Свиняча вирізка вважається самим ніжним, м'яким і дієтичним м'ясом. Вона швидко готується і завжди має відмінний смак.
Пропонуємо кілька рецептів смачних страв зі свинячої вирізки, які неодмінно припадуть вам до душі.
Як смачно і швидко приготувати свинячу вирізку на сковороді?
Інгредієнти: вирізка свиняча – 540 г; олія соняшникова рафінована – 65 мл; свіжозмелену чорний і запашний перець – по 1 щіпці; сіль велика – 2 щіпки. Приготування Свіжу свинячу вирізку споліскуємо прохолодною водою. Обтираем вологу серветками, розрізаємо м'ясо упоперек волокон на скибочки товщиною близько півтора сантиметрів і трохи відбиваємо їх, кілька разів ударивши по кожному шматочку, прикритому харчовою плівкою, кулінарним молотком.
Розігріваємо на важкій чавунній сковороді соняшникова без запаху масло і викладаємо в нього шматки вирізки. Даємо м'яса підрум'янитися по парі хвилин з кожного боку. Після чого викладаємо страву на тарілку, підсолюємо його і перчимо двома видами меленого перцю і можемо подавати, доповнивши при бажанні гарніром , свіжими овочами або просто приправивши соусом.
Як смачно приготувати свинячу вирізку в духовці?
Інгредієнти: свиняча вирізка – 540 г; рідкий мед – 70 г; гірчиця зернова – 40 г; сік лимонний – 40 мл; олія соняшникова без аромату – 40 мл; часникові зубці – 4 шт.; суміш сухих італійських трав – 2 щіпки; сіль крупна і свіжозмелену перець чорний – за смаком. Приготування Для початку розповімо, як смачно замаринувати свинячу вирізку. Для цього споліскуємо м'ясо прохолодною водою, обтираем від вологи рушником і присмачую кусень крупною сіллю, перцем і сухими ароматними італійськими травами. Розтираємо пряну суміш по всій поверхні свинини і залишаємо на кілька хвилин. Тим часом змішуємо зернову гірчицю з медом і лимонним соком, додаємо продавлені через прес очищені часникові зубці і перемішуємо. Натираємо отриманої пікантною сумішшю свинячу вирізку зверху і розташовуємо на пару годин в підходящої для маринування ємності.
По закінченні часу викладаємо м'ясо разом з маринадом на складений удвічі відріз фольги, запечатуємо його як можна герметичней і кладемо на деко прогрітій до максимальних температур духовки. Через десять хвилин знижуємо температуру до 180 градусів і запікаємо свинячу вирізку ще хвилин двадцять. Тепер розгортаємо фольгу і даємо м'яса підрум'янитися ще протягом п'ятнадцяти хвилин.
Страву можна подати як гарячим, розрізавши його на порційні шматочки, так і в якості компонента м'ясної нарізки. В останньому випадку м'ясного ломтю даємо охолонути і охолоджуємо його додатково протягом кількох годин у холодильнику.