Вернуться назад Распечатать

Сирні млинці з зеленню

Сирні млинці з зеленню
Для любителів сиру, запропоновані нижче рецепти приготування млинців особливо припадуть до смаку. Адже готувати їх ми будемо з сиром, додавши перетертий продукт в тісто перед смаженням і доповнивши блюдо свіжою зеленню.

Сирні млинці з зеленню - рецепт з кропом


Інгредієнти:

  • молоко незбиране – 360 мл;

  • борошно просеянная пшеничне – 165 г;

  • сир твердий – 155 г;

  • середнього розміру курячі яйця – 2 шт.;

  • розпушувач тіста – 20 г;

  • велика йодована сіль – 10 г;

  • цукровий пісок – 10 г;

  • свіжий зелений кріп – 1 середній пучок;

  • олія соняшникова без аромату – 20 мл;

  • масло селянське вершкове – за смаком;

  • шматочок несолоного свинячого сала для змазування сковороди.


  • Приготування
    Приступаючи до приготування тіста для сирних млинців, перетираємо твердий сир на маленькій тертці, а свіжий кріп промиваємо, обсушуємо і нарізаємо дрібно. В окремій мисці обробляємо до піни яйця з сіллю і цукровим піском, додаємо в яєчну масу тепле молоко, видавлений часник і вмішуємо просіяне борошно і розпушувач за допомогою віночка.
    Тепер вводимо в тісто перетертий сир і зелень, вливаємо соняшникова без аромату масло і активно перемішуємо масу віночком. Смажимо сирні млинці тим же методом, що й традиційні. Промазуємо розпечену сковороду скибочкою свинячого несолоного сала, наливаємо ополоником потроху сирного тіста і розрівнюємо його нахилами сковороди в різні сторони. Даємо виробу підрум'янитися з двох сторін, після чого викладаємо на блюдо, змащуємо шматочком вершкового масла і приступаємо до смаження наступного млинця.

    Товсті сирні млинці на кефірі з сулугуні з зеленню


    Інгредієнти:

  • кефір – 260 мл;

  • борошно просеянная пшеничне – 310 г;

  • сир сулугуні – 155 г;

  • свіжа зелень на вибір;

  • сода харчова – 5-7 г;

  • велика йодована сіль – 5 р;

  • цукровий пісок – 10 г;

  • олія соняшникова без аромату – 40 мл;

  • масло селянське вершкове – за смаком.
  • Сирні млинці з зеленню


    Приготування
    Наповненням сирних млинців в даному випадку буде сир сулугуні. Його необхідно попередньо натерти на середній тертці. У миску наливаємо кефір, додаємо соду, сіль і цукор, перемішуємо і залишаємо хвилин на десять. Тепер вмішуємо в тісто просіяне борошно, додаємо підготовлений сулугуні, посічену свіжу зелень і приступаємо до випікання товстих млинців. Для цього промасливаем соняшниковою без аромату маслом розпечену сковороду, розподіляємо по її дну трохи підготовленого тіста і випікаємо вироби, підрум'янивши їх з двох сторін.