Паста – дуже смачна страва італійської кухні. Рецепти пасти карбонара з шинкою і вершками чекають вас нижче.
Карбонара з шинкою і вершками
Інгредієнти: макарони – 450 г; вершки 15% жирності – 450 мл; шинка – 280 м; сіль; бекон – 200 г; олія оливкова – 20 мл; перець чорний мелений; курячі яйця – 3 шт.; пармезан або будь-який інший твердий сир – 300 р. Приготування Практично до повної готовності відварюємо макарони в підсоленій воді. Обсмажуємо нарізані соломкою бекон і шинку в оливковій олії. У мисочці змішуємо 3 яйця, вершки, підсолюємо і додаємо спеції. Трохи збиваємо, щоб вийшла однорідна маса. Додаємо подрібнений пармезан і знову перемішуємо. До шинки і бекону викладаємо макарони, розмішуємо і додаємо яєчно-вершкову суміш. Знову все ретельно вимішуємо і розподіляємо по порціях.
Спагетті карбонара з шинкою і вершками
Інгредієнти: спагетті – 400 г; шинка сирокопчена – 300 г; пармезан – 80 г; оливкова олія – 45 мл; вершки – 230 мл; сіль; сирі жовтки яєць – 4 шт.; часник – 2 зубчики. Приготування Часник чистимо і дрібненько кришимо. У сковороді розігріваємо оливкову олію і близько хвилини пасеруємо в ньому часник. Кладемо туди ж подрібнену кубиками шинку і тушкуємо близько 3 хвилин. Жовтки збиваємо з додаванням вершків, кладемо тертий пармезан, підсолюємо і притрушиваем перчиком. Спагетті варимо до готовності, додаємо їх до шинки, вливаємо вершковий соус і доводимо до загустіння на малому вогні.
Оригінальний рецепт карбонара з вершками і шинкою
Інгредієнти: спагетті – 240 г; часник – 2 зубчики; цибуля салатний червоний – 120 г; курячі яйця – 4 шт.; шинка – 150 г; вершки – 180 мл; сіль; вершкове масло натуральне – 30 г; тертий пармезан – 50 г; перець. Приготування Кип'ятимо воду, підсолюємо її, опускаємо спагетті і відварюємо їх майже до готовності. Обсмажуємо на вершковому маслі подрібнений червоний цибулю, часник, шинку, нашатковану соломкою або кубиками. Знімаємо Сковороду з вогню. У глибокій мисочці збиваємо яйця з додаванням вершків і тертого пармезану. Підсолюємо, притрушиваем перчиком і знову збиваємо. На відварені спагетті викладаємо обсмажену шинку з цибулею і часником, зверху наливаємо вершкову суміш і перемішуємо.
Паста карбонара з шинкою, сиром і вершками - рецепт
Інгредієнти: шинка – 50 г; спагетті – 120 г; жирні вершки – 50 мл; сир – 30 г; сухе біле вино – 30 мл; куряче яйце – 1 шт. Приготування Спагетті закладаємо в окріп, варимо майже до готовності, а потім вже відкидаємо на друшляк. Акуратно розбиваємо яйце, відокремлюючи жовток від білка. Жовток з'єднуємо з вершками і подрібненим сиром, підсолюємо і перчимо. Шинку нарізаємо пластинками, до рум'яності обсмажуємо на вершковому маслі, вливаємо біле сухе вино. Додаємо готові спагетті, вливаємо вершковий соус і швидко розмішуємо.
Рецепт карбонара з шинкою, грибами та вершками
Інгредієнти: спагетті – 500 г; шинка – 180 г; масло натуральне вершкове – 30 г; свіжі печериці – 250 г; цибуля – 120 г; жирні вершки – 200 мл; суміш перців; сіль. Приготування Печериці миємо, нарізаємо невеликими шматочками, обсмажуємо разом з нашаткованою дрібненькими кубиками цибулею до випаровування рідини. Шинку шаткуємо тоненькими смужками. Вливаємо вершки в сотейник, додаємо гриби з цибулею, сіль, спеції і тушкуємо на малому вогні, постійно помішуючи, близько 5 хвилин. Шинку обсмажуємо в розтопленому вершковому маслі. У тарілку викладаємо відварені до готовності спагетті, зверху шинку і поливаємо соусом з грибами. Тут же пасту карбонара розкладаємо по порціях і кличемо всіх до столу. Приємного апетиту!