Справжні цінителі смакових якостей класичної італійської піци навряд чи схвалять запропоновані нижче рецепти, стверджуючи, що підсумковий результат - зовсім не піца. В дійсності варіант закуски, який можна виконати на сковороді за десять хвилин, далекий від автентичного, але, тим не менш, це теж шалено смачно, а в момент, коли терміново треба придумати що-небудь на сніданок або вечерю, такі рецепти - просто знахідка для будь-якої господині.
Швидка лінива піца на сковороді за 10 хвилин - рецепт
Інгредієнти: пшенична просеянная борошно – 280 м; яйце відбірне – 1 шт.; кефір – 215 мл; гашене сода – 1 невелика щіпка; олія оливкова або соняшникова без аромату – 45 мл; кам'яна сіль; ковбаса або шинка – 245 г; помідори – 225 г; солодкий перець болгарський – 125 г; кетчуп – 35 г; майонез – 25 г; італійські сухі трави (мікс) – 2 щіпки; листочки свіжої зелені; сир твердий – 175 р. Приготування Так як піца готується дуже швидко, спочатку підготуємо компоненти для начинки. Нарізаємо дрібно ковбасу або шинку, шаткуємо кружальцями помідори і довільними шматочками болгарський перець. Перетираємо також на тертці твердий сир.
Для тіста змішуємо кефір з гашеного содою і сіллю, додаємо яйце, масло рослинне і просіяне борошно і перемішуємо все віночком, щоб розійшлися всі грудки. Тепер виливаємо отриману масу на промаслений сковороду (бажано з антипригарним покриттям) і даємо трохи коржу пропектися і підрум'янитися з одного боку. Тепер перевертаємо основу швидкої піци на інший бік, який в свою чергу змащуємо сумішшю кетчупу і майонезу і притрушиваем сумішшю ароматних італійських трав. Розподіляємо після цього по всьому периметру тесту ковбасу, перець болгарський, помідори і перетертий сир, завершуємо композицію листочками зелені і залишаємо виріб під кришкою на найменшому вогні до повного розплавлення сиру і підрум'янення основи піци з іншого боку.
Домашня піца на сковороді «Хвилинка» - рецепт
Інгредієнти: пшенична просеянная борошно – 275 г; яйця добірні – 2 шт.; сметана середньої жирності – 120 г; класичний майонез – 120 г; олія рафінована – 25 мл; кам'яна сіль – 1 щіпка; ковбаса, сосиски або шинка – 245 г; помідори свіжі – 180 г; італійські сухі трави (мікс) – 2 щіпки; гриби консервовані або відварені; зелень свіжа; сир твердий – 180 р. Приготування Даний рецепт приготування швидкої ледачою піци ще простіше, і займає ще менше часу, тому й отримав назву «Хвилинка». Достатньо лише підготувати і дрібно нарізати інгредієнти для начинки. Можна використовувати будь-які продукти, які вам найбільше до душі і є в наявності. У нашому випадку це знову таки традиційно ковбаса, шинка або сосиски, які ми доповнимо нарізаними грибами (свіжими, консервованими або просто відвареними). Для соковитості додамо також свіжих помідор,
які в не сезон можна замінити консервованими ананасами або солоними огірочками.
Тісто готується блискавично. Змішуємо в мисці сметану, майонез, яйця і щіпку солі. Для пишності можна додати трохи розпушувача. Тепер всипаємо борошно і розмішуємо до розчинення всіх грудок. Виливаємо отриману масу на прогріту, промаслений, антипригарну сковороду, зверху тут же викладаємо помідори, ковбасу і грибочки. Притрушиваем все трохи сухими травами, зеленню і сіллю, розподіляємо зверху натертий сир і прикриваємо посудину кришкою. Приблизно через десять хвилин томління під кришкою лінива піца буде готова, можна подавати її і пробувати.