Будь-який шанувальник домашньої піци вже, напевно, має в своєму розпорядженні улюблений рецепт, але ми вирішили поповнити свій асортимент оригінальними рецептами піци в домашніх умовах в духовці.
Як приготувати піцу швидко будинку – рецепт в духовці
Влітку не можна упустити шансу використовувати асортимент овочів по максимуму. Саме тому ми вирішили включити в начинку нашої піци свіжі цукіні, а класичний томатний соус замінити топпінгом з м'якого козячого сиру в суміші з лимонним соком.
Інгредієнти: основа для піци – 1 шт.; часник – 3 зубки; моцарелла – 165 г; лимон – 1/2 шт.; козячий сир – 115 г; цукіні – 1 шт.; зелена цибуля – 3 пера. Приготування Ви можете використовувати вже готовий напівфабрикат основи для піци або приготувати тісто з нуля.
Підготуйте основу для піци, розтягнувши її руками в диск, діаметр якого відповідає формі для випікання. Змішайте м'який козячий сир з лимонним соком і подрібненим часником, після чого розподіліть отриману суміш по поверхні коржа. Зверху тонко наріжте цукіні, посипте все моцарелою і відправте запікатися при 250 градусах на 10-11 хвилин.
Готуємо піцу вдома в духовці – простий рецепт
Універсальний рецепт тіста для піци, повітряного зверху і хрусткого в основі, - мрія будь-якого любителя піци. Ми поділимося з вами таким рецептом. І хоч його складу вже точно не назвеш класичним, результат вище всяких похвал.
Інгредієнти: Для тіста:
молоко – 215 мл; дріжджі свіжі – 75 г; яйця – 2 шт.; борошно – 805 г; розпушувач – 5 г; йогурт – 345 р. Для начинки:
тертий сир – 195 г; пепероні – 10 кружечків.; жменю маслин; томатний соус – 215 мл Приготування Перед тим, як зробити піцу вдома в духовці, злегка підігрійте молоко і розведіть в ньому свіжі дріжджі. Коли останні активізуються, додайте до дріжджовий суміші інші інгредієнти і замісити м'яке тісто. Починати роботу з тестом можна відразу ж, розділивши його на порції бажаного розміру, розкотивши, і виклавши на деко. Дайте коржу постояти в теплі 15 хвилин перед випіканням, потім покрийте всі шаром соусу, тертим сиром, пепероні і маслинами. Залиште запікати при 175 градусах 20 хвилин.
Як приготувати чиказьку піцу вдома в духовці?
На відміну від своїх італійських колег, чиказька піца готується на тесті з додаванням кукурудзяного борошна, яке викладається в глибоку форму для випікання або в сковороду і заповнюється великою кількістю соусу і начинок. Виходить якийсь піца-пиріг – дуже ситний і неймовірно апетитний.
Інгредієнти: Для основи:
пшеничне борошно – 410 г; борошно кукурудзяне – 55 г; сухі дріжджі – 10 г; вода – 295 мл; вершкове масло – 65 мл Для начинки:
томатний соус – 430 мл; тертий сир – 445 г; італійські ковбаски – 420 г; тертий пармезан – 55 р. Приготування Перед тим, як спекти піцу вдома в духовці, займіться тестом.
Змішайте всі сухі компоненти разом і залийте все теплою водою і розтопленим вершковим маслом. Замісивши тісто протягом 4-5 хвилин, залиште його для вистоювання в теплі на годину.
Розкачайте корж і викладіть його в змащену маслом і присипану кукурудзяним борошном форму для випікання з високими бортами. Присипте дно половиною сиру, далі залийте соус і посипте все обсмаженими і раскрошенными італійськими ковбасками. Висипте весь залишився сир і залиште все запікати протягом 20 хвилин при 230 градусах.