Вернуться назад Распечатать

Піца на сковороді

Піца на сковороді
У моменти гострої нестачі часу як не можна до речі виявляються вдалі і цікаві рецепти швидких гарячих закусок, дозволяють у короткий термін нагодувати родину і разом з тим отримати від домочадців масу схвальних відгуків та слів подяки на свою адресу. Серед них варіації приготування ледачою і надзвичайно швидкої піци на сковороді. Готується вона в лічені хвилини, а результат просто приголомшливий. Начинку можна варіювати на свій розсуд і за наявності компонентів в холодильнику.

Швидка лінива піца «Хвилинка» на сковороді - рецепт


Інгредієнти:

  • просеянная пшеничне борошно – 275 г;

  • яйця курячі добірні – 2 шт.;

  • сметана середньої жирності – 190 г;

  • олія рафінована – 15 мл;

  • кухонна сіль – 1 щіпка;

  • будь-яка ковбаса – 220-280 г;

  • помідори свіжі – 230 г;

  • сухі ароматні трави – 2 щіпки;

  • зелень свіжа – за смаком;

  • сир твердий – 180 р.


  • Приготування
    Насправді для приготування ледачою піца на сковороді по даному рецепту потрібно більше однієї хвилини, але в порівнянні з традиційними аналогами виріб дійсно готується швидко і надзвичайно просто. Для ледачого тіста викладаємо в миску сметану, вбиваємо яйця, додаємо сіль і необхідну кількість просіяного борошна. Перемішуємо масу ложкою або віночком до однорідної її текстури та отримання консистенції трохи густіше, ніж на млинці. Виливаємо основу швидкої піци на холодну сковороду, налийте в неї попередньо трохи рафінованої олії, і залишаємо на кілька хвилин. У цей час нарізаємо кубиками ковбасу, гуртками або брусочками, помідори кружечками, а сир перетираємо на крупній тертці або шаткуємо невеликими скибочками.
    Включаємо вогонь під сковородою, викладаємо на тісто гуртки томатів, притрушиваем їх небагато сухими ароматними травами, розкладаємо по всьому периметру ковбасу і сир, прикриваємо сковороду кришкою і готуємо піцу на невеликому вогні. Як тільки сир розплавиться, витримуємо виріб ще пару хвилин, і знімаємо з вогню.
    Розрізаємо ліниву піцу на порційні шматочки, притрушиваем дрібненько нашаткованої свіжою зеленню і відразу ж подаємо до столу.

    Піца в домашніх умовах на сковороді на кефірі - рецепт


    Інгредієнти:

  • просеянная пшеничне борошно – 275 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • кефір середньої жирності – 210 мл;

  • погашена оцтом сода – 1 щіпка;

  • олія рафінована – 55 мл;

  • кухонна сіль – 1 щіпка;

  • будь-яка ковбаса – 240 г;

  • помідори свіжі – 230 г;

  • перець болгарський – 120 г;

  • кетчуп – 30 г;

  • соус соєвий – 10 мл;

  • сухі ароматні трави – 2 щіпки;

  • зелень свіжа – за смаком;

  • сир твердий – 120-180 р.


  • Приготування
    В даному випадку тісто для швидкої ледачою піца готується на кефірі. Виливаємо кисломолочний продукт в миску, додаємо дрібку погашеної соди, сіль, вбиваємо яйце і вливаємо олію рафіновану. Тепер всипаємо борошно і розмішуємо масу до однорідності. Компоненти начинки бажано підготувати заздалегідь. Можна використовувати будь-який набір продуктів. В даному випадку ми візьмемо традиційно ковбасу, нарізавши її дрібно, а також доповнивши її подрібненим болгарським перцем і томатами. Сир твердий
    Піца на сковороді
    натремо на тертці і подрібнити свіжу зелень.
    Тепер промасливаем антипригарну сковороду і виливаємо в неї підготовлене тісто. Даємо йому підрум'янитися з одного боку, акуратно перевертаємо на інший, зменшуємо вогонь до мінімального і спішно промазуємо поверхню отриманої коржі кетчупом, змішаним з соєвим соусом. Тепер хаотично розкладаємо компоненти начинки, притрушиваем їх сухими травами, зеленню і твердим сиром, прикриваємо сковороду кришкою і готуємо до повного розплавлення сиру і підрум'янення коржі знизу з іншого боку.