Вернуться назад Распечатать

Як приготувати піцу в домашніх умовах?

Як приготувати піцу в домашніх умовах?
Коли хочеться швидко, але ситно перекусити, відмінним рішенням проблеми може стати домашня піца. Сьогодні ми розповімо вам, як правильно приготувати піцу, не витративши при цьому багато часу і сил.

Як швидко приготувати піцу в домашніх умовах?


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно – 95 г;

  • сметана – 45 мл;

  • майонез – 45 мл;

  • яйце відбірне – 2 шт.;

  • сода – щіпка.


  • Для начинки:

  • ковбаса – 205 г;

  • оливки (без кісточок) – 5-7 шт.;

  • сир – 305 м;

  • перець солодкий болгарський – за смаком.


  • Приготування
    Перед тим, як приступити до приготування домашньої піци, виймаємо з холодильника всі необхідні продукти. Майонез і сметану викладаємо в миску, додаємо трохи борошна, соди і розбиваємо яйця. Вимішуємо рідкувате тісто і виливаємо його на промаслений холодну сковороду.
    Ковбасу нарізаємо кубиками, оливки рубаємо гуртками, а перець обробляємо і подрібнюємо скибочками. Викладаємо всі інгредієнти тісто, щедро присипаємо тертим сиром, накриваємо зверху кришкою і запікаємо піцу 15 хвилин до готовності.

    Як приготувати піцу в мікрохвильовці?


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • яйце категорії С1 – 1 шт.;

  • борошно вищий сорт – 215 г;

  • молоко пастеризоване – 125 мл.


  • Для начинки:

  • ковбаса – 190 г;

  • цибулина – 65 г;

  • помідори – 2 шт.;

  • густий томатний соус – 10 мл

  • сир – за смаком.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати піцу з ковбасою, замішуємо тісто: борошно просіваємо, робимо зверху поглиблення, розбиваємо туди яйце і вливаємо молоко. Стіл припорашиваем борошном і розкачуємо тісто в тоненький коло. Розподіляємо основу на плоскій тарілці і промазуємо томатною пастою.
    Всі інгредієнти начинки обробляємо, нарізаємо кубиками і рівномірно розкладаємо на тесті. Рясно посипаємо піцу подрібненим на тертці сиром і готуємо в мікрохвильовці, встановивши максимальну потужність і час 7-9 хвилин.

    Як приготувати смачну піцу на дріжджовому тесті?


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • молоко – 305 мл;

  • масло рослинне – 25 мл;

  • майонез – 25 мл;

  • дріжджі – 1 пакетик;

  • борошно – за смаком.


  • Для начинки:

  • ковбаса – 205 г;

  • кетчуп – за смаком;

  • маслини – за смаком;

  • цибулина – 45 г;

  • сир – 115 р.


  • Приготування
    Перед тим, як приступити до приготування домашньої піци, вмикаємо духовку і прогріваємо її. У миску кидаємо дріжджі, підсолюємо їх, вливаємо тепленьке молоко і збиваємо виделкою. Залишаємо опару хвилин на 15 в теплі, а потім додаємо трохи борошна і замішуємо рідке тісто. Слідом викладаємо майонез і вводимо масло. Перемішуємо, всипаємо борошно і вимішуємо густе тісто. Залишаємо його на 15 хвилин, а потім розкачуємо, викладаємо у змащену маслом форму і промазуємо кетчупом.
    Всі інгредієнти нарізаємо кубиками, викладаємо поверх тіста і посипаємо рясно зверху тертим сиром. Запікаємо домашню піцу в добре розігрітій духовці 25-30 хвилин, до готовності.

    Як легко приготувати піцу?


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно вищий сорт – 560 г;

  • тепла вода – 205 мл;

  • сіль;

  • олія оливкова – 25 мл;

  • дріжджі – 10 р.


  • Для начинки:

  • помідори стиглі – 255 г;

  • сир моцарелла – 155 г;

  • часник – 2 зубчики;

  • олія рослинна;

  • базилік – 1 пучок;

  • спеції.


  • Приготування
    Як приготувати піцу в домашніх умовах?

    Борошно просіваємо, робимо зверху виїмку, вливаємо масло, додаємо сіль і сухі дріжджі. Замішуємо в'язке тісто, викладаємо його на робочий стіл і розминаємо руками 10 хвилин до еластичності.
    Часник чистимо, подрібнюємо ножем і злегка підрум'янюємо на рослинному маслечко. Потім додаємо помідори, нарізані кубиками, приправляємо спеціями і тушкуємо 15 хвилин.
    Тісто розкочуємо качалкою в тоненький пласт, акуратно перекладаємо на деко і розподіляємо по всій поверхні теплий томатний соус. Зверху кладемо сир, нарізаний скибочками, додаємо подрібнений базилік і випікаємо піцу 10 хвилин в розігрітій духовці.