Для любителів сиру, запропоновані нижче рецепти приготування млинців особливо припадуть до смаку. Адже готувати їх ми будемо з сиром, додавши перетертий продукт в тісто перед смаженням і доповнивши блюдо свіжою зеленню.
Сирні млинці з зеленню - рецепт з кропом
Інгредієнти: молоко незбиране – 360 мл; борошно просеянная пшеничне – 165 г; сир твердий – 155 г; середнього розміру курячі яйця – 2 шт.; розпушувач тіста – 20 г; велика йодована сіль – 10 г; цукровий пісок – 10 г; свіжий зелений кріп – 1 середній пучок; олія соняшникова без аромату – 20 мл; масло селянське вершкове – за смаком; шматочок несолоного свинячого сала для змазування сковороди. Приготування Приступаючи до приготування тіста для сирних млинців, перетираємо твердий сир на маленькій тертці, а свіжий кріп промиваємо, обсушуємо і нарізаємо дрібно. В окремій мисці обробляємо до піни яйця з сіллю і цукровим піском, додаємо в яєчну масу тепле молоко, видавлений часник і вмішуємо просіяне борошно і розпушувач за допомогою віночка.
Тепер вводимо в тісто перетертий сир і зелень, вливаємо соняшникова без аромату масло і активно перемішуємо масу віночком. Смажимо сирні млинці тим же методом, що й традиційні. Промазуємо розпечену сковороду скибочкою свинячого несолоного сала, наливаємо ополоником потроху сирного тіста і розрівнюємо його нахилами сковороди в різні сторони. Даємо виробу підрум'янитися з двох сторін, після чого викладаємо на блюдо, змащуємо шматочком вершкового масла і приступаємо до смаження наступного млинця.
Товсті сирні млинці на кефірі з сулугуні з зеленню
Інгредієнти: кефір – 260 мл; борошно просеянная пшеничне – 310 г; сир сулугуні – 155 г; свіжа зелень на вибір; сода харчова – 5-7 г; велика йодована сіль – 5 р; цукровий пісок – 10 г; олія соняшникова без аромату – 40 мл; масло селянське вершкове – за смаком. Приготування Наповненням сирних млинців в даному випадку буде сир сулугуні. Його необхідно попередньо натерти на середній тертці. У миску наливаємо кефір, додаємо соду, сіль і цукор, перемішуємо і залишаємо хвилин на десять. Тепер вмішуємо в тісто просіяне борошно, додаємо підготовлений сулугуні, посічену свіжу зелень і приступаємо до випікання товстих млинців. Для цього промасливаем соняшниковою без аромату маслом розпечену сковороду, розподіляємо по її дну трохи підготовленого тіста і випікаємо вироби, підрум'янивши їх з двох сторін.