Те, що ми звикли називати курячим рулетом в пляшці, насправді є звичайним заливним – сальтисоном – яким ми просто надаємо форму з допомогою підручних засобів. Подавати і є таке блюдо зручніше, ніж звичайне холодець, оскільки рулет можна нарізати на товсті кружечки, як ковбасу. Крім іншого, така закуска виглядає привабливіше під час подачі і викликає загальний інтерес гостей.
Курячий рулет з желатином в пластиковій пляшці
Насправді, ви легко можете змінювати рецепт на свій смак, замінюючи курятину будь-яким іншим м'ясом або навіть субпродуктами. На відміну від традиційного холодцю, який необхідно виварювати годинами, такий простий рулет готується приблизно за 3 години, з урахуванням застигання, і вимагає від вас мінімуму зусиль.
Інгредієнти: тушка курки середнього розміру; желатин (порошок) - 25 г; лист лавра; зубки часнику - 2 шт. Приготування Якщо ви використовуєте цілу курячу тушку, а не просто м'ясо з грудок, то розділіть її, зберігши шкіру, і викладіть на добре розігріту сковороду. Масло при цьому додавати не потрібно. Чекати зажаривания шматочків до золотистої скоринки теж немає необхідності, тому відразу ж добре приправте шматочки, покладіть до них лист лавра, роздавлені зубчики часнику і залийте водою так, щоб покрити. Накрийте посуд з курятиною кришкою і залиште все нудитися на середньому вогні протягом півгодини.
Тим часом ви можете залити желатин холодною водою, дотримуючись інструкції, і залишити гранули розбухнути.
За півгодини курятину охолоджують, потім відокремлюють м'якоть і розбирають її на шматочки меншого розміру. Шматочки птиці перекладають у пляшку.
Набряклий желатин слід розвести в теплому бульйоні і залити сумішшю курятину в пляшці. Переконайтеся в тому, що всі шматочки покриті желе, інакше це може позначитися на зовнішньому вигляді страви. Залиште пляшку в холоді до застигання вмісту, після чого обережно розріжте пластикову оболонку і вийміть холодець.
Рецепт домашнього курячого рулету в пляшці
Якщо ви хочете зробити дієтичне блюдо, то віддавайте перевагу білому м'ясу тушки. У даному рецепті доповненням до курятині стануть шматочки овочів.
Інгредієнти: куряче філе - 12 кг; желатин - 25 г; овочевий бульйон - 620 мл; солодкий перець - 90 г; ріпчаста цибуля - 75 г; жменя суміші зелені. Приготування Розділіть куряче філе на шматочки і доведіть його до готовності будь-яким бажаним способом: можете загасити птицю або відварити її, а потім розібрати на шматочки. Головне – не забувайте про приправах.
Поки філе готується, подрібніть овочі і спасеруйте їх з краплею олії до напівготовності. Змішайте овочі з шматочками курятини і зеленню.
Желатин розведіть у теплому бульйоні до тих пір, поки гранули не зникнуть повністю. Далі змішайте овочі з шматочками курятини і залийте желатиновою сумішшю в пляшці. Залиште до повного застигання. Перед подачею курячий рулет в пляшці в домашніх умовах обережно витягують, розрізаючи пластикове покриття.
Як приготувати курячий рулет в пляшці?
Інгредієнти: куряча тушка - 1 шт.; желатин - 25 г; горошини чорного перцю - 3 шт.; лист лавра; ріпчаста цибуля - 140 г; пучок сушеного часнику. Приготування Залийте промиту курячу тушку водою так, щоб покрити, і відваріть її до повної готовності, додавши спеції, лавр і горошини перцю, а також поклавши цілий ріпчасту цибулю. Охолодивши птицю, відокремте м'ясо від кісток і розберіть його на невеликі шматочки. Бульйон процідіть і розведіть в ньому желатин. Залийте шматочки курки желированным бульйоном у пляшці, а потім залиште до повного застигання. Вийміть рулет, обережно розрізавши пляшку.