Поєднання тіста з сиром давно завоювало свою нішу в кулінарії, кухні багатьох народів світу вважають такі пироги своїми традиційними. Тому і варіантів такої випічки тисячі, ось два не хитрих і швидких в приготуванні рецепта.
Випічка з твердим і адигейський сиром
Інгредієнти: борошно – 06 кг; сир адигейський 100 г; сир твердий – 100 г; дріжджі сухі – 1 ст. ложка; вода – 380 г; сметана – 1 ст. ложка; масло рослинне – 130 мл; яйце – 1 шт.; сіль – 10 г; бадилля буряка; масло вершкове. Приготування Необхідно поставити на підігрів воду, робиться це тому, що в теплій середовищі дріжджі почнуть працювати швидше і відповідно швидше підійде ваше тісто. Але не варто нагрівати воду вище 35-40 градусів, інакше ви отримаєте зворотний ефект, так як дріжджі в більш гарячій воді просто загинуть.
Борошно обов'язково заздалегідь просійте, ця процедура так само позбавить вас від багатьох неприємностей, таких як грудочки в тесті і випадково потрапив у неї дрібний сміття. З'єднайте борошно з дріжджами, сіллю і цукром, після добре вимісіть руками. А от потім вже можна вводити яйце, а після і сметану, ці два інгредієнти зроблять ваше тісто набагато смачніше і ніжніше. Після того як ви доведете консистенцію тесту до досконалої однорідності, потрібно обережно, невеликими дозами вводити теплу воду і звичайно ж продовжувати вимішувати. І знову вымешав тісто до абсолютно однорідної маси, можна вводити наступний інгредієнт, а саме рослинне масло, і тепер вже не вимішуйте тісто, а перетирайте руками позбувшись таким чином усіх утворилися грудочок. Тісто має вийти дуже еластичним.
Тепер тісто можна накрити і залишити на годину-півтора, до збільшення в об'ємі в два рази. Після зробіть з нього 3 рівних кульки, обкатайте їх у борошні і відкладіть в сторону на час приготування начинки. Подрібніть твердий сир більш дрібної теркою, а адигейський натріть найбільшою. У бадилля спочатку видаліть стебла, а вже потім наріжте її смужками. Після чого змішайте інгредієнти начинки і сформуйте з частини цієї маси куля рівний одному з валків тіста. Після чого вже на столі або раскаточной дошці почніть розтягувати руками один з валків тіста, після потрібно скористатися качалкою, так як необхідно розкачати досить тонко. Тепер викладайте на коло тесту сформований шар начинки і піднімаючи краї тіста защипывайте його угорі, точно також, як якщо б ви ліпили хінкалі. Вийшов пиріг обминайте, покладіть зверху ще дошку, переверніть і знову обминайте руками. Після чого пиріг готується за 7-10 хвилин в розігрітій до максимуму духовці.
Випічка на швидку руку з листкового тіста з сиром сулугуні
Інгредієнти: тісто листкове – 02 кг; сир сулугуні – 150 г; кінза; петрушка; мангольд; кріп; зелений часник; зелена цибуля; черемша; шпинат; яйце – 1 шт.; масло рослинне – 60 г; сіль; перець; Приготування Якщо ви придбали заморожене тісто, то воно природно підлягає розморожуванні. А в цей час займіться приготуванням начинки. Сулугуні дрібно наріжте ножем, бо натерти його навряд чи вийде.
Склад міксу зелені звичайно ж можна змінювати за своїм бажанням, підлаштовуючи під свій смак. Її необхідно нарізати, але не дуже дрібно, перед подрібненням обов'язково видаливши стебла у мангольда. Після зелень вбийте яйце, всипте сир і спеції, але будьте обережні з сіллю, так як сулугуні може бути і сам досить солоним, потім просто добре вимішайте. Тісто розгорніть і на одну його половину, обов'язково відступаючи від країв, викладіть начинку, накрийте другою половиною тіста, після чого просто защипайте руками краю. Готується такий пиріг в печі всього третину години при температурі 180 градусів.