мультиварці?
Принадність цієї страви в тому, що готується швидко і просто, а ще не залишається зайвою брудного посуду.
Інгредієнти: спагетті – 300 г; олія оливкова – 50 мл; помідор – 2 шт.; куряче філе – 150 г; базилік зелений – 1/2 пучка; часник – 2 зубчики; перець солодкий – 1 шт.; чорний перець, орегано, сіль, цукор. Приготування Виставляємо в мультиварці режим гасіння і виливаємо масло, щоб грілося. Закидаємо в масло орегано і часник, порізаний на пластинки, даємо буквально півхвилини прогрітися. Куряче філе і помідори, нарізані кубиком закидаємо у вже ароматне масло і перемішуємо. Перець можна нарізати хоч соломкою, хоч теж кубиком, за бажанням. Базилік подрібнюємо теж на свій смак, тут немає особливих вимог. Перець відправляємо слідом за помідорами і тушкуємо близько 5 хвилин, т. к. філе готується швидко. Додаємо базилік, солимо і заливаємо гарячою
водою, перемішуємо.
Спагетті можна звичайно і поламати, але тоді зникне їх родзинка. Можна просто поставити їх у звичайну каструлю і почекати поки вони стануть м'якими, щоб повністю помістилися у воду. Тоді накриваємо кришкою і готуємо в режимі гасіння близько 10 хвилин. Перемішувати їх необов'язково, а ось пробувати на готовність варто, щоб не переварити. Краще відключити трохи раніше і дати їм дійти ще пару хвилин. Заправляємо перцем і регулюємо смак сіллю і цукром, якщо помідори виявилися не солодкі. При подачі можна потерти зверху пармезан.