Сьогодні ми розповімо про тонкощі приготування на сковороді курячих та качиних стегенець і запропонуємо варіанти маринаду для кожного виду птиці. При правильній смаженні м'ясо виходить ніжним, соковитим з неймовірно смачною хрусткою скоринкою.
Як смачно посмажити курячі стегенця на сковороді з скоринкою?
Інгредієнти: курячі стегенця – 985 г; лимон – 145 г; зубці часнику – 2-3 шт.; соус соєвий – 55 мл; мед рідкий – 20 р; олія соняшникова рафінована – 55 мл; суміш приправ для птиці – 2 щіпки; чорний перець мелений – 1 щіпка; сіль крупна. Приготування Стегенця часто мають значну жировий прошарок. І якщо ви віддаєте перевагу вживати не занадто жирну їжу, то жир в даному випадку краще зрізати. Далі промиваємо курячий продукт під проточною холодною водою, обсушуємо, а після цього приправляємо дрібкою перцю чорного меленого, спеціями для птиці і крупною сіллю за смаком, ретельно втираємо сухі компоненти в м'ясо і залишаємо хвилин на п'ятнадцять при кімнатних умовах.
За цей час вичавлюємо з лимона сік, змішуємо його з медом, соєвим соусом, а також додаємо в суміш очищені і продавлені через прес зубці часнику. Виливаємо отриману пікантну масу в посудину з куркою, ретельно перемішуємо, щоб маринад рівномірно розподілився по м'ясу, і залишаємо птицю маринуватися ще на одну годину.
Сковороду з товстим дном прогріваємо грунтовно з рафінованим соняшниковою олією і викладаємо в неї промариновані стегенця шкірою вниз, попередньо обсушивши їх від залишків вологи серветкою. Смажимо птицю на сильному жарі до набуття нею апетитного рум'янцю з одного боку, а потім, скориставшись лопаткою, перевертаємо на інший і доводимо до готовності під кришкою, збавивши вогонь до інтенсивності трохи нижче середньої. Для цього потрібно приблизно тридцять хвилин. Під час смаження стежимо за ступенем рум'яності курки, час від часу перевертаючи стегенця на інший бік.
Як правильно посмажити качині стегенця на сковороді?
Інгредієнти: качині стегенця – 985 г; вино біле сухе – 110 мл; ріпчасті цибулини – 225 г; імбирний корінь – 10 г; оцет винний – 10 мл; чебрець; гвоздика мелена; пекучий перець мелений; чорний перець мелений – 1 щіпка; сіль крупна. Приготування Щоб правильно приготувати качині ніжки, також як і традиційні курячі промиваємо під проточною водою, приправляємо сіллю, меленим чорним і червоним перцем, гвоздикою, чебрецем, додаємо оцет винний, вино, натертий імбирний корінь і кільця ріпчастої цибулі. Все гарненько перемішуємо, втираючи в маринад птицю, і залишаємо просочуватися на чотири години.
По закінченні часу протираємо серветкою качині окосту від вологи і викладаємо в ґрунтовно розігріту сковороду шкірою вниз. Обсмажуємо птицю спочатку на сильному вогні з двох сторін, а потім тушкуємо під кришкою, зменшивши жар до мінімального, протягом тридцяти-сорока хвилин.