Паста з ніжною курячою грудкою – це вишукане й одночасно бюджетне блюдо. Його пряний смак і чудовий аромат обов'язково сподобається всім домочадцям.
Рецепт пасти з курячою грудкою
Інгредієнти: паста – 405 г; філе куряче – 505 г; цибулина – 95 г; вершки – 255 мл; спеції (прованські сухі трави за смаком. Приготування Куряче м'ясо обполіскуємо, витираємо серветкою і нарізаємо шматочками. Лук очищаємо, кришимо кубиками і пасеруємо на промасленим сковороді кілька хвилин. Слідом додаємо філе і обсмажуємо, помішуючи, до готовності. Після вливаємо вершки, розмішуємо і кип'ятимо, прикривши кришкою.
У каструлю наливаємо фільтровану воду, нагріваємо її, підсолюємо і опускаємо макаронні вироби. Перемішуємо, наливаємо трохи олії і варимо до готовності. Далі відкидаємо на друшляк, а потім викладаємо в сковороду. Добре перемішуємо пасту з курячою грудкою в вершковому соусі і подаємо до столу.
Паста з курячою грудкою і печерицями
Інгредієнти: грудка куряча – 505 г; печериці – 205 г; куряче філе – 415 г; часник – 3 зубчики; вершки – 205 мл; сир – 55 г; спеції; олія рослинна. Приготування Відварюємо макарони до готовності і відкидаємо на друшляк стікати. Гриби обробляємо, нарізаємо пластинами, а цибулю і часник шаткуємо кубиками. Курку розрізаємо скибочками, відправляємо на сковороду з олією і обсмажуємо хвилин 7 перемішуючи. Потім кидаємо підготовлені овочі і пасеруємо всі разом до золотистого кольору. Далі вливаємо вершки, викладаємо відварні макаронні вироби, перемішуємо і посипаємо блюдо тертим на дрібній тертці сиром.
Паста з копченою курячою грудкою
Інгредієнти: макаронні вироби – 205 г; курка копчена – 205 г; сир – 105 г; часник – за смаком; вершки – 205 мл; олія оливкова – 35 мл; помідори черрі – 105 г; спеції. Приготування Копчену курку розриваємо на волокна. У сковороду наливаємо рослинне масло, додаємо подрібнений часник і підрум'янюємо його кілька хвилин. Після викладаємо м'ясо і обсмажуємо, помішуючи. Через 5 хвилин вливаємо вершки і після закипання, кладемо сир, нарізаний пластинами. Тепер додаємо помідори, розрізані навпіл, і ретельно перемішуємо. Відварюємо макарони, відкидаємо на друшляк, а потім перекладаємо на тарілку і заливаємо приготовленим соусом. Ось і все, паста з курячою грудкою і помідорами готова до подачі на стіл.