У випадку непереносимості лактози або простого відсутності сиру в холодильнику піцу можна легко приготувати і без нього. Більш того, навіть незважаючи на твердження багатьох про те, що піца без сиру – це не піца, автентичне італійське блюдо спочатку готувалося без додавання будь-яких молочних продуктів. Навіть без начинки з сиру піца може бути неймовірно смачною і довести це ми беремося нижченаведеними рецептами.
Піца без сиру – рецепт
Цей рецепт відрізняється максимальною простотою і складається з класичної дріжджовий основи з топінгами з доступних літніх овочів. Скориставшись принципом приготування, ви зможете змінювати склад піци на свій розсуд.
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 315 г; дріжджі – 10 г; щіпка цукру; вода – 75 мл. Для начинки:
томати – 380 г; гливи – 115 г; баклажан – 130 г; жменю маслин; червоний цибуля – 45 г; томатний соус – 340 г; щіпка сушеного базиліка. Приготування Перед тим, як зробити піцу без сиру, замісити тісто. Розведіть невелику кількість цукру в теплій воді і всипте до неї дріжджі. Коли розчин буде готовий, перелийте його до змішаної з сіллю борошно і ретельно вимішайте. Залиште тісто на расстойку до подвоєння в обсязі.
Для нашої простий овочевої начинки припустіть нарізані баклажани до м'якості. Окремо спасеруйте гливи, поки з них не випарується вся зайва волога. Маслини наріжте і розділіть червоний цибулю на тонкі півкільця.
Розкачати тісто, накрийте його шаром томатного соусу і викладіть овочеві топінги в довільному порядку. Випікайте піцу при 230 градусах протягом 8-10 хвилин.
Піца з куркою без сиру на сковороді
Якщо ви не маєте в своєму розпорядженні можливістю приготувати піцу в духовці, то зробіть її в сковороді. Тісто пропечеться також рівномірно, скоринка буде рум'яної, а на приготування піде помітно менше часу.
Інгредієнти: борошно – 235 г; дріжджі – 10 г; оливкова олія – 35 мл; томатний соус – 430 мл; овочеве асорті на вибір – 145 г; відварна курятина – 95 р. Приготування З'єднайте першу трійку інгредієнтів разом з половиною склянки теплої води. Під час вимішування ви можете підливати рідина, якщо суміш вийде сухуватою і буде погано формуватися. Залиште тісто на расстойку і прийміть за начинку.
Наріжте вибрані овочі і обсмажте їх при необхідності.
Розкачайте порцію тіста в тонкий диск і викладіть на поверхню сухою і добре розігрітій чавунної сковороди. Посуд принципово повинна мати максимально товсті стінки для того, щоб добре утримувати і поширювати тепло. Дочекайтеся, поки корж підрум'яниться з однією з сторін, переверніть, змастіть все соусом і розподіліть овочі з курятиною поверх. Коли корж схопиться і з іншого боку – піца готова!
Як приготувати піцу без сиру в духовці?
Якщо ви небайдужі до піци на товстому тісті, то такий рецепт неодмінно заміт гідне місце серед ваших улюбленців. Хрустке зовні і неймовірно повітряне всередині, воно відмінно поєднується з будь-якими топінгами і легко готується.
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 345 г; дріжджі – 5 г; тепла вода – 280 мл Для начинки:
салямі – 8-10 шматочків; оливки – 10 шт; печериці – 165 г; томатний соус – 185 р. Приготування Змішайте компоненти зі списку для тіста разом. Після расстойки і збільшення об'єму тіста вдвічі, прийміть за начинку. У цьому випадку начинка для піци без сиру готується максимально просто, достатньо лише підрум'янити гриби і нарізати оливки.
Розгорнувши м'яке тісто в диск рівної товщини (або розтягнувши його руками) змастіть поверхню порцією томатного соусу і розподіліть компоненти начинки зверху. Випікайте при 240 градусах 12-15 хвилин.