Вареники з вишнею – неймовірно апетитний і смачне літнє блюдо. Приготувати їх зовсім нескладно і під силу кожній господині. Сьогодні ми розповімо вам, як робити вареники з вишнею на воді і здивувати рідних своїми кулінарними знаннями і вміннями.
Рецепт вареників з вишнею на воді
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 365 г; окріп – 185 мл; олія рослинна – 35 мл; сіль. Для начинки:
вишня свіжа без кісточок – 315 г; цукор – 45 г; крупа манна – 10 р. Приготування Для початку давайте розглянемо з вами рецепт приготування тіста на воді для вареників з вишнею. Пшеничне борошно просіваємо в миску, вливаємо в нього киплячу воду і рослинну олію. Потім додаємо дрібку солі і швидкими рухами вимішуємо еластичне тісто. Накриваємо його тканинним рушником і залишаємо відпочивати приблизно на одну годину.
Вишню без кісточок пересипаємо цукром. Через 10 хвилин виділився сік обережно зливаємо, а до ягоді додаємо манну крупу.
Готове тісто розкочуємо качалкою в тоненький пласт, вирізаємо гранованим склянкою кола і на кожен викладаємо трохи начинки. Защипуємо щільно краю, формуємо вареники і кидаємо їх варитися в злегка підсолену воду. Готові вироби акуратно дістаємо шумівкою, викладаємо на тарілку, присипаємо цукром і поливаємо сметаною . Ось і все, вареники з вишнею на воді без яєць готові до дегустації.
Вареники з вишнею на воді з яйцем
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 455 г; яйце відбірне – 2 шт.; сіль – щіпка; вода питна – 165 мл Для начинки:
вишня без кісточок свіжа – 375 г; цукор білий – 75 г; картопляний крохмаль – 10 р. Приготування Перед тим, як готувати вареники з вишнею, в миску наливаємо кип'ячену холодну воду, всипаємо борошно, додаємо сіль і розбиваємо яйця. Замішуємо круте тісто і вистоюємо його 20 хвилин, щоб розбухла клейковина.
Свіжу вишню промиваємо, виймаємо всі кісточки, пересипаємо ягоду цукром і залишаємо хвилин на 20 а потім зливаємо сік. Стіл присипаємо борошном, тісто тонко розкотимо і склянкою вирізаємо рівні кружечки. У центр кожної заготовки викладаємо по декілька вишеньок, присипаємо крохмалем і з'єднуємо пальцями, ретельно защипывая і формуючи однакові вареники. У каструлю наливаємо окріп, підсолюємо за смаком, кидаємо вироби і відварюємо кілька хвилин до готовності. Далі акуратно дістаємо вареники з вишнею з води шумівкою, викладаємо на тарілку, присипаємо цукром і поливаємо нежирної сметаною.