Вернуться назад Распечатать

Фаршировані черепашки

Фаршировані черепашки
Італійські конкильони зараз можна без проблем знайти в будь-якому маркеті. Великим попитом ці макарони користуються не дарма, так як готуються досить просто, а результат завжди вражає і страва виглядає більш ефектно, ніж порція будь-якої іншої дрібної пасти або лазаньї . Як оригінально фарширувати макарони черепашки різним фаршем, докладно описано нижче в статті.

Фаршировані великі черепашки з м'ясним фаршем, запечені в духовці


Інгредієнти:

  • конкильони – 475 г;

  • фарш дрібного помелу – 365 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • перець чорний свіжозмелену;

  • перець червоний болгарський – 2 шт.;

  • помідори – 125 г;

  • перець гострий; часник;

  • свіжі трави - базилік, петрушка, розмарин, коріандр;

  • сіль.


  • Приготування
    Фарш підсолити, приправте улюбленими спеціями і добре перемішати, додати яйце. Нафаршируйте сирі черепашки і відкладіть в сторону на деякий час.
    Підготуйте овочеву суміш з томатів, перцю солодкого та гострого, часнику і зелені частини, подрібнивши блендером. Розбавте трохи водою.
    Вогнетривку форму змастіть маслом. Розподіліть черепашки відкритою стороною вгору. Залийте овочевою підливою і відправте запікатися в прогріту духовку. При необхідності підлийте трохи води. Запікаємо при 190 градусах 30. Можна за кілька хвилин до фіналу присипати сиром.

    Мушлі, фаршировані куркою у вершковому соусі


    Інгредієнти:

  • конкильони – 12 шт.;

  • курячий фарш – 375 г;

  • цибуля – 265 г;

  • часник – 2 зубчики.

  • морква – 1 шт.;

  • соус томатний – 85 м;

  • твердий сир – 265 г;

  • молоко незбиране – 935 мл;

  • сільське масло – 115 г;

  • борошно – 95 г;

  • рафінована олія;

  • чорний мелений перець, ароматні трави, сіль, мускатний горіх.


  • Приготування
    Нарізану кубиками цибулю, пластинками часник і натерту моркву обсмажте на сковороді з олією сім хвилин. Потім додайте фарш, смажте 10 хвилин, постійно розмішуючи, посоліть, поперчіть, додайте
    Фаршировані черепашки
    томатний соус, томіть три хвилини. Зніміть з вогню, нехай охолоне, і змішайте з 100 г натертого сиру. Наповнення для пасти готово.
    Тепер приступайте до виготовлення вершкового соусу, в нашому випадку це буде класичний бешамель. У розтоплене в сковорідці вершкове масло, всипте борошно і пасеруйте пару хвилин до кремового кольору. Постійно помішуючи, вливайте неспішно молоко, додайте сіль, перець, ароматні трави, мускат, доведіть до кипіння і зніміть з вогню.
    У відповідну форму налийте трохи соусу, розподіляйте не щільно вже фаршировані макарони і заливайте іншим соусом. Якщо заготовки покриті не повністю, додайте бульйону або гарячої води. Зверху посипте сиром, що залишився і запікайте тридцять хвилин при 185 градусах.