Вернуться назад Распечатать

Тісто для піци без дріжджів

Тісто для піци без дріжджів
Існує маса варіантів приготування тіста для піци, вагома частка з яких передбачає використання в рецептурі сухих або пресованих дріжджів. Ми ж сьогодні розповімо, як зробити основу для піци без їх участі. Вироби на такому тесті виходять більш тонкими і хрусткими і вимагають набагато менше часу для приготування і випікання.

Тісто для піци без дріжджів - простий рецепт на воді


Інгредієнти:

  • борошно просеянная – 325 г;

  • вода – 125 мл;

  • яйця добірні курячі – 2 шт.;

  • велика сіль – 5-7 г;

  • олія соняшникова або оливкова без аромату – 40 мл


  • Приготування
    Замісити бездріжджове тісто для піци на воді надзвичайно просто. Просіваємо в миску через ситечко борошно і з'єднуємо її з сіллю. В окремій мисці збиваємо зовсім небагато яйця, доливаємо воду і масло і виливаємо отриману суміш до борошна. Виробляємо заміс спочатку за допомогою ложки, після чого викладаємо масу на припыленный борошном стіл, змащуємо руки рафінованим маслом і вимішуємо тісто до отримання еластичної і не липнущей його текстури. Тепер прикриваємо борошняний ком тканинним відрізу і залишаємо хвилин на двадцять п'ять при кімнатних умовах на столі. По закінченні часу можна братися за оформлення піци з улюбленою начинкою .

    Як зробити пряне тісто для піци без яєць і дріжджів на молоці?


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 325 г;

  • молоко – 165 мл;

  • розпушувач – 15 г;

  • олія оливкова або соняшникова рафінована – 80 мл;

  • сіль – 5-7 г;

  • сухий базилік і чорний перець свежеперемолотый – по щіпці.


  • Приготування
    Даний рецепт приготування бездріжджового тіста для піци не містить яєць, але в нього ми додамо трохи сушеного базиліка і чорного перцю для пікантності. Піца на такій основі виходить удвічі ароматніший і апетитніше.
    Просіваємо в широку миску пшеничне борошно, сіль і розпушувач, додавши при цьому також по дрібці сушеного базиліка і перчика. Тепер вливаємо до сухих компонентів тепленьке молоко і рафінована оливкова або соняшникова олія і ретельно вимішуємо тісто руками до отримання щільної і не липкою його текстури. Після того як борошняний ком трохи розстоїться під рушником при кімнатних умовах, розгортаємо його, наколюємо в декількох місцях виделкою і приступаємо до оформлення піци.

    Смачне тонке тісто для піци без дріжджів - рецепт на майонезі


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 235 г;

  • майонез – 115 г;

  • яйця добірні – 2 шт.;

  • харчова сода – 5 г;

  • сіль – 2 щіпки.


  • Приготування
    З бездріжджового тіста на майонезі виходить тоненька піца з апетитною хрусткою скоринкою. Для його приготування обробляємо до однорідності віночком яйця, після чого додаємо до них майонез, сіль і соду, просіваємо борошно і замішуємо щільне тісто. Його текстура виходить трохи липкою, тому при розкочуванні припыляем поверхню столу і качалки борошном. Не забуваємо дати йому полежати хвилин двадцять на столі, перш ніж приступати до оформлення виробів.

    Тісто для піци без дріжджів на кефірі


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 365 г;

  • кефір – 120 мл;

  • яйце відбірне – 1 шт.;

  • рафінована соняшникова або оливкова олія – 25 мл;

  • харчова сода – 10 г;

  • сіль – 5 р.
  • Тісто для піци без дріжджів


    Приготування
    Беручись за приготування тіста, додаємо соду в кефір, перемішуємо і даємо постояти хвилин десять. Після цього разбалтываем до однорідності яйця, додаємо отриману масу в кефір, вливаємо туди ж рафінована соняшникова або оливкова олія, додаємо дрібку солі і просіваємо борошно. Виробляємо заміс щільного тіста, змащуючи при цьому для зручності долоні маслом. Хвилин через п'ятнадцять-двадцять, коли тісто трохи відпочине на столі під рушником, можемо оформляти піцу і відправляти в духовку для запікання.