Деякі господині не люблять використовувати баранину в приготуванні страв, посилаючись на специфічний запах і жорсткість м'яса. Але вся справа полягає в тому, як правильно приготувати баранину. Дотримуючись наших рекомендацій, ви отримаєте неймовірно смачне і соковите блюдо, яке оцінять навіть прівереди.
Як приготувати баранину в мультиварці?
Інгредієнти: м'якоть баранини – 985 г; морква середня – 45 г; цибулина – 65 г; картопля – 495 г; олія рослинна; спеції. Приготування Цибулю чистимо, шаткуємо півкільцями і пасеруємо на розігрітому рослинному маслечко в мультиварці на режимі «Випічка». Через 15 хвилин додаємо м'ясо, нарізане скибочками і присипаємо спеціями. Картоплю і моркву обробляємо, нарізаємо скибочками і викладаємо зверху. Закриваємо прилад кришкою, встановлюємо програму «Гасіння» і готуємо страву 25 години.
Як смачно приготувати баранину?
Інгредієнти: баранина – 985 г; баклажан – 175 г; ріпчаста цибуля – 115 г; помідор – 125 г; масло вершкове – 55 г; спеції; сир – 105 р. Приготування М'ясо промиваємо, витираємо серветкою і присипаємо з усіх сторін сіллю і перцем. Баклажани акуратно опускають у підсолену воду й залишаємо хвилин на 10 а потім обполіскуємо й обсушуємо. Мультиварку включаємо в мережу, встановлюємо програму «Мультиповар», температуру 160 градусів і кидаємо шматочок вершкового масла. Як тільки воно розтопиться, додаємо шматочки баранини і обсмажуємо, помішуючи, з кожного боку по 5 хвилин. Акуратно виймаємо м'ясо шумівкою і викладаємо на тарілку.
Баклажани шаткуємо кільцями, обвалюємо в борошні, підрум'янюємо на тому ж режимі 5 хвилин і відкладаємо до м'яса. Тепер пасеруємо цибулю, подрібнений кільцями, і кидаємо помідори, нарубані скибочками. Через 5 хвилин виймаємо овочеву обжарку і викладаємо всі інгредієнти шарами: м'ясо, баклажани, цибулю з помідорами. Присипаємо зверху тертим сиром і готуємо страву 45 хвилин при температурі 105 градусів.
Як приготувати баранину з овочами?
Інгредієнти: баранина – 565 р; олія оливкова – 75 мл; цибулина – 65 г; помідор – 95 г; морква – 75 г; картопля – 165 г; часник – 10 г; спеції ; болгарський перець – 120 г; вода – 650 мл; базилік і кмин – за смаком. Приготування Картоплю і моркву очищаємо, промиваємо і рубаємо невеликими кубиками. Перець обробляємо від насіння і разом зі свіжими помідорами ріжемо скибочками. Цибулю шаткуємо тонкими півкільцями.
Баранину промиваємо, витираємо рушником, злегка відбиваємо і натираємо спеціями. Далі нарізаємо м'ясо скибочками, викладаємо на сковороду з маслом і злегка обсмажуємо з усіх боків. Слідом додаємо цибулю, моркву і підрум'янюємо, помішуючи, 5-7 хвилин. Після цього перекладаємо вміст на тарілку, а в сковороду підливаємо маслечка і выкладывем перець, помідори і картоплю. Прикриваємо кришкою і тушкуємо овочі 15 хвилин. Слідом додаємо рубану зелень, подрібнений часник і через 5 хвилин додаємо м'ясо з цибулею та морквою. Заливаємо все холодною водою і тушкуємо блюдо 45 хвилин, подсаливая за смаком.
Як приготувати баранину в духовці?
Інгредієнти: баранина – 15 кг; оливкова олія ; цибуля ріпчаста – 95 г; часник – 15 г; сушені трави; оцет винний – 10 мл; спеції. Приготування А ось ще один цікавий рецепт, як смачно приготувати баранину
без специфічного запаху. Спочатку готуємо м'ясо: промиваємо його, витираємо серветкою, робимо проколи і шпигуємо подрібненим часником. Потім натираємо шматок спеціями і сумішшю оливкової олії, трав і оцту. Цибулю чистимо, розрізаємо кільцями і кидаємо в рукав. Далі викладаємо замаринований шматок м'яса, зав'язуємо кінці, струшуємо і прибираємо заготовку в холодильник на 4 години. Після цього відправляємо баранину в розігріту духовку і випікаємо близько 3 годин при 200 градусах.
Тепер ви знаєте, що можна приготувати з баранини, і як перетворити звичайний вечеря в святкове торжество.