Якщо ви любите рубані котлети, то неодмінно скористайтеся рецептом котлет по-албанськи. Готову м'ясну страву виходить неймовірно ніжним, оскільки в його основі лежить куряче філе. Соковитості додасть майонез, а для зв'язки часто використовується крохмаль або яйце.
Котлети по-албанською з курки з крохмалем
Склад цих котлет мало чим відрізняється від звичної всім варіації, але використання саме рубаною, а не перекрученої курятини робить текстуру готового страви різноманітніше. Випробувавши такий рецепт, ви зможете варіювати блюдо в подальшому на свій смак.
Інгредієнти: куряче філе – 580 г; ріпчаста цибуля – 115 г; яйця – 2 шт.; крохмаль – 35 г; майонез – 65 р. Приготування Перед тим, як приготувати котлети по-албанською, займіться курятиною. Очистіть куряче філе від плівок і жиру, після чого дрібно порубаєте. Подрібніть цибулю і змішати його з отриманим фаршем. Додайте всі інші інгредієнти зі списку і не забудьте про приправах. Крім стандартної солі з перцем в хід може піти універсальна приправа для курятини або суміш ароматних сушених трав.
Готовий фарш викладайте ложкою на сковороду з невеликою порцією розігрітого масла. Обсмажуйте до зарум'янювання і сервіруйте відразу ж.
Котлети по-албанською з свинини
Незважаючи на те, що основою класичного рецепту є курятина, варіювати смак готового блюда можна, використовуючи рубану свинину. За рахунок вмісту жиру в самому свинячому м'ясі, необхідність у додаванні майонезу відпадає сама собою – котлети і без того вийдуть соковитими.
Інгредієнти: свинина – 480 м; крохмаль – 35 г; ріпчаста цибуля – 85 м; яйця – 2 шт.; часник – 2-3 зубки; жменя зелені петрушки. Приготування Технологія мало відрізняється від описаної вище. Спочатку м'ясо промивають, після чого зрізають з нього надлишки жиру і жили. Очищений шматок дрібно рубають, а потім змішують з нарізаною ріпчастою цибулею і пюрированным часником. Здобріть фарш рубаною зеленню і спеціями, збийте пару яєць і всипте крохмаль. Після ретельного вимішування обсмажте котлетки в розігрітій олії до рум'янцю.
Котлети по-албанською з курячого філе - рецепт
Інгредієнти: курятина – 490 г; борошно – 65 г; майонез – 45 г; суміш прованських трав – 1 ч. ложка; яйця – 2 шт. Приготування Дрібно порубаєте підготовлене куряче м'ясо і змішайте його з парою яєць і борошном. Приправте отриману суміш і доповніть її майонезом і сушеними травами. Готовий фарш тут же порційно обсмажуйте.