Вернуться назад Распечатать

Паста з мідіями в вершковому соусі

Паста з мідіями в вершковому соусі
Пропонуємо вам побалувати ваших домочадців делікатесним і смачним блюдом – пастою з мідіями в ніжному вершковому соусі. Така вишукана страва прикрасить будь-який стіл і створить святкову атмосферу.

Рецепт пасти з мідіями в вершковому соусі


Інгредієнти:

  • спагеті або макарони – 305 м;

  • мідії – 455 г;

  • стиглий помідор – 85 м;

  • вершки жирні – 255 мл;

  • зелень суха – 25 г;

  • спеції;

  • олія оливкова – 35 мл;

  • сир твердий – 155 р.


  • Приготування
    Мідії заздалегідь розморожуємо, промиваємо від слизу, викладаємо на сковороду з розігрітим оливковою олією і смажимо кілька хвилин. Помідори натираємо на тертці і кидаємо до мідій, приправляючи спеціями за смаком. Додаємо подрібнену зелень і тушкуємо вміст кілька хвилин на повільному вогні. Далі вливаємо вершки, доводимо до закипання і тушкуємо хвилин 5.
    У каструлю наливаємо холодну воду, кип'ятимо її і обережно опускаємо спагетті. Відварюємо до готовності, а потім відкидаємо їх на друшляк. Перекладаємо макаронні вироби в вершковий соус і перемішуємо. Кожну порцію присипаємо тертим сиром і подаємо страву гарячим з келихом сухого червоного вина.

    Паста з мідіями в вершково-часниковому соусі


    Інгредієнти:

  • заморожені мідії – 355 г;

  • цибулина – 45 г;

  • паста – 275 г;

  • вершки нежирні – 165 мл;

  • олія оливкова – 35 мл;

  • спеції;

  • часник – 10 р.


  • Приготування
    Цибулину очистити, тонко шаткуємо півкільцями і підрум'янюємо на оливковій маслечко до м'якості. Потім кидаємо до нього розморожені мідії і обсмажуємо кілька хвилин. Слідом вливаємо вершки, видавлюємо через прес часник, приправляємо спеціями за смаком і тушкуємо 5 хвилин.
    Відварюємо макарони в підсоленій киплячій воді згідно з інструкцією, а потім відкидаємо на друшляк. Розкладаємо гарячу пасту по тарілках і щедро поливають вершковим соусом з мідіями.

    Паста з мідіями і креветками вершковому соусі


    Інгредієнти:

  • тигрові креветки – 155 г;

  • заморожені мідії – 155 г;

  • сухий орегано – щіпка;

  • олія рослинна;

  • мелена паприка – щіпка;

  • вершки – 255 мл;

  • часник – 10 г;

  • паста – 205 г;
  • Паста з мідіями в вершковому соусі

  • спеції.


  • Приготування
    Креветки і мідії обробляємо і підрум'янюємо кілька хвилин на рослинній олії. Потім перекладаємо морепродукти на тарілку і підсолюємо. Часник чистимо, шаткуємо пластинами і підрум'янюємо в маслі. Слідом вливаємо вершки і додаємо спеції. Як тільки суміш почне густіти, викладаємо заздалегідь зварені макарони і морепродукти. Все перемішуємо і прогріваємо пасту з м'ясом мідій у вершковому соусі близько 1 хвилини.