Повсякденний раціон харчування не можна уявити собі без котлет. Вони можуть бути приготовлені з чого завгодно: м'ясо, риба або навіть будь-які овочі. Ми розповімо вам, як зробити соковиті і пишні котлетки в духовці. Вони виходять приголомшливо смачними і ніжними.
Рецепт соковитих котлет з кети в духовці
Інгредієнти: філе кети – 515 м; цибулина – 55 г; яйця – 105 г; сир твердий – 105 г; крохмаль картопляний – 35 г; майонез – 40 мл; масло вершкове; спеції. Приготування Філе обполіскуємо, витираємо і дрібно кришимо ножем. Цибулю чистимо, шаткуємо на самій дрібній тертці і змішуємо з рибною масою. Заправляємо майонезом і прибираємо фарш на 2 години в холодильник. Після цього додаємо в нього яйця, приправляємо спеціями за смаком і кидаємо тертий сир і картопляний крохмаль. Форму промазуємо маслом, ліпимо з рибного фаршу невеликі кульки, сплющує їх і запікаємо соковиті котлети в духовці протягом 25 хвилин, встановивши температуру на 180 градусів.
Рецепт соковитих курячих котлет в духовці
Інгредієнти: фарш курячий – 505 г; цибулина – 55 г; олія рослинна; яйце – 55 г; молоко; батон – 2 скибочки; спеції . Приготування З шматочків батона знімаємо скоринки, а м'якуш замочуємо в теплому молоці. Ріпчасту цибулю чистимо, шаткуємо маленькими кубиками і пасеруємо кілька хвилин в розігрітій олії. Тепер з'єднуємо курячий фарш з віджатим батоном, цибулею і вбиваємо куряче яйце. Приправляємо спеціями і ретельно перемішуємо. Мокрими руками формуємо з фаршу невеликі коржі і викладаємо їх в промаслений форму для запікання. Готуємо соковиті курячі котлети в духовці при температурі 185 градусів близько 40 хвилин.
Рецепт соковитих котлет з яловичини в духовці
Інгредієнти: м'ясний фарш – 985 г; цибуля ріпчаста – 105 г; картопля – 145 г; яйця – 95 г; чебрець сухий – за смаком; спеції; свіжа зелень. Приготування Цибулини чистимо і разом з фаршем і зеленню перекручуємо через м'ясорубку. В отриману масу розбиваємо
яйця, додаємо спеції і чебрець. Перемішуємо до однорідності і злегка відбиваємо отриманий фарш. Очищений картопля шаткуємо на крупній тертці і злегка віджимаємо. Викладаємо його в миску з фаршем і розмішуємо. Тепер змочуємо руки водою, беремо трохи м'яса і формуємо круглі невеликі кульки. Злегка сплющує їх, перекладаємо на промаслений лист і на кожну котлетку викладаємо невеликий шматочок вершкового масла. Відправляємо заготовки в розігріту духовку і випікаємо 10 хвилин, потім нагрівання зменшуємо і тушкуємо соковиті котлети з фаршу в духовці до рум'яного стану, близько 20 хвилин.