Вернуться назад Распечатать

Свинина в сметані

Свинина в сметані
Свинина в сметані ідеально підійде для смачної і ситної вечері. Блюдо виходить дуже ароматним і його можна подати абсолютно з будь-яким гарніром.

Свинина в сметані на сковороді


Інгредієнти:

  • свинина (м'якоть) – 655 м;

  • цибуля ріпчаста – 95 г;

  • вода – 110 мл;

  • сметана – 145 мл;

  • гірчиця – 10 мл;

  • масло рослинне – 10 мл;

  • спеції.


  • Приготування
    Для приготування свинини на сковороді зі сметаною, м'якоть добре промиваємо, витираємо і нарізаємо брусочками. У сковороду наливаємо масло, розігріваємо його, викладаємо м'ясо і обсмажуємо його, підсолюємо, до рум'яної скоринки. Цибулю чистимо, шаткуємо півкільцями, кидаємо на сковороду і злегка підрум'янюємо. Далі вливаємо гарячу воду і після закипання, зменшуємо нагрівання і тушкуємо блюдо 30 хвилин. Після кладемо сметану, гірчицю, додаємо спеції, прикриваємо кришкою і тушкуємо блюдо хвилин 15.

    Гуляш зі свинини зі сметаною


    Інгредієнти:

  • свиняча вирізка – 655 м;

  • сметана нежирна -110 мл;

  • цибулина – 2 шт.;

  • борошно – 20 г;

  • томатний соус – 20 мл;

  • свіжа зелень;

  • спеції;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    М'ясо обполіскуємо, витираємо серветкою і нарізаємо брусочками. Викладаємо на сковороду з розігрітим маслом свинину і обсмажуємо до утворення скоринки.
    Тим часом чистимо від лушпиння цибулю шаткуємо його дрібними кубиками і додаємо до м'яса. Зменшуємо нагрівання і продовжуємо обсмажувати, періодично помішуючи. У невеликій мисці змішуємо сметану з соусом, додаємо спеції за смаком і злегка збиваємо до однорідності. У сковороду до м'яса додаємо борошно, акуратно розмішуємо і виливаємо соус. Зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо підливу з свинини зі сметаною до м'якості. В кінці приготування прикрашаємо страву свіжою зеленню і подаємо з улюбленим гарніром.

    Рецепт бефстроганова з свинини зі сметаною


    Інгредієнти:

  • свиняча корейка – 490 г;

  • цибулина – 55 г;

  • сметана – 40 мл;

  • вода – 190 мл;

  • пшеничне борошно – 25 г;

  • олія оливкова – 30 мл;

  • суха аджика – 1 ч. ложка;
  • Свинина в сметані

  • спеції.


  • Приготування
    М'ясо нарізаємо шматочками, відбиваємо з обох сторін, а потім шаткуємо тоненькими смужками. Приправляємо спеціями, сухий аджикою і ретельно перемішуємо. Свинину викладаємо на сковороду з розпеченим маслом і підсмажуємо на сильному вогні до золотистого кольору. Цибулю чистимо, розрізаємо півкільцями, кидаємо до м'яса і підрум'янюємо ще 5 хвилин, а потім всипаємо борошно. Слідом кладемо сметану, вливаємо воду, перемішуємо і тушкуємо бефстроганов під кришкою 10 хвилин.