Цей продукт багатьом відомий з дитинства, варіацій його приготування є дуже багато і вони поширені по всьому світу. Три абсолютно різні рецепти допоможуть вам дізнатися нові смаки і способи приготування сосиски в тісті.
Рецепт сосисок в рідкому без дріжджів тісті, смажених у маслі на сковороді
Інгредієнти: сосиски – 10 шт.; борошно 160 г; кукурудза консервована – 1 банка; цукор – 55 г; яйце – 1 шт.; сода – 10 г; молоко – 250 г; олія оливкова – 20 г; мед – 1 ст. ложка; олія рослинна; оцет; сіль. Приготування Складіть цукор, мед, кукурудзу в чашу блендера, додавши туди трохи молока і подрібніть до однорідності. Яйце змішайте з молоком і, не зупиняючи роботу віночком, вводите попередньо просіяне борошно. Після влийте оливкове масло і суміш, що вийшла після застосування блендера і знову добре вимішайте. Тісто має бути рідким, але в теж час в'язким, тому при необхідності додайте молоко. Соду погасите і влийте в тісто, після знову добре його вымешав.
Сосиски очистіть від плівки і злегка обваляйте в борошні, щоб рідке тісто краще прилипало, кожну сосиску потрібно нанизати на довгу дерев'яну шпажку. Сковороду з високими бортами просушіть при середньому нагріві, після налийте масло, щоб вийшла заготівля могла повністю зануритися в нього. Тісто перелийте у високий стакан і опускайте в нього сосиску на шпажці, перегортаючи її, щоб тісто краще прилипло. Опустіть у олія 2-3 заготовки на 2-3 хвилини і не забудьте один раз перевернути за допомогою двох вилок. Викладати такі соски в тісті слід на тарілку, заздалегідь застелену паперовими рушниками, щоб весь зайвий жир вбрався в папір.
Смажені сосиски в листковому тісті
Інгредієнти: листкове тісто – 500 г; сосиски – 10 шт.; мало рослинна. Приготування Так як це страва швидкого приготування, то і листкове тісто не соромно купити в магазині, воно відмінно підійде для цього рецепта. Спочатку підготуйте сосиски, їх необхідно очистити від плівки, вимити і обов'язково обсушити.
Листкове тісто розкачайте на заздалегідь присипаній борошном поверхні, від товщини розкочування буде залежати, наскільки воно підніметься при смаженні. Тісто нарізайте смужками шириною 2-3 сантиметри, після чого накручуйте по спіралі сосиску, з невеликим нахлестом, так щоб не було щілин.
Для приготування такого продукту найкраще підійде фритюрниця, але при її відсутності можна скористатися сковородою з високими бортами, головне, щоб тісто з сосискою могло повністю обсмажуватися. Після опускайте напівфабрикати в розпечене масло і чекайте готовності, яку ви легко визначите за кольором і станом тесту.
Смажені сосиски в дріжджовому тісті
Інгредієнти: борошно – 320 г; сосиски – 10 шт.; вода – 250 г; масло рослинне – 35 г; цукор – 25 г; дріжджі - 25 г; сіль. Приготування Дріжджі руками розкришите прямо в миску, додайте цукор, після чого влийте 100 грам теплої води і добре вимісіть, вода повинна бути не тепліше 40 градусів, інакше дріжджі просто загинуть і тісто буде безповоротно зіпсована. Тепер поступово вводите 1 склянку заздалегідь просіяного борошна і додайте решту теплу воду, після чого вийшло рідке тісто поставте в тепло. В цей час відваріть сосиски і поставте їх остигати, а коли тісто підійде, вводите в нього борошно, обережно за допомогою сита, по черзі домішуючи. А після
додайте 35 грам рослинного масла і замісіть отриману масу, потім відправивши її ще на 20 хвилин в тепло.
Після другого підходу тесту, дістаньте його і обімніть, попередньо змастивши руки маслом, так як це тісто дуже липке. Після розділіть його на 10 рівних частин, зробіть з них щось на зразок маленьких млинчиків і оберніть сосиски. Потім перекладіть сосиски в тісті на дошку, присипану борошном і почекайте третього підходу тесту, а от після цього можна обсмажувати на сковороді з рослинним маслом.