Вчорашнім макаронів можна знайти відмінне застосування, приготувавши з їх участю відмінне нове самостійне блюдо з сиром і яйцем. Той факт, що вироби зварені не сьогодні, ніяк не позначиться на смаку страви, а час господиням неабияк заощадить. Безумовно, можна використовувати і свежесваренные макаронні вироби, якщо необхідно збагнути, що-небудь оригінальне і апетитне на вечерю з аналогічних продуктів.
Як приготувати в духовці запіканку з макаронів з сиром і яйцем?
Інгредієнти: відварені макарони – 310 г; вершкове масло – 35 г; яйця добірні – 3 шт.; сир пікантний твердих сортів – 210 г; зелень (за бажанням) – за смаком; сіль кам'яна, спеції і свежеперемолотый чорний перець – за смаком. Приготування Приготувати запіканку надзвичайно просто. Досить розтопити масло і збити його разом з добірними яйцями і дрібкою солі, після чого вмішати в суміш мелений чорний перчик, спеції, дрібненько нарізану свіжу зелень за бажанням і половину перетертого твердого пікантного сиру.
Тепер у промаслений глибоку ємність для запікання викладаємо відварені макарони, заливаємо приготовленої сирно-яєчної сумішшю і встановлюємо в розігріту до 185 градусів духовку хвилин на п'ятнадцять. По закінченні часу притрушиваем страва залишилася порцією перетертого сиру і даємо йому розплавитися на полиці духовки ще протягом п'яти хвилин.
Подаємо таку запіканку гарячою, переклавши на блюдо бажану порцію ароматного страви і прикрасивши її гілочкою зелені.
Макарони з яйцем та плавленим сиром на сковороді
Інгредієнти: відварені макарони – 310 г; бекон – 8-10 шматочків; цибулина салатна – 120 г; яйця добірні – 4 шт.; сир плавлений – 120 г; зелень свіжа (за бажанням) – за смаком; сіль кам'яна, спеції і свежеперемолотый чорний перець – за смаком. Приготування Скибочки бекону для даної страви повинні бути нарізані як можна тонше. Викладаємо їх на прогріту
сковороду і даємо обсмажитися і підрум'янитися до легкого хрускоту. Тепер витягуємо рум'яний бекон на паперовий рушник, після чого нарізаємо дрібно і складаємо тимчасово тарілку. У витопленому жирі від бекону на сковороді підрум'янюємо очищену і нарізану дрібненько салатну цибулину до м'якості. Потім викладаємо до цибулевої масі макаронні вироби і нарізаний бекон, додаємо перетертий на тертці або нашатковану кубиками плавлений сир, кидаємо нарізану свіжу зелень, приправляємо масу за смаком кам'яною сіллю, перцем свежеперемолотым і спеціями на свій смак і смажимо при безперервному помішуванні до розплавлення сиру.