Від того, наскільки гармонійно підібрані компоненти начинки для піци, залежить загальне враження від дегустації закуски. Пропонуємо найпопулярніші композиції наповнення для приготування улюблених ласощів в домашніх умовах. Освоївши тонкощі оформлення піци, ви зможете отримати ідеальний смак і зовнішній вигляд.
Проста начинка для піци з ковбасою
Інгредієнти: тісто для піци – 360 г; ковбаса салямі, пепероні або шинка – 220 г; сир моцарелла – 120 г; сир твердий 70 г; маслини – 25-30 г; соус томатний – 15 мл; сухі ароматні італійські трави (суміш) – 1 щіпка. Приготування Для того, щоб приготувати піцу з ковбасою, слід нарізати останню тонкими невеликими скибочками. Композицію можна доповнити нарізаними маслинами і шматочками моцарели. Перш ніж викладати компоненти на основу з тіста її необхідно промазати томатним соусом і трохи приправити сумішшю ароматних сухих італійських трав. Твердий сир слід перетерти на тертці і приправити їм закуску спочатку - для отримання хрусткої скоринки, або ж за п'ять хвилин до завершення приготування ласощів в духовці - для любителів м'яких і тягучою його текстури.
Начинку з ковбаси можна урізноманітнити, додавши помідори, болгарський перець, ананаси або гриби. Але враховуємо, що при наявності у наповненні більше шести компонентів, смак закуски може вийти перенасиченим і змазаним.
Випікати піцу необхідно при температурі 200-240 градусів протягом п'ятнадцяти-двадцяти хвилин.
Смачна начинка для піци з грибами
Інгредієнти: тісто для піци – 390 г; свіжі печериці або гливи – 220 г; сир моцарелла – 170 г; сир пармезан – 60 г; базилік (свіжі листочки); свіжі помідори – 340 г; часникові зубці – 1-2 шт.; олія оливкова – 55 мл; каперси консервовані – 20 г; кам'яна сіль, мелений чорний перець і цукровий пісок; орегано. Приготування Свіжі гриби ретельно промиваємо, даємо стекти і нарізаємо дрібно. Обсмажуємо грибну масу на сковороді з оливковою олією, підсолюємо її в процесі та поперчив. Очищаємо часник і перемелюємо його з листочками базиліку і пармезаном в ємність блендера. Один свіжий помідор подрібнюємо блендером разом з орегано, сіллю, перцем і цукром і протушиваем томатну масу з додаванням оливкової олії на сковороді.
Оформляючи піцу з грибами, промазуємо розкатане тісто приготованим соусом, зверху розкладаємо скибочки моцарели, грибну піджарку і каперси, доповнюємо композицію нарізаними свіжими томатами і сумішшю з часником і пармезаном. Запікається така піца протягом двадцяти хвилин при температурі 200 градусів.
Варіант начинки для піци з куркою
Інгредієнти: тісто для піци – 490 г; куряча грудка (філе) – 320 г; олія соняшникова або оливкова – 45 мл; сир моцарелла – 190 г; сир твердий (пармезан) – 60 г; солодкий болгарський перець – 140 г; соус томатний для піци – 40 г; червоний або білий салатний цибуля – 40 г; свіжі помідори – 320 г; свіжа зелень і ароматні сухі трави (орегано, базилік) – за смаком. Приготування Курячу грудку для приготування піци нарізаємо тонкими брусочками і підсмажуємо в соняшниковій або оливковій олії. Свіжі помідори ошпарюємо окропом і нарізаємо кружечками. Шаткуємо довільно також очищений болгарський перець і тонкими півкільцями салатний цибулю.
Розкачану основу піци промазуємо по всьому периметру соусом, після чого слідом розподіляємо скибочки моцарели і курячі шматочки. Доповнюємо композицію цибулею і солодким перцем, посипаємо все зеленню і запашними травами, притрушиваем пармезаном і відправляємо для запікання в розігріту духовку хвилин на двадцять.