Якщо вас можна віднести до числа шанувальників селери, то спробуйте втілити в життя рецепти приготування черешкової селери, які ми опишемо далі.
Салат з черешковым селерою – рецепт
Стебла селери неймовірно смачні у свіжому вигляді, особливо, якщо поєднувати їх з зеленими яблуками. Використовувати це класичне поєднання в черговий раз ми вирішили в рамках цього салату.
Інгредієнти: лимонний сік – 35 мл; діжонська гірчиця – 35 г; мед – 35 мл; оливкова олія – 115 мл; пучок стебел селери; яблука зелені – 2 шт.; волоські горіхи – 85 р. Приготування Приготуйте салатну заправку, спершу збивши першу трійку інгредієнтів разом, потім почавши вливати до них оливкову олію, продовжуючи активну збивання. Селера наріжте і яблуко, заправте салат гірчичним соусом і посипте горіхами перед сервіруванням.
Заготівля черешкової селери на зиму – рецепт
Інгредієнти: пучок черешкової селери; горошини перцю – 3 шт.; сіль – 30 г; сік лимона – 15 мл Приготування Розділіть промиті стебла селери на шматочки, які зручно покласти в банку. Бланшируйте селера в підсоленому окропі пару хвилин. Приготуйте розсіл, всипати в киплячу воду сіль, додавши сік лимона і горошини перцю. Залийте гарячим розсолом вміст підготовлених банок і пастеризують всі 20 хвилин перед закатыванием.
Смажений черешкова селера
Інгредієнти: кукурудзяна олія – 25 мл; гострий перець – за смаком; соєвий соус – 35 мл; стебла селери – пучок. Приготування Розжаривши масло, обсмажте в ньому гострий перець, а потім покладіть нарізані соломкою стебла селери. Помішуючи, обсмажуйте стебла в гострому олії 3 хвилини, потім влийте соєвий соус і почекайте ще хвилину. Готові стебла подавайте теплими.
Що приготувати з черешкової селери?
Інгредієнти: ріпчаста цибуля – 85 м; часникові зубки – 2 шт.; картопля – 115 г; бульйон – 13 л; стебла селери – 640 г; лимонний сік – 15 мл Приготування Для приготування цього супу з тонким, вишуканим смаком наріжте цибулю і селеру, спасеруйте їх до м'якості, додайте нарізану картоплю і часник, а через півхвилини залийте все бульйоном. Варіть суп до розм'якшення картоплі, а потім збийте його блендером і заправте соком лимона перед подачею.