Фаршировані печериці в духовці – ідеальна гаряча закуска на будь-якому святі. Варіативність рецептів забезпечує не тільки різноманітна начинка для грибних капелюшків, але і соус, в яких їх можна запікати. Нижче ми обговоримо варіанти приготування цієї закуски, які задовольнять будь-який смак.
Фаршировані печериці з куркою в духовці – рецепт
Для приготування краще брати гриби рівного розміру з великими капелюшками, щоб вмістити якомога більше начинки. Ніжки грибів також увійдуть до складу начинки разом з вареною курятиною і стандартної цибульно-морквяної засмажкою.
Інгредієнти: шампіньйони - 12 шт; бекон - 45 г; ріпчаста цибуля - 115 г; філе куряче (відварне) - 110 г; морква - 95 г; часниковий зубок; червоне вино - 65 мл; гілочка чебрецю; жменя хлібної крихти. Приготування З грибних капелюшків видалити ніжки і подрібніть їх. Приготуйте цибульно-морквяну пасерування і додайте до неї шматочки бекону. Коли бекон не стане хрустким, а овочі змінять колір на більш золотистий, влити червоне вино і дайте йому повністю випаруватися. Змішайте засмажку з шматочками курячого філе і чебрецем, а потім розподіліть серед грибних капелюшків. Посипте кожну з капелюшків хлібними крихтами і залиште запікатися на 20 хвилин при 190 градусах.
Фаршировані гриби печериці в духовці з сиром
Оригінальною сирною начинкою для грибів може стати комбінація з крем-сиру і рікотти з сухофруктами. В якості останніх можуть виступати сушені фініки і курага. Наскільки дивною здавалася б така комбінація інгредієнтів, вона відмінно підкреслює смак грибів і солонуватість сиру.
Інгредієнти: печериці - 14 шт.; курага - 6 шт.; фініки - 4 шт.; вино (солодке, червоне) - 215 мл; ріпчаста цибуля - 95 г; жменя зелені петрушки; рікотта - 155 г; крем-сир - 115 р. Приготування Видаліть ніжки у печериць і залиште капелюшки в духовці 15 хвилин при 175 градусах. Ніжки грибів тим часом припустіть разом з дрібно нарізаною цибулею і сухофурктами. Коли всі складові стануть м'якими, залийте в сковороду вино, підсильте жар і дайте йому повністю випаруватися. Після випаровування вологи додайте петрушку до грибної начинки, охолодіть і змішайте її з обома видами сиру. Розподіліть начинку по грибних капелюшків і поверніть їх назад в духовку ще на півгодини.
Печериці фаршировані фаршем запечені в духовці
Жоден м'ясоїд не буде задаватися питанням про те, чим фарширувати печериці для запікання в духовці, поки під рукою є м'ясний фарш. Ми зупинилися на рецепті з яловичиною, але ви можете замінити її птицею або свининою.
Інгредієнти: шампіньйони - 12 шт; часникові зубки - 2 шт.; м'ясний фарш - 85 м; томатний соус - 45 мл; щіпка зелені базиліка; жменя хлібної крихти; майонез - 15 г; тертий сир - 65 р. Приготування Відокремте ніжки від грибних капелюшків і подрібнивши їх, обсмажте разом з часником. Коли волога з грибів вийде, зніміть їх з вогню, злегка охолодіть і з'єднайте з фаршем. До фаршу додайте майонез, томатний соус, базилік і тертий сир. Розподіліть начинку між грибними капелюшками і відправте все запікати при 190 градусах на півгодини.
Печериці фаршировані шинкою і сиром в духовці
Інгредієнти: шампіньйони - 12 шт; часникові зубки - 3 шт.; шинка - 45 г; крем-сир - 115 г; твердий сир - 115 г; вершкове масло - 25 г; зелень петрушки. Приготування Дрібно порубавши зелень і шинку, змішайте їх з крем-сиром і розподіліть по грибних капелюшків. Посипте все твердим сиром і викладіть в промаслений форму для випікання. Запікайте фаршировані капелюшки печериць в духовці при 210 градусах 15 хвилин, або до зарум'янювання сирної скоринки.