Вернуться назад Распечатать

Домашній плавлений сир

Домашній плавлений сир
Сир можна без особливих труднощів зробити і власноруч із звичайного сиру, тільки якісного. Він стане незамінним, як смачна і легка закуска-сніданок в якості наповнення простих або гарячих бутербродів .

Як приготувати плавлений сир в домашніх умовах - рецепт


Інгредієнти:

  • нежирний і некислий сир (свіжий і якісний) – 575 г;

  • молоко жирне, можна домашнє – 175 мл;

  • «Сільське» масло – 85 м;

  • сода – 5 г;

  • сіль, кріп, кмин або зубчик часнику.


  • Приготування
    Спершу візьміться за сир, розітріть його з содою і перекладіть в сотейник. Тепер на помірному вогні і при безперервному розмішуванні прогрівайте його до повного розпускання грудочок і придбання однорідної текстури. У процесі плавлення вводите масло і додайте сіль.
    Тепер можна додати плавлений сир смакові добавки: подрібнений часник, кмин або дрібненько нарізаний кріп. Перемішайте все, розподіляйте його у відповідний контейнер, нехай охолоне і відправляйте в холодильник.

    Домашній плавлений сир з сиру - рецепт


    Інгредієнти:

  • сир жирний, якісний – 375 г;

  • молоко – 70 мл;

  • яйця добірні – 2 шт.;

  • вершкове масло – 125 г;

  • сода – 5 р.


  • Приготування
    Розітріть сир з содою, додайте яйця, також перемішайте. Влийте молоко і покладіть шматочок м'якого вершкового масла. Тепер перебити масу блендером. Надішліть отриману масу в каструльку з антипригарним покриттям і залиште на середньому вогні, постійно помішуючи до повного розплавлення (15 хвилин).

    Плавлений сир з грибами - рецепт по-домашньому


    Інгредієнти:

  • сода – невелика щіпка;

  • печериці великі – 5-7 шт;

  • жирний, якісний сир – 575 г;

  • яйце велике, добірне – 1 шт.;

  • сіль;

  • вершкове масло – 165 г;


  • Приготування
    Першим ділом потрібно посмажити гриби, порізавши їх дрібним кубиком. Тепер залиште, поки приготується сир.
    Сир добре розім'яти, змішати з сирим яйцем і м'яким маслом, додати соду і трохи посолити. Тепер збийте все блендером до однорідності. Помістіть цю суміш в каструльку і поставте на парову баню. Безперервно помішуючи, варіть до розплавлення всієї маси. На даному етапі можна додати гриби, обсмажені раніше. Все добре перемішайте.
    Зручний контейнер змастіть маслом і покладіть туди сир. Заготівля повинна постояти в холоді 8 годин. Домашній плавлений сир з печерицями за цим рецептом - нереальна смакота, яка всім точно припаде до душі.

    Домашній плавлений сир


    Інгредієнти:
    Домашній плавлений сир


  • сир жирний, якісний, не кислий – 475 г;

  • яйце велике, добірне – 1 шт.;

  • масло «Сільське» – 75г.;

  • сіль, сода – по щіпці;


  • Приготування
    Сир, яйце, масло і визначте в одну ємність, додайте по дрібці солі і соди і збийте міксером до однорідності. Визначте ємність на конструкцію з паровою лазнею. Постійно помішуючи, тримайте майбутній плавлений сир 5 хвилин.
    Тепер змастіть підходящу ємність вершковим маслом і перекладіть в неї масу. Залиште заготовку в холоді на 6-8 годин.