Сьогодні ми розповімо, як правильно приготувати смачні сирника, використовуючи для цієї мети традиційно сковороду або ж духовку, або мультиварку. У будь-якому випадку вийде ароматно, апетитно і шалено смачно. Головне-дотримуватись певних тонкощів і рекомендацій, описаних у рецептах нижче.
Як приготувати смачні сирник з сиру на сковороді?
Інгредієнти: сир м'який, але сухий – 420 г; крупа манна – 110 г; борошно пшеничне – 130 г; яйця добірні курячі – 2 шт.; цукровий пісок – 110 г; ваніль – за смаком; кам'яна сіль – 1 маленька щіпка; рафінована соняшникова або оливкова олія для смаження – 65 мл Приготування Спочатку готуємо ключовий компонент даного страви - сир. Якщо структура його зерниста, то продукт краще перетерти через ситечко або пробити блендером до однорідності. М'який сир досить розмішати виделкою разом з яйцями курячими добірними, сіллю, цукровим піском і ваніллю, після чого додати манну крупу і вимісити до рівномірного розподілу компонентів сирного тіста між собою. Тепер вологими долонями оформляємо сирника круглої форми, паніруємо їх у пшеничного борошні і тут же викладаємо в добре прогріту сковороду, в яку необхідно попередньо налити трохи рафінованої соняшникової або оливкової олії.
Після того як вироби придбають апетитний рум'янець з кожного бочка, викладаємо їх на тарілку і подаємо, доповнивши сметаною або інший добавкою на свій смак.
Як смачно приготувати сирник з сиру - рецепт в духовці
Інгредієнти: сир – 380 г; борошно просеянная – 125 г; яйце відбірне куряче – 1 шт.; цукровий пісок – 55 г; розпушувач – 5 г; ваніль – за смаком; кам'яна сіль – 1 маленька щіпка; вершкове масло – 15 р. Приготування Для приготування сирників в духовці особливу увагу слід приділити вибору сиру. Він не повинен бути надмірно м'яким і вологим. Краще взяти трохи сухуватий продукт, щоб в процесі приготування він не виділяв багато вологи і сирники тримали форму. Викладаємо сир в миску, додаємо яйце, додаємо цукровий пісок, невелику щіпку кам'яної солі і ваніль, а також вводимо розпушувач і просіяне борошно. Вимішуємо сирне тісто ретельно і якщо воно вийшло надмірно рідким, додаємо ще трохи борошна. Тепер зволоженими руками оформляємо круглі сирник і викладаємо їх на промаслений лист, який можна попередньо застелити пекарської папером або фольгою. Але самим ідеальним варіантом для приготування сирників в духовці буде силіконовий килимок, використання якого на сто відсотків знизить ризик прилипання виробів на основі і дозволить отримати рівномірно рум'яні вироби.
Випікаються сирник в духовці традиційно при температурі 180 градусів. Залежно від можливостей вашого пристрою для цього може знадобитися від двадцяти до сорока хвилин. У процесі приготування раз необхідно перевернути ласощі на інший бік.
Як приготувати творожник в мультиварці?
Інгредієнти: сир м'який – 520 г; крупа манна – 70 г; яйця добірні – 4 шт.; цукровий пісок – 110 г; ваніль – за смаком; масло вершкове – 110 г; сік лимонний – 35 мл; цукрова пудра або какао порошок для прикраси – 25 г; сіль – щіпка. Приготування Крім порційних сирники з сиру можна приготувати один великий творожник, який згодом розрізати на порції. Пропонуємо для цієї мети скористатися мультиварка.
Для реалізації ідеї розбиваємо в блендері м'яке масло, змішане з цукровим піском, дрібкою солі, ваніллю і лимонним соком. Після цього при одночасному збиванні вбиваємо по черзі яйця, додаємо манну крупу і сир і обробляємо масу до отримання однорідної сирною основи.
Тепер перекладаємо сирне тісто в промаслений ємність мультиустройства і налаштовуємо його на режим «Випічка». Через сорок п'ять хвилин відкриваємо кришку приладу і даємо ласощів повністю охолонути. Тепер перекладаємо виріб на блюдо, притрушиваем цукровою пудрою або порошком какао і можемо пробувати, розрізавши на порції.