Рецепт рулету з курки в домашніх умовах не має абсолютно ніякого відношення до випічки. На насправді таке блюдо являє собою або хитро сформованное холодець у формі ковбаски, або запечений рулет з курки в суміші з найрізноманітнішими інгредієнтами: від чорносливу до омлету.
Рулет з курки з желатином
Почати пропонуємо з закусок, а саме з холодцю зі шматочків відвареної курятини, приготованого з додаванням желатину. Для різноманітності текстур і смаків до курятині можна додати горіхи або зелень.
Інгредієнти: куряча тушка - 16 кг; желатин - 35 г; лист лавра - 1 шт.; часниковий зубок; фісташки - 110 р. Приготування Почніть з відварювання курятини. Залийте промиту курячу тушку водою так, щоб покрити, а слідом покладіть зубок часнику і лавровий лист. В залежності від бажаної насиченості смаку кількість останніх інгредієнтів можна подвоїти або навіть потроїти. Також у бульйон покласти розрізаний цибулю або букет гарни.
Поставте птицю на середній вогонь і варіть протягом години.
Гранули желатину залийте склянкою холодної води і залиште до набрякання.
Курятину вийміть з посуду, охолодіть, розберіть, відокремлюючи м'якоть від кісток, а потім складіть шматочки у пластикову пляшку разом з фісташками. Набряклий желатин розведіть в гарячому бульйоні і залийте їм вміст пляшки. Залиште рулет до застигання в холоді.
«Мармуровий» рулет з курки в духовці
«Мармурова» курятина формується досить просто. Досить порубати курятину на шматочки середнього розміру, змішати зі спеціями і утрамбувати в рукаві для запікання. Після приготування сформований рулет в розрізі буде нагадувати малюнок мармуру.
Інгредієнти: куряче філе - 720 г; оливки - 55 г; желатин - 45 г; часник - 4 зубки; суміш зелені - за смаком; гострий перець - за смаком; паприка - 1 ст. ложка. Приготування Очищене від плівок куряче філе розділіть на кубики. Оливки наріжте, дрібно порубаєте зелень. Часникові зубки розітріть в пюре разом з пучкою солі. Додайте часникове пюре до курятини, слідом відправте підготовлену зелень і оливки. Приправте все дрібкою гострого перцю і паприкою. Після повторного перемішування викладіть курячу масу в рукав і закріпіть його краю кліпсами. Сформований рулет покладіть в прямокутну форму бажаного розміру і відправте запікатися на годину при 190 градусах. Витягнутий з духовки рулет потім повністю остуджують, додатково охолоджують в холодильнику і нарізають.
Як приготувати рулет з курки з омлетом?
Цей рулет готується з цілої курячої тушки, яку попередньо очищають від всіх кісток. Для цієї процедури потрібно деяка кулінарна вправність, але навіть якщо ви прорежете шкірку і м'якоть, виправити ситуацію можна, обережно зашивши всі огріхи.
Інгредієнти: куряча тушка - 17 кг; яйця - 4 шт.; гриби - 280 м; сметана - 45 г; цибуля ріпчаста цибулю - 115 г; аджика - 45 мл; майонез - 35 г; часникові зубки - 3 шт.; молоко - 55 мл Приготування Почніть з підготовки курячої тушки. Розрізавши її вздовж, прямо між двома філе, відокремте каркас птиці від м'яса. Отриманий пласт м'яса вирівняйте по товщині, зрізуючи зайву м'якоть і поміщаючи її на ті місця, де м'якоті менше. Для простого маринаду достатньо змішати аджику з пюрированным часником і пучкою солі. Розподіливши маринад по поверхні м'якоті
залиште курку маринуватися, а самі прийміть за начинку.
Перший компонент начинки – омлет. Для його приготування необхідно збити яйця з невеликою кількістю молока і сіллю, а потім обсмажити суміш. Гриби спасеруйте з цибулею і охолодіть засмажку.
Викладіть омлет поверх маринованого м'яса, а вздовж одного з країв розподіліть смужку грибної начинки. Скрутіть м'ясо в рулет і зафіксуйте шпажками. Покрийте поверхню шматка сумішшю майонезу зі сметаною.
Рулет з курки з грибами запікайте при 190 градусах протягом години.