При фразі «сосиска в тісті» відразу перед очима постає фаст-фуд. Найчастіше таку випічку продають на вулицях або придорожніх кафе. Звичайно, корисної цю їжу можна назвати з натяжкою. Інша справа, якщо зробити її будинку. Тоді і сосиски можна вибрати самі свіжі і хорошої якості. І в результаті можна бути впевненим, що отримали смачне і головне безпечне блюдо. Як приготувати сосиски в духовці в листковому тісті, читайте нижче. Така їжа, звичайно, виходить досить ситної і калорійною, тому захоплюватися нею не варто. Але от іноді можна побалувати рідних, адже це дуже смачно.
Сосиски в листковому тісті в духовці – рецепт
Інгредієнти: готове листкове бездріжджове тісто – 450 г; сосиски – 8 шт.; куряче яйце для змащування – 1 шт. Приготування Листкове бездріжджове тісто заздалегідь дістаємо з морозилки, розморожуємо природним шляхом, а потім вже розгортаємо в пласт товщиною близько 7 мм Нарізаємо тісто смужками шириною близько 2 див. чистимо сосиски від оболонок. На кожен край смужок з тіста покласти сосиску і обмотуємо її. Отримані заготовки укладаємо на деко, верх промазуємо збитим яйцем. Запікаємо близько чверті години при 220 градусах.
Сосиски в листковому дріжджовому тісті в духовці
Інгредієнти: корейська морква – 150 г; огірки мариновані – 200 г; сосиски вищого сорту – 8 шт.; готове дріжджове листкове тісто – 450 г; сир – 110 р. Приготування Мариновані огірочки ріжемо уздовж на кілька частин. Сир нарізаємо пластинками. Попередньо розморожене листкове дріжджове тісто тоненько розкачуємо. Потім ріжемо його смужками шириною до 4 див. Кожну сосиску разом з сирком, морквою і огірочком загортаємо в смужки тіста. Укладаємо вироби на деко і запікаємо хвилин 25 при помірній температурі.
Сосиски в листковому бездрожжевом тісті в духовці
Інгредієнти: міні-сосиски – 900 г; тісто листкове бездріжджове – 400 г; яйце – 1 шт.; сир чеддер – 200 р. Приготування Нарізаємо невеликими шматочками. Сосиски поздовжньо нарізаємо на 3/4 довжини. Вставляємо шматочок сиру. На притрушенном борошном столі розкачуємо лист листкового тіста. Уздовж ріжемо його на 7 смужок. Кожну смужку ріжемо хрест-навхрест на 4 прямоугольничка. Яйце розбиваємо в мисочку, додаємо столову ложку води і ретельно розмішуємо. Сосиску покласти на вузький кінець шматка тіста. Загортаємо і відправляємо на деко. Зверху змащуємо яйцем і притрушиваем кунжутом. Випікаємо близько 15 хвилин при 220 градусах. Подавати такі сосиски в тісті можна з кетчупом, майонезом або гірчицею.
Сосиски в готовому листковому тісті в духовці
Інгредієнти: листкове тісто – 450 г; сосиски – 7 шт.; куряче яйце – 1 шт. Приготування Тісто розморожуємо природним чином і розкладаємо на столі. Розрізаємо на квадрати зі стороною 5 див. Тепер рахуємо, скільки заготовок вийшло, і на стільки ж частин сосиски нарізаємо. На кожен квадратик кладемо шматочок сосиски, щільно з'єднуємо куточки. Готові булочки покласти на змащений лист, змащуємо збитим яйцем і печемо близько 20 хвилин.
Сосиски в листковому тісті в духовці – рецепт
Інгредієнти: листкове тісто бездріжджове – 400 г; цибулевий соус – 50 мл; прокопчені сосиски – 4 шт.; яйце – 1 шт.; сир – 100 р. Приготування Листкове тісто розморожуємо, зовсім трохи його розкачуємо і ріжемо на 4 частини. На тісто наносимо цибульний соус. Зверху розподіляємо тертий сир, а зверху кладемо сосиску. Скріплюємо краю. Зверху робимо надрізи і обмазуємо соусом. Поміщаємо сосиски в тісті в підготовлену форму, змащуємо яйцем і запікаємо при помірній температурі 20 хвилин. Всім приємного апетиту!