Щоб побалувати гостей делікатесними м'ясними закусками, не обов'язково бігти в магазин, адже ви запросто можете приготувати їх самі. Наприклад, пропонуємо вам зробити смачний курячий рулет в харчовій плівці з желатином.
Рецепт рулету з курячої грудки з желатином
Інгредієнти: куряча грудка – 755 г; сухий швидкорозчинний желатин – 35 г; вода фільтрована – 220 мл; спеції . Приготування З грудки зрізаємо все м'ясо і подрібнюємо його невеликими шматочками. Перекладаємо курячу масу в миску і підсолюємо за смаком. Харчову плівку розстилаємо на столі і викладаємо підготовлену м'якоть одним шаром. Злегка відбиваємо м'ясо молоточком і посипаємо рівномірно сухим желатином і спеціями. Звертаємо все в щільний рулет і загорнути його в декілька шарів плівки, а потім пакуємо в фольгу. Викладаємо заготовку в форму, наливаємо трохи води і запікаємо рулет 55 хвилин при температурі 195 градусів. Потім готовий рулет охолодити і прибираємо для застигання на 2 години в холодильник. Після цього акуратно звільняємо блюдо з фольги і плівки, нарізаємо порційними шматочками і викладаємо на красиву сервірувальну тарілку.
Рецепт курячого рулету з желатином
Інгредієнти: куряче філе – 715 г; желатин швидкорозчинний – 35 г; часник – за смаком; паприка червона мелена – щіпка; середземноморські сухі трави – 1 ч. ложка; спеції. Приготування Для приготування ніжного курячого рулету в домашніх умовах з желатином, філе обробляємо, промиваємо, обсушуємо на рушник і нарізаємо однаковими невеликими кубиками. Часник очищаємо від лушпиння і подрібнюємо ножем. В окремій мисочці змішуємо всі сухі інгредієнти: швидкорозчинний желатин, мелену червону
паприку, спеції за смаком і суміш середземноморських сухих трав. До курячого м'яса додаємо подрібнений часничок і висипаємо ароматну суху суміш. Ретельно перемішуємо всі чистими руками і викладаємо на харчову плівку, заздалегідь розстелену на столі. Формуємо акуратний щільний рулет, щільно утрамбовувавши і закріплюючи його з двох сторін. Викладаємо заготовку в зручну форму і відправляємо в розігріту духовку на 45 хвилин, встановивши температуру на 180 градусів. Після цього курячий рулет з желатином остуджуємо, прибираємо на 5 годин у холодильник, а потім розгортаємо, нарізаємо тоненькими скибочками і подаємо з шматочками чорного хліба.