Вернуться назад Распечатать

Піца без сиру

Піца без сиру
У випадку непереносимості лактози або простого відсутності сиру в холодильнику піцу можна легко приготувати і без нього. Більш того, навіть незважаючи на твердження багатьох про те, що піца без сиру – це не піца, автентичне італійське блюдо спочатку готувалося без додавання будь-яких молочних продуктів. Навіть без начинки з сиру піца може бути неймовірно смачною і довести це ми беремося нижченаведеними рецептами.

Піца без сиру – рецепт


Цей рецепт відрізняється максимальною простотою і складається з класичної дріжджовий основи з топінгами з доступних літніх овочів. Скориставшись принципом приготування, ви зможете змінювати склад піци на свій розсуд.
Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно – 315 г;

  • дріжджі – 10 г;

  • щіпка цукру;

  • вода – 75 мл.


  • Для начинки:

  • томати – 380 г;

  • гливи – 115 г;

  • баклажан – 130 г;

  • жменю маслин;

  • червоний цибуля – 45 г;

  • томатний соус – 340 г;

  • щіпка сушеного базиліка.


  • Приготування
    Перед тим, як зробити піцу без сиру, замісити тісто. Розведіть невелику кількість цукру в теплій воді і всипте до неї дріжджі. Коли розчин буде готовий, перелийте його до змішаної з сіллю борошно і ретельно вимішайте. Залиште тісто на расстойку до подвоєння в обсязі.
    Для нашої простий овочевої начинки припустіть нарізані баклажани до м'якості. Окремо спасеруйте гливи, поки з них не випарується вся зайва волога. Маслини наріжте і розділіть червоний цибулю на тонкі півкільця.
    Розкачати тісто, накрийте його шаром томатного соусу і викладіть овочеві топінги в довільному порядку. Випікайте піцу при 230 градусах протягом 8-10 хвилин.

    Піца з куркою без сиру на сковороді


    Якщо ви не маєте в своєму розпорядженні можливістю приготувати піцу в духовці, то зробіть її в сковороді. Тісто пропечеться також рівномірно, скоринка буде рум'яної, а на приготування піде помітно менше часу.
    Інгредієнти:

  • борошно – 235 г;

  • дріжджі – 10 г;

  • оливкова олія – 35 мл;

  • томатний соус – 430 мл;

  • овочеве асорті на вибір – 145 г;

  • відварна курятина – 95 р.


  • Приготування
    З'єднайте першу трійку інгредієнтів разом з половиною склянки теплої води. Під час вимішування ви можете підливати рідина, якщо суміш вийде сухуватою і буде погано формуватися. Залиште тісто на расстойку і прийміть за начинку.
    Наріжте вибрані овочі і обсмажте їх при необхідності.
    Розкачайте порцію тіста в тонкий диск і викладіть на поверхню сухою і добре розігрітій чавунної сковороди. Посуд принципово повинна мати максимально товсті стінки для того, щоб добре утримувати і поширювати тепло. Дочекайтеся, поки корж підрум'яниться з однією з сторін, переверніть, змастіть все соусом і розподіліть овочі з курятиною поверх. Коли корж схопиться і з іншого боку – піца готова!

    Як приготувати піцу без сиру в духовці?


    Якщо ви небайдужі до піци на товстому тісті, то такий рецепт неодмінно заміт гідне місце серед ваших улюбленців. Хрустке зовні і неймовірно повітряне всередині, воно відмінно поєднується з будь-якими топінгами і легко готується.
    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно – 345 г;

  • дріжджі – 5 г;

  • тепла вода – 280 мл


  • Для начинки:

  • салямі – 8-10 шматочків;

  • оливки – 10 шт;

  • печериці – 165 г;

  • томатний соус – 185 р.
  • Піца без сиру


    Приготування
    Змішайте компоненти зі списку для тіста разом. Після расстойки і збільшення об'єму тіста вдвічі, прийміть за начинку. У цьому випадку начинка для піци без сиру готується максимально просто, достатньо лише підрум'янити гриби і нарізати оливки.
    Розгорнувши м'яке тісто в диск рівної товщини (або розтягнувши його руками) змастіть поверхню порцією томатного соусу і розподіліть компоненти начинки зверху. Випікайте при 240 градусах 12-15 хвилин.