Звичний багатьом рецепт котлет, як правило, не обходиться без хліба. Розмочений хлібний м'якуш додають для зв'язки інгредієнтів і збільшення об'єму готового продукту. Насправді ж, котлети прекрасно здатні тримати форму і без м'якушки. Докладно про приготуванні котлет без хліба у нижченаведених рецептах.
Котлети з фаршу без хліба – рецепт
Якщо ви готуєте котлети з червоного м'яса, то віддавайте перевагу фаршу з суміші свинини і яловичини. У такому разі котлети вийдуть максимально соковитими за рахунок наявності жиру в суміші. Що ж стосується спецій, то можна обмежитися простим дуетом солі з перцем, а можна додати зелень і мелені прянощі.
Інгредієнти: свино-яловичий фарш – 730 г; ріпчаста цибуля – 45 г; паприка – 1 ч. ложка; часник сушений – 1/2 ч. ложки. Приготування У цьому рецепті котлети готуються без яєць і хліба, бо досить просто подрібнити цибулю і з'єднати його з м'ясом і спеціями. Приправлений фарш потім добре відбийте про робочу поверхню, просто піднімаючи і кидаючи його в посуд до тих пір, поки маса не стане однорідною. Отримана суміш дуже легко формується і відразу після ліплення котлети можна обсмажувати до зарум'янювання або запікати в духовці.
Як приготувати рибні котлети без хліба?
На відміну від червоного м'яса, риба погано утримує форму відсутність хліба, але замінити м'якуш у фарші можна звичайним охолодженим картопляним пюре, що залишилися після вчорашнього вечері.
Інгредієнти: рибний фарш – 14 кг; яйце – 1 шт.; картопляне пюре – 145 г; універсальна суміш спецій для риби – 1 1/2 ч. ложки; тертий сир – 35 р. Приготування З'єднайте залишки холодного картопляного пюре разом з рибою і яйцем. Отриманий фарш приправте універсальної сумішшю спецій і доповніть невеликою кількістю сиру при бажанні. Сформуйте рибні котлетки і обсмажуйте їх відразу ж.
Курячі котлети без хліба
Смачні котлети з курятини також повинні містити жир у складі, тому не забувайте
перекручувати м'ясо з невеликою кількістю шкіри, а для зв'язки додавати яйця і борошно.
Інгредієнти: курячий фарш – 11 кг; яйце – 1 шт.; борошно – 35 г; зубок часнику; ріпчаста цибуля – 75 р. Приготування Щедро приправити курячий фарш, вбийте яйце, додайте нарізану цибулю, пюрированный часниковий зубок і всипте борошно. Після перемішування всіх інгредієнтів, залиште фарш охолодитися на годину, а лише потім приступайте до формування і обжарке котлет.