Завдяки низькому вмісту жиру в курячій грудці, її нерідко можна запросто пересушити, перетворивши соковиту котлетку в подобу взуттєвої підошви. Щоб уникнути цього, необхідно або набити руку в приготуванні курятини, або пустити в хід наші варіанти рублених котлет з курячої грудки. В останньому випадку, завдяки збереженню цілісності шматочків, м'ясо буде набагато легше не пересушити.
Рубані котлети з курячої грудки з майонезом
Крім шматочків курятини правильного розміру, посилити соковитість готового продукту в цих котлетах можна завдяки додаванню майонезу або іншого жирного соусу. Крім смаку, така добавка підвищить жирність котлет, допомагаючи уникнути пересушування.
Інгредієнти: курятина – 630 г; ріпчаста цибуля – 85 м; свіжий шавлія – 2 гілочки; майонез – 35 р. Приготування Перед тим, як приготувати курячі котлети січені з грудки, підготуйте курятину, зрізавши з неї залишки плівок і жив. Поріжте м'ясо на шматочки потрібного розміру. Підготуйте цибулю, дрібно нарізавши його. Змішайте нарізану цибулю з рубаною курятиною, додайте дрібно нарізаний шавлія, добру пучку солі і майонез. Розділіть отриману суміш на рівні порції і сформуйте кожну з них котлетку. Обсмажуйте підготовлені котлети як зазвичай.
Рубані котлети з курячої грудки з сиром і зеленню
Будучи універсальним м'ясом, курятина може сусідити з практично будь-якими додатками. Одним з можливих варіантів є класична і улюблена багатьма комбінація сиру і зелені. Скибочка сиру можна покрити шаром фаршу або ж додати його в суміш.
Інгредієнти: курятина – 520 г; яйце – 1 шт.; сир – 75 г; часниковий зубок – 1 шт.; зелень за смаком; борошно – 25 р. Приготування Почніть з рубки курячого філе на невеликі шматочки. Змішайте рубану курятину з крупно натертим сиром і подрібненою зеленню. Доповніть суміш пюрированным часниковим зубком і хорошою пучкою солі, після чого вбийте яйце і всипте борошно. Остання пара інгредієнтів виступить головними сполучниками в фарші і допоможе котлеткам утримувати форму.
Налепив котлети, приступайте до їх обжарке, домагаючись утворення золотистої скоринки з обох сторін виробу.
Рубані котлети з курячої грудки з крохмалем в духовці
Інгредієнти: курятина – 880 г; кабачок – 85 м; хлібна крихта – 25 г; яйце – 1 шт.; часникові зубки – 2 шт.; крохмаль – 15 р. Приготування Натерти кабачок, добре відіжміть його від надлишків вологи і приступайте до рубки курячого філе. Коли курятина буде подрібнена, змішайте її з тертим кабачком, додайте яйце, крохмаль і хлібну крихту, а після ретельного вимішування приправте все розтертим в пасту часником і щедрою пучкою солі. Відставте фарш в холод приблизно на півгодини, щоб всі складові зв'язалися разом, а потім розділіть фарш і сформуйте котлетки.
Викладіть кожну котлетку на покритий пергаментом деко і готуйте при 190 градусах 12-18 хвилин (виходячи з розміру).
Рубані котлети з курячої грудки на сковороді
Інгредієнти: куряче філе – 13 кг; яйця – 2 шт.; йогурт – 45 г; борошно – 35 г; жменя зелені кропу. Приготування
Очищене куряче філе довільно і досить дрібно порубаєте, добре приправте і змішайте з парою яєць, порцією йогурту і подрібненою зеленню. Щоб котлетки краще тримали форму, всипте борошно і повторіть замішування, уникаючи формування грудочок.
Набираючи порції фаршу, обсмажте котлети до зарум'янювання і розміщуйте на серветках, адсорбуючи зайвий жир. Неодмінно подавайте котлети гарячими в супроводі улюблених соусів.