Любителі риби по достоїнству оцінять запропоновані рецепти приготування пасти. В даному випадку ми зробимо її з тунцем. Звичайно, ідеально було б взяти свіжу рибу. Але придбати таку часто проблематично, тому скористаємося консервованим продуктом. Соус, супроводжуючий пасту в даному випадку, може бути приготований на основі вершків або білого вина. Кожен варіант по-своєму гарний, а тонкощі його виконання ви зможете дізнатись нижче.
Паста з консервованим тунцем у вершковому соусі - рецепт
Інгредієнти: паста будь – 260 г; тунець консервований в олії або у власному соку – 1 стандартна банку; олія оливкова без аромату – 25 мл; цибулина салатна біла – 90 г; вершки середньої жирності – 120 мл; часникові зубки – 2 шт.; гілочки свіжої петрушки – 1/2 пучка або по смаку; сухі італійські трави ароматні (мікс) – 2-3 щіпки; пармезан – 35 г; сіль кам'яна і мелений червоний і свіжозмелену чорний перець – за смаком. Приготування Для приготування у вершковому соусі з тунцем можна взяти будь-яку пасту, будь-то спагетті, спіральки, фетучіні або інші види макаронних виробів з твердих сортів пшениці. Ставимо пасту варитися в підсоленій воді і одночасно беремося за приготування вершкового соусу. Пасеруємо на оливковій без аромату олії очищену і нарізану дрібненькими кубиками салатну цибулину і часникові зубки. Тепер розминаємо консервований тунець виделкою, викладаємо в сковороду до цибулі і часнику, солимо, присмачую двома видами перчика і міксом сухих ароматних трав і прогріваємо пару хвилин. Вливаємо в сковороду вершки, даємо закипіти соусу при безперервному помішуванні, і перекладаємо в каструлю з готовою пастою, з якої необхідно попередньо злити рідину, в якій вона варилася. Додаємо подрібнені листочки свіжої петрушки, прогріваємо пасту разом з соусом три хвилинки і тут же подаємо, приправивши перетертим пармезаном.
Паста з тунцем, шпинатом, базиліком і помідорами - рецепт
Інгредієнти: паста будь – 360 г; тунець консервований в олії або у власному соку – 1 стандартна банку; помідори свіжі – 650 г; шпинат свіжий – 1 великий пучок; базилік фіолетовий – 1 маленький пучок; олія оливкова без аромату – 35 мл; червоні цибулини – 130 г; вино сухе біле – 160 мл; часникові зубки – 3 шт.; невеликий стручок червоного перцю чилі – 025-05 шт.; сухі італійські трави ароматні (мікс) – 2-3 щіпки; сіль кам'яна і свіжозмелену чорний перець – за смаком. Приготування Одночасно ставимо на сусідні конфорки каструлю з водою для пасти і сковороду для соусу. Поки вода
гріється, наливаємо в сковороду оливкове без аромату масло і закладаємо заздалегідь нарубану цибулину, нашатковану як можна дрібніше перчик чилі і часникові зубки. Через три хвилини додаємо до цибулі з часником і перцем подрібнені томати. З них необхідно попередньо зняти шкірку, обдавши для цього плоди окропом протягом хвилини. Разом з томатами додаємо в сковороду тунець, розібраний на шматочки, солимо і присмачую соус перчиком і ароматними сухими травами. Припускаємо вміст сковороди протягом п'яти хвилин. На даному етапі закидаємо у воду пасту і перемішуємо.
Тепер додаємо вогонь під сковородою, вливаємо в неї вино і смажимо, помішуючи, протягом трьох хвилин. Потім закладаємо нарізаний базилік, а через хвилину шпинат. За цей час повинна вже зваритися паста. Зливаємо в неї воду, перекладаємо в каструлю соус зі сковороди, перемішуємо, даємо під кришкою пару хвилин настоятися і тут же подаємо, розклавши по тарілках. До пасти з соусом з тунця особливо доречним буде келих хорошого білого вина.