Італійські конкильони зараз можна без проблем знайти в будь-якому маркеті. Великим попитом ці макарони користуються не дарма, так як готуються досить просто, а результат завжди вражає і страва виглядає більш ефектно, ніж порція будь-якої іншої дрібної пасти або лазаньї . Як оригінально фарширувати макарони черепашки різним фаршем, докладно описано нижче в статті.
Фаршировані великі черепашки з м'ясним фаршем, запечені в духовці
Інгредієнти: конкильони – 475 г; фарш дрібного помелу – 365 г; яйце – 1 шт.; перець чорний свіжозмелену; перець червоний болгарський – 2 шт.; помідори – 125 г; перець гострий; часник; свіжі трави - базилік, петрушка, розмарин, коріандр; сіль. Приготування Фарш підсолити, приправте улюбленими спеціями і добре перемішати, додати яйце. Нафаршируйте сирі черепашки і відкладіть в сторону на деякий час.
Підготуйте овочеву суміш з томатів, перцю солодкого та гострого, часнику і зелені частини, подрібнивши блендером. Розбавте трохи водою.
Вогнетривку форму змастіть маслом. Розподіліть черепашки відкритою стороною вгору. Залийте овочевою підливою і відправте запікатися в прогріту духовку. При необхідності підлийте трохи води. Запікаємо при 190 градусах 30. Можна за кілька хвилин до фіналу присипати сиром.
Мушлі, фаршировані куркою у вершковому соусі
Інгредієнти: конкильони – 12 шт.; курячий фарш – 375 г; цибуля – 265 г; часник – 2 зубчики. морква – 1 шт.; соус томатний – 85 м; твердий сир – 265 г; молоко незбиране – 935 мл; сільське масло – 115 г; борошно – 95 г; рафінована олія; чорний мелений перець, ароматні трави, сіль, мускатний горіх. Приготування Нарізану кубиками цибулю, пластинками часник і натерту моркву обсмажте на сковороді з олією сім хвилин. Потім додайте фарш, смажте 10 хвилин, постійно розмішуючи, посоліть, поперчіть, додайте
томатний соус, томіть три хвилини. Зніміть з вогню, нехай охолоне, і змішайте з 100 г натертого сиру. Наповнення для пасти готово.
Тепер приступайте до виготовлення вершкового соусу, в нашому випадку це буде класичний бешамель. У розтоплене в сковорідці вершкове масло, всипте борошно і пасеруйте пару хвилин до кремового кольору. Постійно помішуючи, вливайте неспішно молоко, додайте сіль, перець, ароматні трави, мускат, доведіть до кипіння і зніміть з вогню.
У відповідну форму налийте трохи соусу, розподіляйте не щільно вже фаршировані макарони і заливайте іншим соусом. Якщо заготовки покриті не повністю, додайте бульйону або гарячої води. Зверху посипте сиром, що залишився і запікайте тридцять хвилин при 185 градусах.