Пропонуємо вам побалувати ваших домочадців делікатесним і смачним блюдом – пастою з мідіями в ніжному вершковому соусі. Така вишукана страва прикрасить будь-який стіл і створить святкову атмосферу.
Рецепт пасти з мідіями в вершковому соусі
Інгредієнти: спагеті або макарони – 305 м; мідії – 455 г; стиглий помідор – 85 м; вершки жирні – 255 мл; зелень суха – 25 г; спеції; олія оливкова – 35 мл; сир твердий – 155 р. Приготування Мідії заздалегідь розморожуємо, промиваємо від слизу, викладаємо на сковороду з розігрітим оливковою олією і смажимо кілька хвилин. Помідори натираємо на тертці і кидаємо до мідій, приправляючи спеціями за смаком. Додаємо подрібнену зелень і тушкуємо вміст кілька хвилин на повільному вогні. Далі вливаємо вершки, доводимо до закипання і тушкуємо хвилин 5.
У каструлю наливаємо холодну воду, кип'ятимо її і обережно опускаємо спагетті. Відварюємо до готовності, а потім відкидаємо їх на друшляк. Перекладаємо макаронні вироби в вершковий соус і перемішуємо. Кожну порцію присипаємо тертим сиром і подаємо страву гарячим з келихом сухого червоного вина.
Паста з мідіями в вершково-часниковому соусі
Інгредієнти: заморожені мідії – 355 г; цибулина – 45 г; паста – 275 г; вершки нежирні – 165 мл; олія оливкова – 35 мл; спеції; часник – 10 р. Приготування Цибулину очистити, тонко шаткуємо півкільцями і підрум'янюємо на оливковій маслечко до м'якості. Потім кидаємо до нього розморожені мідії і обсмажуємо кілька хвилин. Слідом вливаємо вершки, видавлюємо через прес часник, приправляємо спеціями за смаком і тушкуємо 5 хвилин.
Відварюємо макарони в підсоленій киплячій воді згідно з інструкцією, а потім відкидаємо на друшляк. Розкладаємо гарячу пасту по тарілках і щедро поливають вершковим соусом з мідіями.
Паста з мідіями і креветками вершковому соусі
Інгредієнти: тигрові креветки – 155 г; заморожені мідії – 155 г; сухий орегано – щіпка; олія рослинна; мелена паприка – щіпка; вершки – 255 мл; часник – 10 г; паста – 205 г; спеції. Приготування Креветки і мідії обробляємо і підрум'янюємо кілька хвилин на рослинній олії. Потім перекладаємо морепродукти на тарілку і підсолюємо. Часник чистимо, шаткуємо пластинами і підрум'янюємо в маслі. Слідом вливаємо вершки і додаємо спеції. Як тільки суміш почне густіти, викладаємо заздалегідь зварені макарони і морепродукти. Все перемішуємо і прогріваємо пасту з м'ясом мідій у вершковому соусі близько 1 хвилини.