Вернуться назад Распечатать

Паста з тунцем

Паста з тунцем
Любителі риби по достоїнству оцінять запропоновані рецепти приготування пасти. В даному випадку ми зробимо її з тунцем. Звичайно, ідеально було б взяти свіжу рибу. Але придбати таку часто проблематично, тому скористаємося консервованим продуктом. Соус, супроводжуючий пасту в даному випадку, може бути приготований на основі вершків або білого вина. Кожен варіант по-своєму гарний, а тонкощі його виконання ви зможете дізнатись нижче.

Паста з консервованим тунцем у вершковому соусі - рецепт


Інгредієнти:

  • паста будь – 260 г;

  • тунець консервований в олії або у власному соку – 1 стандартна банку;

  • олія оливкова без аромату – 25 мл;

  • цибулина салатна біла – 90 г;

  • вершки середньої жирності – 120 мл;

  • часникові зубки – 2 шт.;

  • гілочки свіжої петрушки – 1/2 пучка або по смаку;

  • сухі італійські трави ароматні (мікс) – 2-3 щіпки;

  • пармезан – 35 г;

  • сіль кам'яна і мелений червоний і свіжозмелену чорний перець – за смаком.


  • Приготування
    Для приготування у вершковому соусі з тунцем можна взяти будь-яку пасту, будь-то спагетті, спіральки, фетучіні або інші види макаронних виробів з твердих сортів пшениці. Ставимо пасту варитися в підсоленій воді і одночасно беремося за приготування вершкового соусу. Пасеруємо на оливковій без аромату олії очищену і нарізану дрібненькими кубиками салатну цибулину і часникові зубки. Тепер розминаємо консервований тунець виделкою, викладаємо в сковороду до цибулі і часнику, солимо, присмачую двома видами перчика і міксом сухих ароматних трав і прогріваємо пару хвилин. Вливаємо в сковороду вершки, даємо закипіти соусу при безперервному помішуванні, і перекладаємо в каструлю з готовою пастою, з якої необхідно попередньо злити рідину, в якій вона варилася. Додаємо подрібнені листочки свіжої петрушки, прогріваємо пасту разом з соусом три хвилинки і тут же подаємо, приправивши перетертим пармезаном.

    Паста з тунцем, шпинатом, базиліком і помідорами - рецепт


    Інгредієнти:

  • паста будь – 360 г;

  • тунець консервований в олії або у власному соку – 1 стандартна банку;

  • помідори свіжі – 650 г;

  • шпинат свіжий – 1 великий пучок;

  • базилік фіолетовий – 1 маленький пучок;

  • олія оливкова без аромату – 35 мл;

  • червоні цибулини – 130 г;

  • вино сухе біле – 160 мл;

  • часникові зубки – 3 шт.;

  • невеликий стручок червоного перцю чилі – 025-05 шт.;

  • сухі італійські трави ароматні (мікс) – 2-3 щіпки;

  • сіль кам'яна і свіжозмелену чорний перець – за смаком.


  • Приготування
    Одночасно ставимо на сусідні конфорки каструлю з водою для пасти і сковороду для соусу. Поки вода
    Паста з тунцем
    гріється, наливаємо в сковороду оливкове без аромату масло і закладаємо заздалегідь нарубану цибулину, нашатковану як можна дрібніше перчик чилі і часникові зубки. Через три хвилини додаємо до цибулі з часником і перцем подрібнені томати. З них необхідно попередньо зняти шкірку, обдавши для цього плоди окропом протягом хвилини. Разом з томатами додаємо в сковороду тунець, розібраний на шматочки, солимо і присмачую соус перчиком і ароматними сухими травами. Припускаємо вміст сковороди протягом п'яти хвилин. На даному етапі закидаємо у воду пасту і перемішуємо.
    Тепер додаємо вогонь під сковородою, вливаємо в неї вино і смажимо, помішуючи, протягом трьох хвилин. Потім закладаємо нарізаний базилік, а через хвилину шпинат. За цей час повинна вже зваритися паста. Зливаємо в неї воду, перекладаємо в каструлю соус зі сковороди, перемішуємо, даємо під кришкою пару хвилин настоятися і тут же подаємо, розклавши по тарілках. До пасти з соусом з тунця особливо доречним буде келих хорошого білого вина.