Вернуться назад Распечатать

Черешкова селера - рецепти приготування

Черешкова селера - рецепти приготування
Якщо вас можна віднести до числа шанувальників селери, то спробуйте втілити в життя рецепти приготування черешкової селери, які ми опишемо далі.

Салат з черешковым селерою – рецепт


Стебла селери неймовірно смачні у свіжому вигляді, особливо, якщо поєднувати їх з зеленими яблуками. Використовувати це класичне поєднання в черговий раз ми вирішили в рамках цього салату.
Інгредієнти:

  • лимонний сік – 35 мл;

  • діжонська гірчиця – 35 г;

  • мед – 35 мл;

  • оливкова олія – 115 мл;

  • пучок стебел селери;

  • яблука зелені – 2 шт.;

  • волоські горіхи – 85 р.


  • Приготування
    Приготуйте салатну заправку, спершу збивши першу трійку інгредієнтів разом, потім почавши вливати до них оливкову олію, продовжуючи активну збивання. Селера наріжте і яблуко, заправте салат гірчичним соусом і посипте горіхами перед сервіруванням.

    Заготівля черешкової селери на зиму – рецепт


    Інгредієнти:

  • пучок черешкової селери;

  • горошини перцю – 3 шт.;

  • сіль – 30 г;

  • сік лимона – 15 мл


  • Приготування
    Розділіть промиті стебла селери на шматочки, які зручно покласти в банку. Бланшируйте селера в підсоленому окропі пару хвилин. Приготуйте розсіл, всипати в киплячу воду сіль, додавши сік лимона і горошини перцю. Залийте гарячим розсолом вміст підготовлених банок і пастеризують всі 20 хвилин перед закатыванием.

    Смажений черешкова селера


    Інгредієнти:

  • кукурудзяна олія – 25 мл;

  • гострий перець – за смаком;

  • соєвий соус – 35 мл;

  • стебла селери – пучок.


  • Приготування
    Розжаривши масло, обсмажте в ньому гострий перець, а потім покладіть нарізані соломкою стебла селери. Помішуючи, обсмажуйте стебла в гострому олії 3 хвилини, потім влийте соєвий соус і почекайте ще хвилину. Готові стебла подавайте теплими.

    Що приготувати з черешкової селери?


    Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля – 85 м;

  • часникові зубки – 2 шт.;
  • Черешкова селера - рецепти приготування

  • картопля – 115 г;

  • бульйон – 13 л;

  • стебла селери – 640 г;

  • лимонний сік – 15 мл


  • Приготування
    Для приготування цього супу з тонким, вишуканим смаком наріжте цибулю і селеру, спасеруйте їх до м'якості, додайте нарізану картоплю і часник, а через півхвилини залийте все бульйоном. Варіть суп до розм'якшення картоплі, а потім збийте його блендером і заправте соком лимона перед подачею.