М'ясо курячої грудки суховатое, поетом страви з нього можуть вийти занадто сухим. Ми ж розповімо вам рецепти, як зробити курячі котлети соковитими і м'якими.
Курячі котлети січені соковиті - рецепт
Інгредієнти: грудка куряча без шкірки – 05 кг; яйця – 2 шт.; картопляний крохмаль – 80 г; майонез 67% жирності – 90 г; сіль; зелень; часник – 2 зубчики. Приготування Вимиту курячу грудку добре обсушуємо. Ріжемо м'ясо невеликими кубиками і кладемо в миску. Подрібнюємо часник і зелень. Додаємо до курки підготовлені інгредієнти, майонез, яйця, крохмаль, подрібнену зелень і добре вимішуємо. Миску з м'ясом ставимо в холодильник і даємо настоятися годинки 2. Потім столовою ложкою набираємо масу і поміщаємо котлети на сковороду і доводимо до рум'яності. Потім перевертаємо, накриваємо і на малому вогні тушкуємо хвилин 5.
Соковиті січені котлети курячої грудки – рецепт
Інгредієнти: яйця – 2 шт.; цибуля – 150 г; грудки курячі – 2 шт.; пшеничне борошно – 100 г; гірчиця – 40 г; сіль, паприка, перець; майонез – 40 р. Приготування Невеликими кубиками куряче філе нарізаємо. Цибулю дрібненько кришимо і з'єднуємо з м'ясом. Додаємо гірчицю, майонез, яйце, борошно, паприку, сіль і перчик. Ретельно вимішуємо. Ложкою викладаємо порції на сковороду і смажимо з одного боку. Коли вийде апетитна скоринка, за допомогою лопаточки котлетки перевертаємо і доводимо до готовності.
Соковиті курячі котлети з філе
Інгредієнти: куряча грудка – 1 шт.; цибуля – 150 г; масло рослинне – 4 ст. ложки; сірий хліб – 100 г; молоко – 90 мл; часник – 2-3 зубчики; борошно – 50 р; яйця – 1 шт.; зелень. Приготування Курячу грудку добре промиваємо, шкірку з неї знімаємо. М'ясо відокремлюємо від кісточки і ріжемо кубиками. Дрібно шаткуємо цибулю, подрібнюємо часник і додаємо до курки. Підсолюємо, перчимо та ретельно вимішуємо. Прибираємо масу в холод для маринування. Сірий хліб подрібнюємо, заливаємо молоком. До філе додаємо яйце. Коли хліб добре розм'як, його не віджимаємо, а розминаємо до стану кашки. Викладаємо у фарш. Додаємо трохи борошна. Вимішуємо масу до однорідного стану. Додаємо подрібнену зелень, розмішуємо і залишаємо хвилин на 15. На сковороді нагріваємо олію, кладемо в нього котлетки і обсмажуємо їх до рум'яності.
Як приготувати соковиті курячі котлети з філе?
Інгредієнти: грудки курячі без шкіри – 750 г; цибуля ріпчаста – 250 г; сіль; перець; сирі курячі яйця – 2 шт.; гірчиця – 10 г; пшеничне борошно вищого сорту – 50 г; рослинна олія; сіль. Приготування Дрібненько кришимо цибулю. Куряче філе моєму, зрізаємо залишки кісточок, жир і жили. Ріжемо м'ясо кубиками. Змішуємо м'ясо з цибулею, кладемо гірчицю, оцет і близько 40 мл рослинного масла, підсолюємо і добре перемішуємо. Накриваємо ємність з масою плівкою і ставимо в холод на кілька годин. Коли фарш промаринується, додаємо борошно і яйце. Гарненько розмішуємо. На сковороді розігріваємо 3 столові ложки олії і викладаємо порції фаршу. Доводимо до рум'яності з одного стогін, а потім перевертаємо, накриваємо кришкою і доводимо до готовності.
Соковиті курячі котлети січені з сиром– рецепт
Інгредієнти: ріпчаста цибуля – 220 г; філе курячої грудки – 05 кг; сир плавлений – 140 г; сіль; яйце куряче – 1 шт.; картопляний крохмаль – 20 р. Приготування Підготовлене філе нарізаємо кубиками. Кладемо подрібнену цибулю, яйце, сіль, крохмаль і ретельно вимішуємо. Даємо масі настоятися мінімум годинку в холоді. Потім додаємо подрібнений на тертці плавлений сир і знову гарненько вимішуємо. Набираємо ложкою викладаємо фарш і порції на сковороду. Обсмажуємо з одного боку до рум'яності. Потім акуратно перевертаємо, нагрів робимо поменше і доводимо до готовності соковиті курячі котлети під кришкою.