Бажаєте урізноманітнити святковий стіл або приготувати для своїх рідних оригінальну закуску до вечері? Скористайтесь наведені нижче рецептами і нафаршируйте печериці з сиром. Після запікання закуска перетворюється в справжній кулінарний шедевр, а для ще більшої насиченості і багатого смаку рекомендуємо доповнити начинку для фарширування курячим м'ясом або фаршем.
Печериці фаршировані з куркою і сиром в духовці
Інгредієнти: великі печериці – 680-800 г; м'ясо куряче (м'якоть) – 430 г; класичний майонез; ріпчасті цибулини – 145 г; соус соєвий – 35 мл; пікантний сир твердих сортів – 165 г; соняшникова без аромату масло – 45 мл; масло вершкове – 55 г; приправи на вибір; мелений чорний перець; свіжа зелень. Приготування Підготуємо першим ділом компоненти для фарширування печериць. Відварюємо в підсоленій за смаком воді до готовності курячу м'якоть, додавши в каструлю при варінні за бажанням спеції і приправи. Даємо м'яса охолонути в бульйоні, після чого виймаємо його і нарізаємо дрібненько, або проворачиваем через м'ясорубку.
Поки готується м'ясо, займемося печерицями. Промиваємо їх, вирізаємо ніжки, дрібненько їх шаткуємо й обсмажуємо до м'якості разом з нарізаними попередньо очищеними репчатыми цибулинами. Не забуваємо піджарку посолити і поперчити.
З'єднуємо грибну масу з підготовленим курячим м'ясом, додаємо перетертий на тертці твердий пікантний сир (половину порції), майонез, соєвий соус і перемішуємо. Доводимо начинку до смаку сіллю і спеціями і додаємо також при бажанні дрібненько нашатковану свіжу зелень.
Тепер у форму для запікання або на деко наливаємо трохи водички і викладаємо скибочки вершкового масла, на які вставляємо капелюшки печериць. Їх необхідно попередньо підготовленою начинкою нафарширувати і притрусити рештою сиру.
Маємо ємність з стравою в гарячу духовку і залишаємо на двадцять хвилин запікати при температурі 200 градусів.
Даний рецепт можна дещо спростити, приготувавши в духовці фаршировані печериці з сиром і шинкою, замінивши нею куряче м'ясо.
Фаршировані печериці з фаршем, помідорами і сиром в духовці
Інгредієнти: великі печериці – 680-800 г; м'ясний фарш – 420 г; сметана або майонез – 65 г; ріпчасті цибулини – 145 г; помідори свіжі – 120-180 г; пікантний сир твердих сортів – 165 г; соняшникова без аромату масло – 45 мл; масло вершкове – 75 г; приправи на вибір; мелений чорний перець; свіжа зелень. Приготування Принцип приготування фаршированих печериць за даним рецептом схожий з попереднім варіантом за невеликими винятками. В даному випадку приготування страви ми починаємо з обсмажування цибулі та подрібнених грибних ніжок, які ми виріжемо, як тільки будуть промиті грибочки. Піджарку обов'язково підсолюємо в процесі приготування і додаємо в неї улюблені спеції. Фарш можна обсмажити до зміни кольору окремо або ж додати його прямо в сковороду з грибами і цибулею і довести, помішуючи, до готовності.
В начинку з фаршу додаємо половину перетертого на терці твердого сиру, дрібненько нарізані томати, закладаємо сметану, додаємо за смаком сіль і спеції і перемішуємо. При бажанні додаємо також у наповнення для фарширування свіжу зелень.
Наповнюємо отриманою масою капелюшки печериць і вкладаємо їх у ємність для запікання або на деко, підклавши під кожну скибочку вершкового масла. Доливаємо в посудину невеликим шаром водичку і поміщаємо страву на півгодини в гарячу духовку. Температуру при запіканні фаршированих печериць підтримуємо на рівні 200 градусів.