Пастою називають всі макаронні вироби, роблять її тільки з пшениці особливих «твердих» сортів. Завдяки цьому при варінні макарони не розкисають, після варіння не склеюються в неаппетитную масу, так і для фігури не несуть ніякої шкоди, оскільки вуглеводи в таких виробах з високоякісного борошна швидкі. Дуже смачно виходить італійська паста з грибами в вершковому соусі.
Швидко і просто Готується паста з грибами у вершковому соусі дуже легко, рецепт можна модифікувати, використовуючи ті гриби, що є під рукою (білі, підосичники, підберезники, печериці).
Інгредієнти: цибулини білі довгасті середнього розміру – 2 шт.; шампіньйони – 05 кг; паста №5 (плоскі тонкі макарони) – 1 упаковка 400-500 м; вершки пастеризовані не менше 25% жирності – 500 мл; сіль йодована без добавок – 1 ч. ложка + 1 ст. ложка; олія нерафінована з насіння соняшника – 1/3 склянки; свіжозмелену перець (суміш) – за смаком. Приготування Оскільки паста вариться за невеликий період часу, починати варто з приготування соусу. Гриби перебираємо, звичайно ж, чистимо, якщо трапляються пошкоджені, викидаємо їх. Гриби купуємо на ринку тільки у перевірених людей, якщо збираємо самі обираємо безпечні місця. Підготовлені гриби нарізаємо невеликими кубиками, так само шаткуємо цибулю і на прогрітому маслі обсмажуємо цибулька з грибами. Спочатку буде досить багато рідини, її потрібно випарувати по максимуму. Підсолюємо грибочки (1 ч. ложечка солі без гірки), вливаємо вершки і тушкуємо на повільному вогні до закипання. Відразу вимикаємо.
За 10 хвилин до готовності соусу ставимо каструлю з водою під варіння пасти. Додаємо сіль і, коли вода скипить, закладаємо макарони. Варимо їх 5-7 хвилин, пробуємо. Паста не повинна розварюватися до занадто м'якого стану, деяка твердоватость повинна залишитися. Відкидаємо на друшляк – правильну пасту промивати не треба, і перекладаємо в посуд, в якій нудиться соус. Сервіруємо з келихом білого сухого вина і свіжими овочами.
Паста з куркою і грибами Якщо хочеться більш ситний варіант, ваш вибір – знову паста, а курка з грибами у вершковому соусі чудово поєднуються за смаком і дозволять нагодувати навіть дуже голодного чоловіка після трудового дня.
Інгредієнти: філе (грудки без кісток) молодого курчати – 2 шт.; печериці (вирощені промисловим способом) – 03 кг; вершки не менше 18% жирності – 1 стакан; цибулю-шалот (дрібний) – 1 жменя; масло вершкове – 50 г; сіль – за смаком; паста (виходячи з ваги сирого продукту), відварена з рецептом на упаковці – 300 г; петрушка – 1 маленький пучок; свіжозмелену перець (чорний або суміш) – 1 щіпка. Приготування Паста з печерицями у вершковому соусі з курячим філе вийде ніжною, якщо м'ясо від молодої курочки, тому філе вибирайте невеликого розміру. Наріжемо його навпіл поперек волокон, а потім – шматочками в половину сірникової коробки. На прогрітій сковороді без масла прижарим шматочки, щоб сік не витікав.
Чистимо і дрібно шаткуємо цибулю, гриби ріжемо тонкими скибочками. На розтопленому маслі, на максимальному вогні трохи обсмажуємо цибулю і гриби, додаємо курку, зменшуємо вогонь і готуємо близько чверті години. Солимо, перчимо, додаємо вершки і петрушку. Тушкуємо до закипання. Пасту викладаємо на блюдо і відразу поливаємо соусом. Як бачите, паста з печерицями у вершковому соусі – проста страва, рецепт його подужає будь.
Наостанок порада – паста під вершковим соусом з грибами хороша свіжою. На другий день це блюдо навряд чи когось надихне, тому не готуйте його про запас.