З баклажанів можна зробити не тільки смачну ікру, сате і рагу. Рецепти рулетиків з баклажанів з сиром чекають вас нижче.
Баклажани, фаршировані сиром і часником у вигляді рулетиків
Інгредієнти: відварене яйце – 1 шт.; салатний майонез – 60 г; баклажани великого розміру – 2 шт.; сир – 60 г; сіль; рафінована олія – 50 мл Приготування Баклажани миємо, плодоніжку зрізаємо. Нарізаємо їх уздовж пластинами завтовшки 2-3 мм. Поміщаємо їх у глибоку ємність, підсолюємо і даємо постояти хвилин 10-15. Синенькі пустять сік, і піде гіркоту. Трохи обполіскуємо смужки і злегка віджимаємо. Збризкуємо баклажани рослинним маслом. Викладаємо смужки на суху сковороду і обсмажуємо хвилини за 3 з однієї і другої сторони. Остуджуємо їх у пакеті або під кришкою – так вони стануть м'якше. Сир і яйця подрібнюємо за допомогою невеликої терки, кладемо подрібнений часник і розмішуємо. Заправляємо майонезом і гарненько перемішуємо. Можна трохи підсолити за смаком. На остуджену пластину баклажанів у підстави викладаємо трохи начинки і формуємо рулетик. Даємо настоятися пару годин перед подачею.
Баклажановые рулетики з сиром і часником
Інгредієнти: баклажани середнього розміру – 2 шт.; перець; майонез; сир – 120 г; волоські горіхи для прикраси; рафінована рослинна олія; сіль; часник – 1 зубчик. Приготування Синенькі миємо, нарізаємо смужками товщиною до 5 мм Укладаємо їх у велику миску, притрушиваем сіллю і ставимо на півгодини під прес. Потім вже миємо й обсушуємо. Обсмажуємо смужки до рум'яності. Сир подрібнюємо, змішуємо з майонезом, подрібненим часником. На кожну смужку кладемо по ложечці начинки і формуємо рулетик. Прикрашаємо закуску майонезом і подрібненими горіхами.
Рулетики з баклажанів з сиром і помідорами
Інгредієнти: вершковий сир – 180 г; баклажани – 2 шт.; часник – 1 зубчик; цибуля зелена – 20 г; зелень кропу – 20 г; невеликий помідор – 1 шт.; сіль. Приготування Вершковий сир з'єднуємо з подрібненим часником, кладемо подрібнену зелень і знову розмішуємо. Баклажани ріжемо пластинами, підсолюємо і залишаємо хвилин на 10. Потім смажимо до рум'яності на рослинному маслі. Намазуємо скибочки вершковою масою, зверху кладемо скибочки помідора і звертаємо рулетик.
Баклажани у вигляді лулетиков з горіхами і сиром – рецепт
Інгредієнти: баклажани – 2 шт.; зелень; очищені волоські горіхи – 50 г; салатний майонез ; часник – 2 зубчики; сіль; сир – 100 р. Приготування Баклажани уздовж ріжемо тоненькими пластинками, підсолюємо і залишаємо хвилин на 10. Потім віджимаємо, промиваємо й обсушуємо. Обсмажуємо на розігрітій олії підготовлені пластинки. Для начинки горіхи подрібнюємо і змішуємо з часником і тертим сиром. Кладемо майонез і добре розмішуємо. На кожну пластинку викладаємо начинку і акуратно формуємо рулетик.
Рулетики з баклажанів з сирним сиром
Інгредієнти: баклажани – 3 шт.; хліб білий – 1 скибочка; помідори – 2 шт.; подрібнений базилік – 2 ст. ложки; цибуля зелена – 1 пучок; сирний сир – 100 г; свіжовичавлений лимонний сік; оливкова олія – 40 мл; сіль; часник – 1 зубчик. Приготування Духовку добре прогріваємо. Баклажани миємо, чистимо, ріжемо уздовж скибочками завтовшки до 1 див. застеляємо Пекарським папером деко, змащуємо її трохи олією. Поміщаємо туди баклажани, збризкуємо їх злегка маслом і трохи підсолюємо. Запікаємо 10 хвилин.
Моєму помідори, чистимо від шкірки, ріжемо м'якоть невеликими кубиками. Подрібнюємо часник, очищений цибулю. Хліб підрум'янюємо в духовці і кришимо. Сирний сир, хліб, часник, базилік сік лимона пюрируем до однорідності. Додаємо помідори, цибуля, підсолюємо і розмішуємо. Скибочки баклажанів змащуємо сирною начинкою, звертаємо рулетиком і скріплюємо шпажками. Приємного всім апетиту!