Індичатина – корисний і поживний продукт, який практично не має жиру. М'ясо містить багато цінних речовин, тому його рекомендовано вживати дітям і літнім людям. Сьогодні ми розповімо вам, як з індичого фаршу приготувати соковиті і смачні котлети.
Рецепт котлет з індичого фаршу
Інгредієнти: индюшиный фарш – 940 м; батон – 165 г; молоко – 205 мл; сметана – 15 мл; гостра аджика – 25 мл; цибуля – 25 г; олія рослинна; спеції. Для панірування:
горохові пластівці – 315 г; яйце сире – 2 шт.; борошно – 105 р. Приготування Батон розламуємо на шматочки, викладаємо в миску і заливаємо теплим молоком. Вимочуємо хліб кілька хвилин, а потім віджимаємо і з'єднуємо з фаршем. Додаємо сметану, гостру аджику, цибулю, нарізану кубиками, спеції і все перемішуємо.
Тепер беремо 3 невеликі піалки. В одну розбиваємо курячі яйця, в іншу насипаємо горохові пластівці, а в третю просіваємо борошно пшеничне. Руки злегка змочуємо водою, ліпимо з фаршу невеликі котлетки, паніруємо їх спочатку в борошні, потім мачає в яєчної суміші і обвалюємо в пластівцях. Відправляємо заготовки на розігріту з маслом сковороду і обсмажуємо з усіх боків. Після цього прикриваємо посуд кришкою і тушкуємо котлетки з індичого фаршу кілька хвилин, до готовності.
Котлети з індичого фаршу з кабачками
Інгредієнти: кабачок – 545 г; индюшиный фарш – 305 м; спеції; яйце сире – 2 шт.; крупа манна – 35 г; олія рослинна. Приготування Кабачки промиваємо, зрізаємо плодоніжку і натираємо овоч на крупній тертці. Далі підсолюємо масу і залишаємо на 1 годину. Яйця розбиваємо в миску, злегка збиваємо, додаємо манку, перемішуємо і ставимо в холодильник. З кабачків обережно зливаємо зайву рідину, додаємо индюшиный фарш, яєчну масу і перемішуємо. Приправляємо спеціями, формуємо невеликі коржі і викладаємо їх на промаслений лист. Відправляємо котлети з індичого фаршу в розігріту духовку і випікаємо при температурі 185 градусів близько 25 хвилин.
Котлети з індичого фаршу в мультиварці
Інгредієнти: фарш индюшиный – 605 г; хліб білий – 2 скибочки; молоко – 55 мл; яйце сире – 1 шт.; картопля – 85 м; морква – 65 г; цибуля ріпчаста – 85 м; спеції; олія рослинна; борошно для панірування. Для підливи:
сметана жирна – 405 мл; вода – 1 ст.; сухий лавровий лист – 1 шт.; спеції. Приготування З хліба знімаємо шкірку і заливаємо м'якуш теплим молоком. Картоплю і моркву чистимо, натираємо на терочке, а цибулю шаткуємо кубиками. Додаємо підготовлені овочі в индюшиный фарш розбиваємо яйце, додаємо розм'яклий хліб і спеції. Ретельно все перемішуємо, мокрими руками формуємо котлетки і паніруємо їх у борошні. Викладаємо заготовки в чашу мультиварки, змащену маслом і вмикаємо прилад у мережу. Вибираємо «Випічку» і готуємо 25 хвилин, закривши кришкою.
Не гаючи часу, робимо підливку для нашого страви. Для цього розводимо в піалі жирну сметану з водою, додаємо спеції за смаком і кидаємо лаврушку. Збиваємо суміш віночком до однорідного стану і акуратно виливаємо в чашу мультиварки. Переставляємо прилад на «Гасіння» і готуємо котлети ще 15 хвилин.
Смачні котлети з індичого фаршу
Інгредієнти: філе індички – 505 г; картопля – 105 г; цибулина – 75 г; вода – 75 мл; спеції. Приготування Картоплю та цибулю очищаємо і перекручуємо разом з філе через м'ясорубку. Тепер вливаємо у фарш трохи води, приправляємо спеціями і все перемішуємо. Руки змочуємо водою, ліпимо котлети і розкладаємо їх на обробній дошці. Відправляємо на 35 хвилин у холодильник, а потім обсмажуємо на розпеченому рослинному маслі з усіх боків.