Коли ви не знаєте, що ж смачненьке приготувати на вечерю, на виручку прийде наша стаття. Сьогодні ми розповімо вам кілька рецептів смачних капустяних котлет, а ви оберіть найбільш смачний і порадуєте своїх близьких корисною їжею.
Рецепт котлет з капусти
Інгредієнти: білокачанна свіжа капуста – 315 г; кефір – 65 мл; яйце відбірне – 1 шт.; манка – 40 г; спеції; олія рослинна. Приготування Для приготування капустяних котлет, беремо качан молодої капусти і дуже дрібно шаткуємо її ножем. Далі перекладаємо підготовлений овоч в глибоку миску, додаємо сіль і добре розминаємо руками. Слідом вливаємо кефір і розбиваємо яйце. Ретельно перемішуємо масу до однорідності і поступово всипаємо манну крупу. Залишаємо капустяне тісто на 20 хвилин, а поки розжарюємо сковороду наливаємо на неї трохи масла. Руки злегка змочуємо водою, формуємо однакові невеликі коржі і підсмажуємо їх з двох сторін. Котлетки виходить неймовірно ніжними і практично тануть у роті. Подавати до столу їх краще за все з майонезом, сметанкою або часниковим соусом.
Найсмачніший рецепт котлет з цвітної капусти
Інгредієнти: сухі пластівці вівсяні – 105 г; капуста цвітна – 455 г; цибулина – 75 г; борошно – 45 г; сухарі мелені – 105 г; спеції; олія рослинна. Приготування Перед тим, як приготувати котлети з кольорової капусти, вівсяні пластівці заливаємо крутим окропом і наполягаємо приблизно 10 хвилин, прикривши зверху кришкою. Цвітну капусту промиваємо, видаляємо погані листочки і розбираємо вилок на суцвіття. У каструлі кип'ятимо воду, підсолюємо трохи і акуратно опускаємо туди заготовки. Проварюємо овоч на середньому вогні 5 хвилин, а потім відкидаємо на друшляк.
Чистимо цибулину, дрібненько рубаємо і злегка пасеруємо на рослинній олії. Остигнула капусту трохи подрібнюємо і змішуємо з обсмаженням. Слідом додаємо набряклі пластівці, приправляємо фарш за смаком спеції і ретельно перемішуємо. Тепер ліпимо руками невеликі коржі і обвалюємо їх повністю в сухарях. На сковорідку наливаємо невелику кількість рослинного масла, викладаємо наші овочеві заготовки і обсмажуємо до рум'янцю. Подаємо котлети з цвітної капусти з вівсяними пластівцями до столу з соусом і будь-яким гарніром.
Котлети з капусти в духовці
Інгредієнти: свіжа кольорова капуста – 955 г; яйця – 2 шт.; сухарі панірувальні – 55 г; спеції. Приготування Поділяємо цвітну капусту на маленькі суцвіття і гарненько промиваємо. Далі відварюємо в підсоленій воді 15 хвилин до м'якого стану. Відкидаємо капусту на друшляк і залишаємо обсихати. Після цього перекладаємо овоч в миску, розминаємо товкачиком в пюре і додаємо яйця, спеції і сухарі. Приправляємо фарш спеціями, ретельно перемішуємо і формуємо однакові невеликі котлети. Викладаємо їх на промаслений деко і запікаємо в духовці 20 хвилин при 175 градусах.
Ледачі котлети з капусти
Інгредієнти: білокачанна капуста молода – 405 г; яйце – 1 шт.; спеції; олія рослинна. Приготування Капусту промиваємо, витираємо серветкою і дрібно шаткуємо. Потім додаємо яйце, спеції і збиваємо все блендером до однорідної консистенції. Невеликими порціями всипаємо борошно і замішуємо густувате тісто. Мокрими руками ліпимо з нього однакові котлетки і викладаємо їх на розігріту з маслом сковороду. Обсмажуємо заготовки спочатку з одного боку, а потім акуратно перевертаємо і доводимо до золотисто кольору. Далі прикриваємо кришкою і тушкуємо котлети ще 10 хвилин, встановивши мінімальний вогонь. Подаємо їх до столу з майонезом або часниковим соусом.