Фаршировані кабачки виходять дуже смачними і апетитними, якщо приготувати їх в духовці з м'ясним фаршем. Варіанти такої страви представляємо нижче в наших рецептах.
Кабачки-човники, фаршировані фаршем і овочами і запечені в духовці - рецепт
Інгредієнти: кабачки молоді середнього розміру – 2 шт.; свино-яловичий фарш – 340 г; помідори свіжі – 260 г; гілочки свіжої петрушки – 3-4 шт.; цибулина ріпчаста – 110 г; зубці часнику – 2 шт.; соняшникова без запаху масло – 75 мл; твердий пікантний сир – 75 г; запашні спеції на свій вибір; йодована сіль крупна і перець чорний свіжозмелену. Приготування Першим ділом готуємо основу з кабачкового плодів для фарширування. Для цього промитий овоч розрізаємо вздовж на дві половини і выскабливаем з кожної половинки м'якоть за допомогою чайної ложечки. Тепер щедро змащуємо внутрішність овоча соняшниковою олією, укладаємо на деко зрізом донизу і відправляємо хвилин на п'ятнадцять запектися в духовку при 180 градусах.
Поки запікаються кабачкові човники, готуємо начинку. Для цього очищаємо і дрібненько рубаємо цибулю і зубці часникові, а також подрібнюємо выскобленную кабачкову м'якоть.
Прогріваємо в сковороді олію без аромату масло, викладаємо в нього часник і цибулю і даємо овочам трохи підрум'янитися. Тепер закладаємо приблизно половину або трохи менше кабачкової м'якоті і обсмажуємо овочі разом ще кілька хвилин, посоливши в процесі і поперчив.
Перекладаємо овочеву масу на тарілку, додаємо в сковороду ще трохи олії, закладаємо в неї м'ясний фарш і смажимо його, помішуючи і розминаючи грудки, до готовності. Присмачую в кінці смаження вміст сковороди сіллю, перцем і бажаними спеціями, після чого даємо масі трохи охолонути, з'єднуємо її з овочевою піджаркою і натертим на тертці сиром, додаємо туди ж дрібненько нашатковану свіжу зелень і перемішуємо.
Наповнюємо отриманою начинкою кабачкові човники, зверху розкладаємо нарізані полукружками томати, підсолюємо їх небагато, перчимо і викладаємо заготовки на промаслений злегка деко.
Залишилося тільки дочекатися запікання страви в духовці при температурі 185 градусів. Для цього потрібно всього двадцять п'ять хвилин, після чого страву можна викладати на блюдо і подавати до столу.
Кабачки, фаршировані м'ясом і грибами, запечені в духовці - рецепт
Інгредієнти: кабачки молоді середнього розміру – 2 шт.; свино-яловичий фарш – 260 г; гриби свіжі – 220 г; помідори свіжі – 320 г; гілочки свіжої петрушки і кропу – по 2-3 шт.; цибулина ріпчаста – 110 г; зубці часнику – 1-2 шт.; болгарський перець і корінь селери (за бажанням); соняшникова без запаху масло – 75 мл; сметана – 180 г; твердий пікантний сир – 75 г; запашні спеції на свій вибір; сіль йодована і перець чорний мелений. Приготування В даному випадку ми будемо фарширувати не човники з кабачків, як у попередньому рецепті, а барила. Для цього кабачкові плоди промиваємо і розрізаємо на три поперечних частини. Робимо також зрізи біля основи і хвостика овоча. Тепер выскабливаем з одного боку кабачкову м'якоть, залишаючи дно, і опускаємо заготовки хвилин на п'ять в киплячу, трохи підсолену воду.
Для начинки обсмажуємо на соняшниковій олії нарізані грибочки з цибулею, додаємо тепер м'ясний фарш і за бажанням перетертий селера і дрібненько порізаний болгарський перчик. Припускаємо вміст сковороди, помішуючи, до готовності м'яса і
овочів, приправивши в кінці сіллю, перцем, подрібненим часником і спеціями на свій смак.
Тепер оформляємо блюдо. На дно кожного барильця укладаємо по скибочці помідора, трохи сметани і зверху начинку з фаршу з грибочками і овочами. Потім ще трохи сметани, зверху прикриваємо всі скибочкою помідора і притрушиваем тертим сиром.
Маємо заготовки на деку, загорнувши дно кожної невеликий шматок фольги і відправляємо запікатися в гарячу духовку. Хвилин через двадцять п'ять запашне, соковите і оригінальна страва з гідністю прикрасить ваш стіл і порадує божественним смаком.