Вернуться назад Распечатать

Смачні котлети з фаршу

Смачні котлети з фаршу
Приготувати котлети, здавалося б, простіше простого, і з цим може впоратися будь-яка господиня. Але, напевно, ви помічали, що іноді вони виходять чомусь твердуватими, не соковитими або не такими ароматними. Ми розповімо вам секрети приготування смачних котлет з м'ясного фаршу, щоб гості завжди просили у вас добавки.

Смачні котлети з фаршу індички


Інгредієнти:

  • фарш індички – 805 г;

  • вода питна – 35 мл;

  • крупа манна – 55 г;

  • сметана 10% – 25 мл;

  • яйце відбірне – 1 шт.;

  • зелень;

  • гірчиця – 15 мл;

  • цукор;

  • спеції.


  • Приготування
    Беремо велику миску викладаємо фарш і додаємо сметану. Гарненько все перемішуємо, розбиваємо яйце і кидаємо манку. Потім додаємо гірчицю, цукор, спеції і подрібнену зелень. Вимішуємо однорідний фарш і викладаємо його ложкою на розігріту з маслом сковорідку, формуючи невеликі котлетки. Обсмажуємо їх по кілька хвилин з кожного боку, щоб утворилася апетитна золотава скоринка. Після вливаємо трохи води, закриваємо кришкою і тушкуємо блюдо 10 хвилин на невеликому вогні.

    Рецепт смачних котлет з м'ясного фаршу


    Інгредієнти:

  • свинячий фарш – 615 м;

  • вода питна – 95 мл;

  • цибулина – 55 г;

  • яйце відбірне – 1 шт.;

  • хліб білий – 105 г;

  • молоко – 155 мл;

  • борошно – 5-7 ст. ложок;

  • масло вершкове – 35 г;

  • масло рослинне – 35 мл;

  • спеції .


  • Приготування
    Білий хліб нарізаємо кубиками і заливаємо теплим молоком. На сковороді розтоплюємо шматочок вершкового масла, підливаємо олію і обсмажуємо дрібно нашатковану цибулю. Далі перекладаємо його в тарілочку. У глибокому посуді змішуємо фарш з обсмаженням, додаємо яєчний жовток, віджатий хлібний м'якуш і додаємо спеції. Гарненько перемішуємо масу і злегка відбиваємо, кидаючи її на стіл. Яєчний білок вспушиваем на високій швидкості міксером до міцних піків і акуратно вводимо в фарш. Формуємо з нього коржики середніх розмірів, паніруємо з усіх боків їх у борошні й обсмажуємо на розпеченому маслі до появи рум'яної скоринки. Коли смачні котлети з свинячого фаршу будуть готові, вливаємо трохи питної води і тушкуємо блюдо кілька хвилин під кришкою.

    Рецепт смачних котлет з домашнього фаршу


    Інгредієнти:

  • свинячий фарш домашній – 505 г;

  • вода питна – 95 мл;

  • яловичий фарш домашній – 405 г;

  • цибуля ріпчаста – 115 г;

  • батон білий – 3 скибочки;

  • яйце велике – 2 шт.;

  • молоко – 205 мл;

  • олія рослинна;

  • спеції.


  • Приготування
    Лук очищаємо, дрібненько шаткуємо, а батон замочуємо на 10 хвилин в теплому молоці. У мисці змішуємо два види фаршу, кидаємо цибулю, яйця, спеції і хлібний м'якуш. Добре все перемішуємо, формуємо з отриманої маси невеликі котлети і підрум'янюємо їх на рослинному маслечко з двох сторін, прикривши зверху кришкою. Потім перекладаємо в сотейник, вливаємо півсклянки питної води і тушкуємо 20 хвилин на маленькому вогні. Готові домашні котлетки розкладаємо по тарілках і запрошуємо всіх за стіл.

    Смачні котлети з курячого фаршу


    Інгредієнти:

  • куряче свіже філе – 515 м;

  • масло вершкове – 25 г;

  • білий хліб – 2 скибочки;

  • вершки нежирні – 105 мл;

  • спеції;

  • топлене масло – 205 г;

  • яйце відбірне – 1 шт.;
  • Смачні котлети з фаршу

  • сухарі панірувальні.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати смачні котлети з фаршу, філе куряче подрібнюємо через м'ясорубку. Додаємо розтоплене вершкове масло, хліб, вимочений в вершках і кидаємо за смаком спеції. Потім, перекручуємо фарш ще раз і мокрими руками формуємо плоскі котлетки. Потім кожну заготовку спочатку у збитому курячому яйці, а потім паніруємо в сухарях. Обсмажуємо курячі котлетки з двох сторін на сильному вогні, щоб зверху утворилася хрустка апетитна скориночка.