Вернуться назад Распечатать

Макарони з яйцем і сиром

Макарони з яйцем і сиром
Вчорашнім макаронів можна знайти відмінне застосування, приготувавши з їх участю відмінне нове самостійне блюдо з сиром і яйцем. Той факт, що вироби зварені не сьогодні, ніяк не позначиться на смаку страви, а час господиням неабияк заощадить. Безумовно, можна використовувати і свежесваренные макаронні вироби, якщо необхідно збагнути, що-небудь оригінальне і апетитне на вечерю з аналогічних продуктів.

Як приготувати в духовці запіканку з макаронів з сиром і яйцем?


Інгредієнти:

  • відварені макарони – 310 г;

  • вершкове масло – 35 г;

  • яйця добірні – 3 шт.;

  • сир пікантний твердих сортів – 210 г;

  • зелень (за бажанням) – за смаком;

  • сіль кам'яна, спеції і свежеперемолотый чорний перець – за смаком.


  • Приготування
    Приготувати запіканку надзвичайно просто. Досить розтопити масло і збити його разом з добірними яйцями і дрібкою солі, після чого вмішати в суміш мелений чорний перчик, спеції, дрібненько нарізану свіжу зелень за бажанням і половину перетертого твердого пікантного сиру.
    Тепер у промаслений глибоку ємність для запікання викладаємо відварені макарони, заливаємо приготовленої сирно-яєчної сумішшю і встановлюємо в розігріту до 185 градусів духовку хвилин на п'ятнадцять. По закінченні часу притрушиваем страва залишилася порцією перетертого сиру і даємо йому розплавитися на полиці духовки ще протягом п'яти хвилин.
    Подаємо таку запіканку гарячою, переклавши на блюдо бажану порцію ароматного страви і прикрасивши її гілочкою зелені.

    Макарони з яйцем та плавленим сиром на сковороді


    Інгредієнти:

  • відварені макарони – 310 г;

  • бекон – 8-10 шматочків;

  • цибулина салатна – 120 г;

  • яйця добірні – 4 шт.;

  • сир плавлений – 120 г;

  • зелень свіжа (за бажанням) – за смаком;

  • сіль кам'яна, спеції і свежеперемолотый чорний перець – за смаком.


  • Приготування
    Скибочки бекону для даної страви повинні бути нарізані як можна тонше. Викладаємо їх на прогріту
    Макарони з яйцем і сиром
    сковороду і даємо обсмажитися і підрум'янитися до легкого хрускоту. Тепер витягуємо рум'яний бекон на паперовий рушник, після чого нарізаємо дрібно і складаємо тимчасово тарілку. У витопленому жирі від бекону на сковороді підрум'янюємо очищену і нарізану дрібненько салатну цибулину до м'якості. Потім викладаємо до цибулевої масі макаронні вироби і нарізаний бекон, додаємо перетертий на тертці або нашатковану кубиками плавлений сир, кидаємо нарізану свіжу зелень, приправляємо масу за смаком кам'яною сіллю, перцем свежеперемолотым і спеціями на свій смак і смажимо при безперервному помішуванні до розплавлення сиру.