Прекрасна закуска, яку зручно взяти з собою на роботу або навчання для швидкого перекусу, після якого руки завжди залишаються чистими. Спробуйте зробити смачну шаверму за запропонованими нижче рецептами.
Домашня шаверма з куркою в лаваші - рецепт
Інгредієнти: курятина (філе з грудки і з стегенець) – 475 г; томати з щільною м'якоттю – 145 г; сметана 20% – 80 г; огірки свіжі – 125 г; майонез – 80 г; карі (порошок) – 5 г; куркума; солодкий цибуля (фіолетовий) – 35 г; листи лаваша. Приготування Курятину наріжте середньої величини соломкою і обсмажте в невеликій кількості олії. Лист лаваша злегка прогрійте на сухій сковороді і подрібнити овочі невеликими шматочками. Цибулю краще порізати слайсером на максимально тонкі півкільця.
Зробіть соус, змішавши сметану з майонезом, куркумою і порошком каррі.
На аркуші теплого лаваша розподіліть курятину, підготовлені овочі і щедро полийте соусом. Звернувши лаваш рулетом, відразу ж подавайте, щоб шаверма не встигла охолонути.
Як приготувати шаверму в лаваші будинку?
Інгредієнти: філе з грудки і з стегон – 975 г; кумін, коріандр, кардамон – по 1/2 ч. ложці; паприка (порошок) – 5 г; сік лимона – 10 мл Соус:
йогурт густий, натуральний – 175 г; зубок часнику; кумин – 5 р. Овочеве наповнення:
капуста червона – 75 г; морква – 65 г; зелені м'яти – 1 гілочка; лимонний сік – 10 мл; лаваш. Приготування Спершу потрібно замаринувати курятину, попередньо порізавши її невеликими скибочками: змішайте прянощі і ретельно обмажте м'ясо, добывьте лимонного соку. Через 25 хвилин обсмажте до готовності.
Зробіть соус, змішавши йогурт з пюрированным зубком часнику і меленим кумином.
Дрібно наріжте моркву і червону капусту, Додайте подрібнені листочки м'яти і полийте все лимонним соком. Далі можна приступати до формування шаверми. Першим розподіліть салат на лаваші, щедро полийте соусом, викладіть курку і скрутіть рулетом.
Шаверма в домашніх умовах в лаваші
Інгредієнти: листи лаваша – 2 шт.; соус для шаверми – 175 г; курячі ніжки – 275 г; майонез – 65 г; помідори – 75 г; огірки – 65 г; капуста – 75 г; печериці – 125 г; масло «Сільське» – 25 г; твердий сир – 95 г; спеції для курки – 25 г; перець і сіль; масло пісне – 35 мл Приготування Спочатку зробіть соус з будь-якого, описаному раніше рецептом. Підготуйте м'ясо, промариновав його в прянощах і майонезі хвилин 15 і обсмажте до готовності на прогрітій сковороді в невеликій кількості вершкового масла. Обсмажте до випаровування вологи дрібно нарізані шампіньйони і натріть сир.
Викладайте на промазанный соусом лаваш трохи сиру, далі розподіліть овочеве наповнення, половину грибів і м'яса. Полийте соусом, притрусіть сиром і поверніть лаваш рулетом. Прогрійте шаверму на сковороді до легкої рум'яності і пробуйте.