Коли хочеться швидко, але ситно перекусити, відмінним рішенням проблеми може стати домашня піца. Сьогодні ми розповімо вам, як правильно приготувати піцу, не витративши при цьому багато часу і сил.
Як швидко приготувати піцу в домашніх умовах?
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 95 г; сметана – 45 мл; майонез – 45 мл; яйце відбірне – 2 шт.; сода – щіпка. Для начинки:
ковбаса – 205 г; оливки (без кісточок) – 5-7 шт.; сир – 305 м; перець солодкий болгарський – за смаком. Приготування Перед тим, як приступити до приготування домашньої піци, виймаємо з холодильника всі необхідні продукти. Майонез і сметану викладаємо в миску, додаємо трохи борошна, соди і розбиваємо яйця. Вимішуємо рідкувате тісто і виливаємо його на промаслений холодну сковороду.
Ковбасу нарізаємо кубиками, оливки рубаємо гуртками, а перець обробляємо і подрібнюємо скибочками. Викладаємо всі інгредієнти тісто, щедро присипаємо тертим сиром, накриваємо зверху кришкою і запікаємо піцу 15 хвилин до готовності.
Як приготувати піцу в мікрохвильовці?
Інгредієнти: Для тіста:
яйце категорії С1 – 1 шт.; борошно вищий сорт – 215 г; молоко пастеризоване – 125 мл. Для начинки:
ковбаса – 190 г; цибулина – 65 г; помідори – 2 шт.; густий томатний соус – 10 мл сир – за смаком. Приготування Перед тим, як приготувати піцу з ковбасою, замішуємо тісто: борошно просіваємо, робимо зверху поглиблення, розбиваємо туди яйце і вливаємо молоко. Стіл припорашиваем борошном і розкачуємо тісто в тоненький коло. Розподіляємо основу на плоскій тарілці і промазуємо томатною пастою.
Всі інгредієнти начинки обробляємо, нарізаємо кубиками і рівномірно розкладаємо на тесті. Рясно посипаємо піцу подрібненим на тертці сиром і готуємо в мікрохвильовці, встановивши максимальну потужність і час 7-9 хвилин.
Як приготувати смачну піцу на дріжджовому тесті?
Інгредієнти: Для тіста:
молоко – 305 мл; масло рослинне – 25 мл; майонез – 25 мл; дріжджі – 1 пакетик; борошно – за смаком. Для начинки:
ковбаса – 205 г; кетчуп – за смаком; маслини – за смаком; цибулина – 45 г; сир – 115 р. Приготування Перед тим, як приступити до приготування домашньої піци, вмикаємо духовку і прогріваємо її. У миску кидаємо дріжджі, підсолюємо їх, вливаємо тепленьке молоко і збиваємо виделкою. Залишаємо опару хвилин на 15 в теплі, а потім додаємо трохи борошна і замішуємо рідке тісто. Слідом викладаємо майонез і вводимо масло. Перемішуємо, всипаємо борошно і вимішуємо густе тісто. Залишаємо його на 15 хвилин, а потім розкачуємо, викладаємо у змащену маслом форму і промазуємо кетчупом.
Всі інгредієнти нарізаємо кубиками, викладаємо поверх тіста і посипаємо рясно зверху тертим сиром. Запікаємо домашню піцу в добре розігрітій духовці 25-30 хвилин, до готовності.
Як легко приготувати піцу?
Інгредієнти: Для тіста:
борошно вищий сорт – 560 г; тепла вода – 205 мл; сіль; олія оливкова – 25 мл; дріжджі – 10 р. Для начинки:
помідори стиглі – 255 г; сир моцарелла – 155 г; часник – 2 зубчики; олія рослинна; базилік – 1 пучок; спеції. Приготування Борошно просіваємо, робимо зверху виїмку, вливаємо масло, додаємо сіль і сухі дріжджі. Замішуємо в'язке тісто, викладаємо його на робочий стіл і розминаємо руками 10 хвилин до еластичності.
Часник чистимо, подрібнюємо ножем і злегка підрум'янюємо на рослинному маслечко. Потім додаємо помідори, нарізані кубиками, приправляємо спеціями і тушкуємо 15 хвилин.
Тісто розкочуємо качалкою в тоненький пласт, акуратно перекладаємо на деко і розподіляємо по всій поверхні теплий томатний соус. Зверху кладемо сир, нарізаний скибочками, додаємо подрібнений базилік і випікаємо піцу 10 хвилин в розігрітій духовці.