Окорок - найбільш затребувана частина курки, вже давно завоювала лідируючі позиції на нашому столі. А її приготування в духовці у різних маринадах і соусах завжди може порадувати навіть найвимогливіших їдців.
Як запекти стегенця в духовці з хрусткою скоринкою - рецепт
Інгредієнти: стегенця курячі – 4 шт.; соус соєвий – 35 г; гірчиця – 2 ст. ложки; паста томатна 100 г; оцет бальзамічний – 60 г; цукор – 50 г; масло рослинне – 20 г; часник – 4 зубки; паприка – 2 ч. ложки; табаско – 3 краплі. Приготування Якщо стегенця заморожені, то вам необхідно не тільки їх розморозити, але і довести їх температуру до близькою до кімнатної. Так як в процесі запікання сильно охолодженого м'яса виходить не найкращий результат: коли корочка вже підгорає, а м'ясо всередині біля кістки ще дуже сирий і при проколі виділяється кров.
Отже, розморожені стегенця вимийте, огляньте залишки оперення і добре обсушити. Змішайте всі інші інгредієнти, видавивши часник через прес, до речі, його кількість можна як збільшувати, так і зменшувати, грунтуючись тільки на особистих перевагах, теж саме стосується і табаско. Все це добре вимісіть, можна навіть вдатися до допомоги віночка, і повапните стегенця. Якщо у вас достатньо часу, то процес маринування може зайняти від 2 до 12 годин, але в разі термінового приготування можна і відразу приступати до готування, такий соус цілком це дозволяє. Просто тоді спробуйте промазати соусом і під шкіркою стегенця, обережно піднявши її, щоб не порвати. Після викладення м'яса на деко, залийте маринадом. Залишається тільки помістити деко в розігріту до 190-200 градусів духовку і почекати 45-60 хвилин, час звичайно залежить від розміру готуються стегенець.
Як засмажити стегенця в духовці з скоринкою в часниковому соусі?
Інгредієнти: стегенця курячі – 4 шт.; сік лимона – 2 ч. ложки; олія оливкова – 30 г; часник – 4 зубки; чебрець; імбир; розмарин; перець; сіль. Приготування Підготовлені стегенця вимийте і неодмінно обсушіть, потім приступайте до приготування соусу. Часник
покладіть в ступку і присипте буквально дрібкою солі, після чого потовчіть його в кашку, також потовчіть в ступці сухі спеції надалі з'єднавши їх з часником. Туди ж влийте сік лимона, а потім обережно, буквально за кілька крапель додавайте масло (соус повинен бути густим, практично кремоподібним). Тому якщо ви переборщите з маслом, доведеться додавати часник. Промазати стегенця необхідно не тільки зверху, але і обов'язково під шкіркою, оскільки саме соус допоможе їй стати хрусткою скоринкою.
Маринувати їх можна 2-3 години або відразу відправляти в духовку при температурі 200 градусів на 45-60 хвилин.