Вернуться назад Распечатать

Піца в духовці в домашніх умовах - рецепт

Піца в духовці в домашніх умовах - рецепт
Будь-який шанувальник домашньої піци вже, напевно, має в своєму розпорядженні улюблений рецепт, але ми вирішили поповнити свій асортимент оригінальними рецептами піци в домашніх умовах в духовці.

Як приготувати піцу швидко будинку – рецепт в духовці


Влітку не можна упустити шансу використовувати асортимент овочів по максимуму. Саме тому ми вирішили включити в начинку нашої піци свіжі цукіні, а класичний томатний соус замінити топпінгом з м'якого козячого сиру в суміші з лимонним соком.
Інгредієнти:

  • основа для піци – 1 шт.;

  • часник – 3 зубки;

  • моцарелла – 165 г;

  • лимон – 1/2 шт.;

  • козячий сир – 115 г;

  • цукіні – 1 шт.;

  • зелена цибуля – 3 пера.


  • Приготування
    Ви можете використовувати вже готовий напівфабрикат основи для піци або приготувати тісто з нуля.
    Підготуйте основу для піци, розтягнувши її руками в диск, діаметр якого відповідає формі для випікання. Змішайте м'який козячий сир з лимонним соком і подрібненим часником, після чого розподіліть отриману суміш по поверхні коржа. Зверху тонко наріжте цукіні, посипте все моцарелою і відправте запікатися при 250 градусах на 10-11 хвилин.

    Готуємо піцу вдома в духовці – простий рецепт


    Універсальний рецепт тіста для піци, повітряного зверху і хрусткого в основі, - мрія будь-якого любителя піци. Ми поділимося з вами таким рецептом. І хоч його складу вже точно не назвеш класичним, результат вище всяких похвал.
    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • молоко – 215 мл;

  • дріжджі свіжі – 75 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • борошно – 805 г;

  • розпушувач – 5 г;

  • йогурт – 345 р.


  • Для начинки:

  • тертий сир – 195 г;

  • пепероні – 10 кружечків.;

  • жменю маслин;

  • томатний соус – 215 мл


  • Приготування
    Перед тим, як зробити піцу вдома в духовці, злегка підігрійте молоко і розведіть в ньому свіжі дріжджі. Коли останні активізуються, додайте до дріжджовий суміші інші інгредієнти і замісити м'яке тісто. Починати роботу з тестом можна відразу ж, розділивши його на порції бажаного розміру, розкотивши, і виклавши на деко. Дайте коржу постояти в теплі 15 хвилин перед випіканням, потім покрийте всі шаром соусу, тертим сиром, пепероні і маслинами. Залиште запікати при 175 градусах 20 хвилин.

    Як приготувати чиказьку піцу вдома в духовці?


    На відміну від своїх італійських колег, чиказька піца готується на тесті з додаванням кукурудзяного борошна, яке викладається в глибоку форму для випікання або в сковороду і заповнюється великою кількістю соусу і начинок. Виходить якийсь піца-пиріг – дуже ситний і неймовірно апетитний.
    Інгредієнти:
    Для основи:

  • пшеничне борошно – 410 г;

  • борошно кукурудзяне – 55 г;

  • сухі дріжджі – 10 г;

  • вода – 295 мл;

  • вершкове масло – 65 мл


  • Для начинки:

  • томатний соус – 430 мл;

  • тертий сир – 445 г;

  • італійські ковбаски – 420 г;

  • тертий пармезан – 55 р.


  • Приготування
    Перед тим, як спекти піцу вдома в духовці, займіться тестом.
    Піца в духовці в домашніх умовах - рецепт
    Змішайте всі сухі компоненти разом і залийте все теплою водою і розтопленим вершковим маслом. Замісивши тісто протягом 4-5 хвилин, залиште його для вистоювання в теплі на годину.
    Розкачайте корж і викладіть його в змащену маслом і присипану кукурудзяним борошном форму для випікання з високими бортами. Присипте дно половиною сиру, далі залийте соус і посипте все обсмаженими і раскрошенными італійськими ковбасками. Висипте весь залишився сир і залиште все запікати протягом 20 хвилин при 230 градусах.