Деякі господині купують вареники в магазині, тому що, не люблять займатися замешиванием тесту. Але, повірте, що це не настільки важко і складно, як може здатися на перший погляд. Ми розповімо вам, як швидко приготувати тісто для вареників на воді різними способами.
Рецепт тіста на воді на вареники з вишнею
Інгредієнти: вода – 355 мл; пшеничне борошно – 815 г; цукор білий – 20 г; олія оливкова – 30 мл Приготування Борошно просіваємо в миску, щоб добре збагатити киснем. Воду розігріваємо, кидаємо цукор і розчиняємо його. Далі тонкою цівкою вливаємо солодку рідину в борошно і вимішуємо еластичне тісто, додаючи в кінці оливкова олія. В результаті повинно вийти щільне, пружне тісто без яєць на воді для вареників. Для цього викладаємо його на робочу поверхню, тонко розкочуємо качалкою в прямокутний пласт і вирізаємо гранованим склянкою кружечки. Тепер викладаємо в серединку вишневу начинку, присипаємо за смаком цукром і защипуємо всі краї. Готуємо вареники в закипілої води або ж заморожуємо на майбутнє в морозилці.
Тісто на вареники на воді з яйцем
Інгредієнти: перепелині яйця – 3-5 шт.; борошно – 720 г; вода – 205 мл; цукор – 20 г; масло вершкове. Приготування Яйця звільняємо від шкаралупи і відправляємо в миску, додаємо цукор, додаємо розтоплене вершкове масло і ретельно збиваємо міксером. Слідом поступово всипаємо борошно і розбавляємо масу холодною питною водою. Вимішуємо руками гладке, еластичне тісто, накриваємо його чистим рушником і залишаємо на 30 хвилин. Після цього досить тонко розкачуємо, нарізаємо ромбиками, викладаємо ягідну начинку і защипуємо щільно краю. Вареники з вишнею відправляємо в киплячу воду і відварюємо до готовності або ж складаємо в пакет і заморожуємо про запас.
Тісто на вареники на мінеральній воді
Інгредієнти: вода (газована) – 1 ст.; яйце відбірне – 1 шт.; цукор, сіль; борошно – 815 г; масло рослинне – 45 мл Приготування У мисці збиваємо блендером куряче яйце з дрібною сіллю і цукровим піском. Потім вливаємо холодну газовану воду, рослинне масло і вводимо частинами просіяне борошно. Замішуємо м'яке, еластичне тісто на воді і використовуємо його для приготування вареників з вишнею. Для цього розкачуємо його на припорошенном борошном столі, вирізаємо квадратики, викладаємо вишню, присипаємо її цукром і формуємо вироби, защипывая краю. Відварюємо вареники 5 хвилин у підсоленій киплячій воді, а потім подаємо з нежирної сметаною або вершковим маслом.
Рецепт простого тіста на вареники на воді
Інгредієнти: борошно – 655 м; вода – 205 мл; сіль. Приготування Сіль розчиняємо в тепленькій воді, а борошно просіваємо гіркою у велику миску. В центрі робимо невелику ямку і поступово вливаємо рідина. Замішуємо гладке еластичне тісто і залишаємо хвилин на 35. Далі тонко розкачуємо його качалкою, вирізаємо кружечки гранованим склянкою і викладаємо в серединку ягідну начинку. Гарненько защипуємо всі краї і відварюємо вареники в закипілої води.
Тісто на вареники з гарячою водою
Інгредієнти: борошно – 405 г; окріп – 255 мл; сіль; олія рослинна – 55 мл Приготування У миску наливаємо окріп і додаємо в нього рослинне масло. Потім додаємо сіль, трохи просіяного борошна і перемішуємо міксером суміш до однорідності. Поступово вводимо всю решту борошно і замішуємо руками круте, але еластичне тісто. Тонко розгортаємо його, викладаємо начинку і формуємо вареники, які відразу ж відварюємо до готовності в киплячій воді.