Всім відомо, що основою в піці є тісто і саме від його складу залежить смак і м'якість цього італійського блюда. Пропонуємо вам кілька способів приготування смачного тіста для піци, за допомогою яких ваша страва перетвориться в справжній кулінарний шедевр, і викличе захоплення у гостей.
Рецепт смачного тіста для піци
Інгредієнти: борошно вищий сорт – 185 г; вода питна – 120 мл; сухі швидкодіючі дріжджі – 10 г; масло рослинне – 10 мл Приготування У теплій воді розводимо сухі дріжджі і щіпку солі. Далі вводимо трохи масла і частинами підсипаємо борошно, вимішуючи тісто. Викладаємо його у промаслений миску, прикриваємо зверху рушником і залишаємо приблизно на 45 хвилин в теплому безветренном місці. Піднялося тісто обминаємо, як слід, вологими руками і переходимо до начинці .
Смачне тісто для піци без дріжджів
Інгредієнти: борошно вищого сорту – 415 г; молоко – 130 мл; харчова сода і сіль; яйце С1 – 2 шт.; масло рослинне – 35 мл Приготування Борошно просіваємо в широку миску, кидаємо дрібну сіль і харчову соду. У невеликій піалі збиваємо яйця з молоком і рослинним маслом. Тепер додаємо трохи борошна і ретельно перемішуємо ложкою до отримання липкою субстанції. Поступово додаємо решту кількість борошна і вимішуємо руками гладке, блискуче тісто. Щільно загортаємо його в харчову плівочку і залишаємо на 15 хвилин, а потім використовуємо за призначенням.
Смачне тісто для піци на кефірі
Інгредієнти: кефір нежирний – 205 мл; борошно – 515 м; яйце С1– 1 шт.; сіль, сода. Приготування У миску кидаємо спочатку всі сухі інгредієнти: соду, борошно і сіль. Окремо змішуємо кефір з маслом і розбиваємо яйце. В отриману рідку масу поступово вводимо суху суміш і перемішуємо до отримання липкого тіста. Змочуємо Руки в олії, викладаємо масу на промаслений лист і розподіляємо тонким шаром. Далі готуємо будь-яку начинку і формуємо піцу.
Смачне тонке тісто для піци
Інгредієнти: сметана нежирна – 115 мл; яйце С1 – 1 шт.; сода і дрібна сіль; борошно – 105 р. Приготування Сметану збиваємо міксером з яйцем, кидаємо дрібну сіль і трохи соди. Далі порціями вводимо борошно і замішуємо комковатое однорідне тісто. Розподіляємо його рівним тонким шаром на деку і переходимо до начинки для піци.
Дуже смачне сирне тісто для піци
Інгредієнти: сир нежирний – 245 г; масло вершкове – 45 г; яйце – 1 шт.; сіль, сода – по 5 г; борошно – 315 р. Приготування Сир ретельно розтираємо з яйцем, кидаємо соду, сіль і викладаємо розтоплене вершкове масло. Всипаємо частинами борошно ивымешиваем м'яке тісто для приготування домашньої піци.
Смачне дріжджове листкове тісто для піци
Інгредієнти: масло вершкове – 215 г; борошно – 660 г; дріжджі – 10 г; сіль; вода питна – 145 мл; яйце С1 – 1 шт.; цукор дрібний – 15 р. Приготування Виливаємо В миску теплу воду, всипаємо цукор і дріжджі швидкодіючі. Заморожене масло натираємо соломкою на крупній тертці і змішуємо з борошном, перемішуючи до отримання крихти.
В опару додаємо яйце без шкарлупи, збиваємо виделкою і виливаємо суміш в борошняну масу. Вимішуємо тісто, скачуємо його в кульку і, загорнувши в спеціальну плівку, прибираємо в холод. Через 2 години розкачуємо його качалкою, складаємо у кілька шарів і використовуємо для приготування піци.
Просте і смачне тісто для піци на пиві
Інгредієнти: пиво – 115 мл; масло вершкове – 135 г; сіль і сода; борошно – 365 р. Приготування Пиво змішати з розтопленим вершковим маслом, додаємо сіль і соду. Далі вводимо невеликими порціями борошно і замішуємо руками пластичне тісто. Розкачуємо його на столі тонким шаром, викладаємо у форму і наповнюємо начинкою.