Приготувати котлети, здавалося б, простіше простого, і з цим може впоратися будь-яка господиня. Але, напевно, ви помічали, що іноді вони виходять чомусь твердуватими, не соковитими або не такими ароматними. Ми розповімо вам секрети приготування смачних котлет з м'ясного фаршу, щоб гості завжди просили у вас добавки.
Смачні котлети з фаршу індички
Інгредієнти: фарш індички – 805 г; вода питна – 35 мл; крупа манна – 55 г; сметана 10% – 25 мл; яйце відбірне – 1 шт.; зелень; гірчиця – 15 мл; цукор; спеції. Приготування Беремо велику миску викладаємо фарш і додаємо сметану. Гарненько все перемішуємо, розбиваємо яйце і кидаємо манку. Потім додаємо гірчицю, цукор, спеції і подрібнену зелень. Вимішуємо однорідний фарш і викладаємо його ложкою на розігріту з маслом сковорідку, формуючи невеликі котлетки. Обсмажуємо їх по кілька хвилин з кожного боку, щоб утворилася апетитна золотава скоринка. Після вливаємо трохи води, закриваємо кришкою і тушкуємо блюдо 10 хвилин на невеликому вогні.
Рецепт смачних котлет з м'ясного фаршу
Інгредієнти: свинячий фарш – 615 м; вода питна – 95 мл; цибулина – 55 г; яйце відбірне – 1 шт.; хліб білий – 105 г; молоко – 155 мл; борошно – 5-7 ст. ложок; масло вершкове – 35 г; масло рослинне – 35 мл; спеції . Приготування Білий хліб нарізаємо кубиками і заливаємо теплим молоком. На сковороді розтоплюємо шматочок вершкового масла, підливаємо олію і обсмажуємо дрібно нашатковану цибулю. Далі перекладаємо його в тарілочку. У глибокому посуді змішуємо фарш з обсмаженням, додаємо яєчний жовток, віджатий хлібний м'якуш і додаємо спеції. Гарненько перемішуємо масу і злегка відбиваємо, кидаючи її на стіл. Яєчний білок вспушиваем на високій швидкості міксером до міцних піків і акуратно вводимо в фарш. Формуємо з нього коржики середніх розмірів, паніруємо з усіх боків їх у борошні й обсмажуємо на розпеченому маслі до появи рум'яної скоринки. Коли смачні котлети з свинячого фаршу будуть готові, вливаємо трохи питної води і тушкуємо блюдо кілька хвилин під кришкою.
Рецепт смачних котлет з домашнього фаршу
Інгредієнти: свинячий фарш домашній – 505 г; вода питна – 95 мл; яловичий фарш домашній – 405 г; цибуля ріпчаста – 115 г; батон білий – 3 скибочки; яйце велике – 2 шт.; молоко – 205 мл; олія рослинна; спеції. Приготування Лук очищаємо, дрібненько шаткуємо, а батон замочуємо на 10 хвилин в теплому молоці. У мисці змішуємо два види фаршу, кидаємо цибулю, яйця, спеції і хлібний м'якуш. Добре все перемішуємо, формуємо з отриманої маси невеликі котлети і підрум'янюємо їх на рослинному маслечко з двох сторін, прикривши зверху кришкою. Потім перекладаємо в сотейник, вливаємо півсклянки питної води і тушкуємо 20 хвилин на маленькому вогні. Готові домашні котлетки розкладаємо по тарілках і запрошуємо всіх за стіл.
Смачні котлети з курячого фаршу
Інгредієнти: куряче свіже філе – 515 м; масло вершкове – 25 г; білий хліб – 2 скибочки; вершки нежирні – 105 мл; спеції; топлене масло – 205 г; яйце відбірне – 1 шт.; сухарі панірувальні. Приготування Перед тим, як приготувати смачні котлети з фаршу, філе куряче подрібнюємо через м'ясорубку. Додаємо розтоплене вершкове масло, хліб, вимочений в вершках і кидаємо за смаком спеції. Потім, перекручуємо фарш ще раз і мокрими руками формуємо плоскі котлетки. Потім кожну заготовку спочатку у збитому курячому яйці, а потім паніруємо в сухарях. Обсмажуємо курячі котлетки з двох сторін на сильному вогні, щоб зверху утворилася хрустка апетитна скориночка.