Паста з лисичками – цікаве блюдо італійської кухні, яке прикрасить будь-повсякденний стіл. Пропонуємо вам кілька варіантів приготування цього чудового страви.
Паста з лисичками у вершковому соусі
Інгредієнти: макарони – 285 г; лисички свіжі – 670 г; вершки – 155 мл; цибулина – 65 г; помідори черрі – 2 шт.; сир твердий – 85 м; петрушка свіжа – 1 пучок. Приготування Гриби промиваємо і викладаємо на рушник обсихати. Цибулю чистимо, подрібнюємо і пасеруємо 5 хвилин на вершковому маслі. Після цього додаємо лисички, помідори черрі, розрізані навпіл і вливаємо вершки. Кидаємо за смаком спеції, прикриваємо кришкою і тушкуємо на мінімальному вогні 10 хвилин. Окремо відварюємо макарони та викладаємо їх в приготований вершковий соус. Перемішуємо, тушкуємо 5 хвилин, а потім розкладаємо пасту по тарілках і присипаємо тертим сиром і рубаною зеленню.
Рецепт пасти з лисичками
Інгредієнти: свіжі лисички – 355 г; цибулина – 55 г; паста – 255 г; свіжа зелень – 1 пучок; спеції; олія оливкова – 75 мл; свіжий чебрець – 2 гілочки. Для соусу:
сметана – 205 мл; яйце – 1 шт.; сир твердий – за смаком. Приготування Пасту заздалегідь відварюємо в киплячій воді, а потім відкидаємо на друшляк і ретельно промиваємо. Лисички обробляємо, великі гриби розрізаємо навпіл і обсмажуємо на оливковій маслечко. Цибулину очистити, рубаємо кубиками і додаємо до грибів.
У сотейнику готуємо соус для пасти: розбиваємо куряче яйце, додаємо сметану, додаємо тертий сир, спеції і ретельно все перемішуємо.
У сковороду наливаємо трохи олії, викладаємо пасту, додаємо овочеву обжарку і поливаємо соусом. Прогріваємо до закипання, а потім кидаємо рубану зелень і чебрець. Розкладаємо пасту з лисичками у сметані по тарілках і подаємо страву до столу.
Рецепт пасти з лисичками у вершковому соусі
Інгредієнти: паста – 255 г; лисички свіжі – 205 г; грудка куряча – 455 г; цибулина – 75 г; часник – 2 зубчики; спеції; вершки – 255 мл; сир пармезан - за смаком; олія оливкова – за смаком; свіжа зелень. Приготування Цибулину і часник очистити, дрібно рубаємо і обсмажуємо в сотейнику на оливковій масло до золотавого кольору. Курячу грудку нарізаємо кубиками і додаємо м'ясо до обжарке. Пасеруємо всі разом ще 5 хвилин, постійно помішуючи. Далі кидаємо оброблені лисички і тушкуємо на слабенькому вогні до м'якості. Паралельно з цим відварюємо в підсоленій воді пасту і відкидаємо на друшляк. У сотейник виливаємо вершки, додаємо спеції, перемішуємо і прогріваємо 2-3 хвилини на повільному вогні. Відразу ж додаємо макаронні вироби, розмішуємо і розкладаємо пасту з лисичками і куркою по тарілках, присипаючи кожну порцію тертим сиром.