Чудовий спосіб урізноманітнити буденний сніданок – приготувати смачні сирні млинці з зеленню, до того рецепт їх дуже простий.
Сирні млинці з сулугуні з кропом
Інгредієнти: борошно високої якості, просеянная – 275 г; сода – 15 г; молоко незбиране – 675 мл; цукор-пісок – 25 г; сулугуні – 85 м; цибулю зелений – 3-4 пера; кілька гілочок кропу; яйця добірні – 2 шт.; сіль; рафінована олія. Приготування Вбийте яйця в миску, всипте цукор і сіль. Перемішайте віночком. Вводите борошно і неспішно вливайте молоко, постійно інтенсивно помішуючи. В кінці всипте соду і влийте ложку масла. Знову все перемішайте.
Сулугуні подрібніть на тертці. Промитий цибулю і гілочки кропу подрібніть і змішайте з сиром. Тепер відправте цю суміш в тісто і знову добре перемішайте, щоб сир розподілився.
Сковороду розжарте і змастіть рослинною олією. Наливайте тісто потроху і розподіляйте млинець по дну.
Обсмажте з обох боків до рум'яних бочков.
Сирні млинці з зеленню
Інгредієнти: «Російський» сир – 125 г; молоко незбиране – 325 мл; борошно високої якості – 265 г; яйця добірні – 2 шт.; зубок часнику; зелень кропу, петрушки і цибулі – по 4-5 гілочок; сіль, цукор, розпушувач – по 10 р; олія рафінована; сільське масло . Приготування Сир подрібніть на тертці. Зелень ретельно промийте, обсушіть і подрібніть. Борошно з розпушувачем просіяти. Пюрируйте часник. Яйця змішайте з цукром, сіллю і збийте до стійкої піни. Молоко трохи підігрійте і вливайте в яєчну суміш, перемішуючи.
Додайте борошно і знову збийте. Тепер введіть подрібнену зелень і часник. Влийте олію і збийте. Сковороду прожарити, змастіть рослинною олією і печіть млинці з двох сторін.
Рецепт сирних млинчиків з зеленню на кефірі
Інгредієнти: кефір— 565 мл; борошно -525 г; яйця великі — 3 шт.; цукор – 45 г; сода – 5 г; сир «Російський»- 95 р.; цибуля зелена, кріп, петрушка – по 4 гілочки; сіль; рослинне масло. Приготування У глибоку миску налийте кефір і вбийте яйця, додайте цукор і перемішайте. Посоліть і всипте борошно і соду. Акуратно перемішайте віночком, до розчинення грудочок.
Всю зелень максимально дрібно поріжте, натріть сир на крупній тертці і додати все в тісто. Ретельно перемішайте.
Сковороду змажте рослинним маслом і сильно нагрійте. Налийте на розпечену сковороду половину ополоника тіста, швидко розподіліть по поверхні і печіть, поки тісто не «прихватится». Потім переверніть на іншу сторону і подрумянивайте. Готові млинчики змастіть маслом і складайте стопкою на тарілку.