Пропонуємо рецепти неймовірно смачною і ароматною пасти фетучіні у вершковому соусі. Компонентами, що визначають смак страви, може бути курка з грибами або лосось з креветками.
Паста фетучіні з куркою в вершковому соусі - рецепт
Інгредієнти: паста фетучіні – 240 г; філе курячої грудки – 320 г; печериці – 220 г; вершки середньої жирності – 390 мл; часникові зубці – 3-4 шт.; карі – 2-3 щіпки; сир – 55 г; олія соняшникова або оливкова рафінована; листочки свіжої петрушки; сіль кам'яна і свіжозмелену чорний перець. Приготування Необхідно попередньо замаринувати ненадовго куряче філе. Для цього нарізаємо його невеликими тонкими брусочками, приправляємо меленим каррі, чорним перцем, сіллю, гарненько перемішуємо і залишаємо хвилин на тридцять при кімнатних умовах.
Тепер ставимо варитися фетучіні, а також одночасно приступаємо до приготування соусу. У прогріте на сковорідці рафінована соняшникова або оливкова олія викладаємо промаринованную курку, підрум'янюємо скибочки на сильному жарі. До напівготового м'яса викладаємо заздалегідь вимиті і нарізані шампіньйони і смажимо компоненти при періодичному помішуванні до повної готовності. На даному етапі додаємо дрібненько нарубаний часник, вливаємо теплі вершки, прогріваємо до кипіння і знімаємо з вогню. По готовності фетучіні змішуємо їх з приготованим вершковим соусом з куркою і грибами, приправляємо листочками петрушки, посипаємо перетертим сиром і одразу ж подаємо до столу.
Як приготувати пасту фетучіні з лососем і креветками?
Інгредієнти: паста фетучіні – 490 г; філе лосося свіже – 390 г; очищені невеликі креветки – 390 г; кабачок цукіні – 320 г; вершки середньої жирності – 390 мл; часникові зубці – 3-4 шт.; ароматні сухі трави (мікс) – 2-3 щіпки; сир (бажано пармезан) – 55 г; олія соняшникова або оливкова рафінована; листочки свіжого базиліка і орегано; сіль кам'яна і свіжозмелену чорний перець. Приготування Приготувати фетучіні з морепродуктів ще простіше і швидше, ніж з куркою. Одночасно ставимо варитися пасту, і поміщаємо на конфорки плити сковорідку або сотейник, який наливаємо зовсім небагато масла. Тепер
нарізаємо дрібно лосось і дрібненько рубаємо часник і викладаємо компоненти обсмажуватися при періодичному помішуванні. Хвилини через три закладаємо очищені креветки і смажимо ще стільки ж, помішуючи. Після цього додаємо кубики цукіні, а через дві хвилини вливаємо вершки і зовсім небагато води від варіння фетучіні, кидаємо ароматні сухі трави, перчик і кам'яну сіль за смаком. Прогріваємо соус ще протягом п'яти хвилин, а потім закладаємо в нього готові фетучіні, перемішуємо, прогріваємо протягом хвилинки і знімаємо з вогню. При подачі приправляємо фетучіні з лососем і креветками пармезаном і листочками свіжого базиліка і орегано.