Відварна курятина – інгредієнт багатьох страв, проте часто виникає питання, як смачно зварити курку, щоб м'ясо вийшло м'яким і соковитим, ніжним, але щоб при цьому його можна було красиво нарізати скибочками або кубиками.
Почнемо з самого нескладного варіанти – розповімо, як зварити курку в каструлі. Половина справи – правильно вибрати курку. Само собою, курка повинна бути молодою, зі шкірою блідо-жовтого кольору. Якщо шкіра яскраво-жовта, швидше за все птицю просто пофарбували, вимочивши в розчині куркуми. Якщо вона рожева, птицю неправильно вбили і не злили з тушки кров. Біла шкіра зазвичай у птахів, які росли на птахофабриці, що не бачили сонця, харчувалися комбікормом. Всі три варіанти погані, тому що смачно таку птицю не приготувати. Шукаємо домашню, правильну курку, а її варимо.
Просто відварна курка Інгредієнти: цибулина біла велика – 1 шт.; корінці петрушки середні – 2 шт.; тушка курки – 2-23 кг; морква невелика – 2 шт.; горошок чорного і запашного перцю – по 10-12 шт.; лавровий лист – 2-3 шт. Приготування Є секрет, як правильно зварити курку. Щоб отримати смачний бульйон, м'ясо заливаємо холодною водою. Якщо важливий смак м'яса, потрібно покласти курочку в окріп. Але можна отримати і те, і інше. Для цього тушку злегка осмаливаем на відкритому вогні, видаляємо залишки пір'я, ріжемо на порційні шматки, ретельно промиваємо, кладемо в каструлю, наливаємо воду (щоб покрити м'ясо на 15 см). Починаємо варити. Як тільки вода скипить (в ній буде багато піни), знімаємо з плити і добре промиваємо шматочки м'яса. У каструлю наливаємо чистої води і ставимо на вогонь. Коли закипить, опускаємо курку, цибулю (не чистимо її, тільки зрізаємо корінець і промиваємо), цілком закладаємо чищені корінці, перець і лавровий лист. Вогонь зменшуємо до мінімального і, накривши нещільно, варимо близько години. Охолонути курка повинна в бульйоні.
Як зварити філе курки?
Якщо часу мало, можна варити м'ясо без кісточок або скористатися скороваркой. Немає особливих секретів, як зварити філе курки.
Інгредієнти: грудки без кісточки та шкіри – 12 кг; ріпчаста цибулина розміром з кулачок дитини – 2 шт.; молода морква – 3-4 шт.; суцвіття гвоздики – 4 шт.; горошини запашного перцю – 1 ст. ложка. Приготування Добре моєму м'ясо і нарізаємо, щоб варилося швидше.
У киплячу воду закладаємо шматочки філе, очищений цибулю, спеції, морквину. Всі кладемо цілком. Через 20 хвилин наша курка готова.
Домашня не означає жорстка Багато хто думає, що якщо домашня курочка, то варитися вона буде дуже довго, і не факт, що м'ясо вийде смачним. Не багато господинь знають, як швидко зварити домашню курку, щоб отримати м'яке і соковите м'ясо. Зробити це легко в скороварці або в мультиварці. У режимі «Мультиповар» просто треба встановити більш високу температуру, ніж при звичайному варінні.