Свинина в сметані ідеально підійде для смачної і ситної вечері. Блюдо виходить дуже ароматним і його можна подати абсолютно з будь-яким гарніром.
Свинина в сметані на сковороді
Інгредієнти: свинина (м'якоть) – 655 м; цибуля ріпчаста – 95 г; вода – 110 мл; сметана – 145 мл; гірчиця – 10 мл; масло рослинне – 10 мл; спеції. Приготування Для приготування свинини на сковороді зі сметаною, м'якоть добре промиваємо, витираємо і нарізаємо брусочками. У сковороду наливаємо масло, розігріваємо його, викладаємо м'ясо і обсмажуємо його, підсолюємо, до рум'яної скоринки. Цибулю чистимо, шаткуємо півкільцями, кидаємо на сковороду і злегка підрум'янюємо. Далі вливаємо гарячу воду і після закипання, зменшуємо нагрівання і тушкуємо блюдо 30 хвилин. Після кладемо сметану, гірчицю, додаємо спеції, прикриваємо кришкою і тушкуємо блюдо хвилин 15.
Гуляш зі свинини зі сметаною
Інгредієнти: свиняча вирізка – 655 м; сметана нежирна -110 мл; цибулина – 2 шт.; борошно – 20 г; томатний соус – 20 мл; свіжа зелень; спеції; олія рослинна. Приготування М'ясо обполіскуємо, витираємо серветкою і нарізаємо брусочками. Викладаємо на сковороду з розігрітим маслом свинину і обсмажуємо до утворення скоринки.
Тим часом чистимо від лушпиння цибулю шаткуємо його дрібними кубиками і додаємо до м'яса. Зменшуємо нагрівання і продовжуємо обсмажувати, періодично помішуючи. У невеликій мисці змішуємо сметану з соусом, додаємо спеції за смаком і злегка збиваємо до однорідності. У сковороду до м'яса додаємо борошно, акуратно розмішуємо і виливаємо соус. Зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо підливу з свинини зі сметаною до м'якості. В кінці приготування прикрашаємо страву свіжою зеленню і подаємо з улюбленим гарніром.
Рецепт бефстроганова з свинини зі сметаною
Інгредієнти: свиняча корейка – 490 г; цибулина – 55 г; сметана – 40 мл; вода – 190 мл; пшеничне борошно – 25 г; олія оливкова – 30 мл; суха аджика – 1 ч. ложка; спеції. Приготування М'ясо нарізаємо шматочками, відбиваємо з обох сторін, а потім шаткуємо тоненькими смужками. Приправляємо спеціями, сухий аджикою і ретельно перемішуємо. Свинину викладаємо на сковороду з розпеченим маслом і підсмажуємо на сильному вогні до золотистого кольору. Цибулю чистимо, розрізаємо півкільцями, кидаємо до м'яса і підрум'янюємо ще 5 хвилин, а потім всипаємо борошно. Слідом кладемо сметану, вливаємо воду, перемішуємо і тушкуємо бефстроганов під кришкою 10 хвилин.